Neler Yeni

Hangi internet firmasını tercih etmeliyim sizce?

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mehmetcan Aydın
  • Bu kampanyadan yeni ve mevcut bireysel Turkcell Superonline Fiber internet müşterileri Turkcell Superonline tarafından sunulan hediyeli bir cihaz kampanyasından hali hazırda yararlanmıyor ve farklı kampanyalara geçişe izin veren kampanyalardan birinden yararlanıyor ise, ayrıca Turkcell Superonline aboneliği askıya alınmamış olmak koşulu ile yararlanabilirler.

Kampanyaların altında böyle yazıyor. Yeni müşteriye özel değil yani size de vermeleri gerek. Bence MH ilk bi kazıklamaya çalışalım demiş, konuşursan o paketleri alırsın diye düşünüyorum.
Bencede bana bir kıyak yapmaları lazım. Faturaları hiç sektirmeden ödüyorum. 50mbps kullanırken aynı fiyata 100mbps verdiler. Şimdi neden 200 vermesinler dimi? :D

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Bencede bana bir kıyak yapmaları lazım. Faturaları hiç sektirmeden ödüyorum. 50mbps kullanırken aynı fiyata 100mbps verdiler. Şimdi neden 200 vermesinler dimi? :D
6 yıldır kullanıyordum ben. Adamlar 25Mbps 92TL devam edin dedi ya bana 😅

Superonline ona çok takmıyor nedense, aynı fiyata 200 vermezler ama 100 den devam ettirmeleri gerek.

Ek olarak vermedilerse Wi-Fi 6 modem iste kendilerinden, çok iyi bir modem 😀

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
5 yılı aşkın TürkNet kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. 100/10 paketi kullanıyorum. Oldukça memnunum. Şiddetle tavsiye ediyorum. Altyapı kaliteli ise alacağın hizmetin kalitesi de aynı şekilde artacaktır.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Superonline taahhütüm bitiyor 100Mbps kullanıyorum 129.90 TL'ye. Yeni sözleşmede benden 180 TL istiyorlar aynı paket için. Banada çok fazla geldi, internetimden memnunum ama bu paraları vermek istemiyorum. Önerebileceğiniz, kullanıp gayet memnun kaldığınız internet firmalarını önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
milleni türknete bence tek atar milleni al geç

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Ben özel biri değilim.
Herhangi sıradan bir vatandaş olarak zamanında abone oldum.
Yani konuyu açan kişiden herhangi bir farkım yok.
Bu da demek oluyor ki, aynı şeyleri o kişinin de yaşama ihtimali var.
Ben bu yüzden önermiyorum.

TurkTelekom FIBER dolabı evime 27 metre uzaklıkta.
Kullandığım modem de "Zyxel VMG3625-T50B"
TurkNet'in FIBER abonelerine verdiği modem ile aynı.
Yani özünde yüksek hızlı internet kullanmam için gereken her şart var.
Alıntıyı görüntüle

Ama Eskişehir'in merkezinde verilen MAX hizmet bu.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Eğer bu civarda bir daireye taşınmak istersem ve "Acaba ne hız alabilirim" diye merak edersem de TurkNet'in verdiği cevap bu;
Alıntıyı görüntüle
Hocam bu kadar da olmaz gerçekten pes doğrusu. Sizin yerinizde olsam bir dakika durmazdım başka bir iss'ya geçerdim.

kırmızışarapp

80+ Silver
Altyapı ile alakalı değil, firma ve hizmeti ile alakalı.
Evimin 27 mt. uzağında fiber saha dolabı var.
Civardaki dairelerde TurkNet'in sitesinden ne hız alırım sorgulaması yaptığım zaman en düşük 65 Mbps hız görüyorum.

TurkTelekom altyapısından sorguladığım zaman 84 Mbps görüyorum.
Bizzat telekomu arayıp yeni abonelik istiyor gibi görüştüm,
"Bulunduğum altyapıyla HiperNet aboneliği alabileceğimi ve 84 Mbps hız alabileceğimi" söylediler.

Mevcut adreste kavga dövüş 70 Mbps'e kadar çıkan internet şu an 45 Mbps ve daha fazlasını vermiyorlar.
Herhangi bir kopma yaşıyor muydunuz acaba ? Bazen margin değerini yükseltmek için hızı düşürüyorlar kopma olmaması için. Öyle bir sorun yoksa vermek zorundalar o hızı. Fiber saha dolabı Türknet'in olduğunu düşünmüyorum. Fiber dolabını kurdukları yere yakın her türknet kullanıcısının olduğu apartmana çekiyorlar diye biliyorum. Ben bu şekilde gördüm kablo çekenlerken.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben özel biri değilim.
Herhangi sıradan bir vatandaş olarak zamanında abone oldum.
Yani konuyu açan kişiden herhangi bir farkım yok.
Bu da demek oluyor ki, aynı şeyleri o kişinin de yaşama ihtimali var.
Ben bu yüzden önermiyorum.

TurkTelekom FIBER dolabı evime 27 metre uzaklıkta.
Kullandığım modem de "Zyxel VMG3625-T50B"
TurkNet'in FIBER abonelerine verdiği modem ile aynı.
Yani özünde yüksek hızlı internet kullanmam için gereken her şart var.
Alıntıyı görüntüle

Ama Eskişehir'in merkezinde verilen MAX hizmet bu.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Eğer bu civarda bir daireye taşınmak istersem ve "Acaba ne hız alabilirim" diye merak edersem de TurkNet'in verdiği cevap bu;
Alıntıyı görüntüle
Dostum Türk Telekom'un fiber kutusuysa Türknet bir şey yapamaz. Telekom müdürlüğüne başvurman lazım bildiğim kadarıyla. Modem arayüzüne girip xdsl tablosunu atar mısın yardımcı olayım.

milleni türknete bence tek atar milleni al geç
Şey şu paketleri taahhütlü ve taahhütsüz diye ayıran sağlayıcı mı .d

Son düzenleme:

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Herhangi bir kopma yaşıyor muydunuz acaba ? Bazen margin değerini yükseltmek için hızı düşürüyorlar kopma olmaması için. Öyle bir sorun yoksa vermek zorundalar o hızı. Fiber saha dolabı Türknet'in olduğunu düşünmüyorum. Fiber dolabını kurdukları yere yakın her türknet kullanıcısının olduğu apartmana çekiyorlar diye biliyorum. Ben bu şekilde gördüm kablo çekenlerken.

Dostum Türk Telekom'un fiber kutusuysa Türknet bir şey yapamaz. Telekom müdürlüğüne başvurman lazım bildiğim kadarıyla. Modem arayüzüne girip xdsl tablosunu atar mısın yardımcı olayım.

Yüksek hız alabildiğim halde düşük hız veriyorlar.
Yaklaşık 2.5 - 3 hafta boyunca her gün tartıştığım destek kaydı sonucu hızımı yaklaşık 70 Mbps'e çıkartmıştım.
Daha sonra 7 gün içinde 15 Mbps'ten fazla hız azalması oldu. Sürekli olarak kademeli bir şekilde hızım düşürülüyor.
Screenshot_21-tile.jpg

En son 49 Mbps'e düşürdükleri için destek kaydı açmıştım, ertesi gün 40 Mbps'e düşürdüler 35-37 Mbps alıyordum.
Şu an aldığım 45 Mbps hız yükseltilmesi yapılmış olan 45 Mbps
Screenshot_10.png

3346006595678745-9CtBc8kv-tile.jpg

kırmızışarapp

80+ Silver
Yaklaşık 2.5 - 3 hafta boyunca her gün tartıştığım destek kaydı sonucu hızımı yaklaşık 70 Mbps'e çıkartmıştım.
Daha sonra 7 gün içinde 15 Mbps'ten fazla hız azalması oldu. Sürekli olarak kademeli bir şekilde hızım düşürülüyor.
Alıntıyı görüntüle

En son 49 Mbps'e düşürdükleri için destek kaydı açmıştım, ertesi gün 40 Mbps'e düşürdüler 35-37 Mbps alıyordum.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Margin değerlerin düşük. Sürekli internetinin kopmaması için sınırlandırmış olabilirler. İnternetin kopuyor muydu 70mbps olduğu zamanlar ? Margin değerinin en kötü 10 olması lazım. Yüksek olması daha iyi. Online işlemlerden şikayet kaydı oluştur. Arıza kaydı oluşturma.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Margin değerlerin garip bir şekilde yükselmemiş. Kablo tesisatında sorun olabilir mi ? Modemin arayüzünden atar mısın anlık şuan xdsl tablosunu ?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Margin değerlerin düşük. Sürekli internetinin kopmaması için sınırlandırmış olabilirler. İnternetin kopuyor muydu 70mbps olduğu zamanlar ? Margin değerinin en kötü 10 olması lazım. Yüksek olması daha iyi. Online işlemlerden şikayet kaydı oluştur. Arıza kaydı oluşturma.
Her yolu denedim, emin olabilirsin.
İptal talebi oluşturup, gelen arama birimine kadar denedim.

Binadaki tesisatı 2 kere gelip kontrol ettiler. İç tesisat sorunsuz.

Kopma sorunu da hız ile alakalı değil, bazen oluyor bazen olmuyor.
35 Mbps kullanıyorken 1 gecede 150 kere gittiği de oluyordu.
70 Mbps kullanıyorken 1 ay hiç gitmediği de oluyor.

kırmızışarapp

80+ Silver
Her yolu denedim, emin olabilirsin.
İptal talebi oluşturup, gelen arama birimine kadar denedim.

Binadaki tesisatı 2 kere gelip kontrol ettiler. İç tesisat sorunsuz.

Kopma sorunu da hız ile alakalı değil, bazen oluyor bazen olmuyor.
35 Mbps kullanıyorken 1 gecede 150 kere gittiği de oluyordu.
70 Mbps kullanıyorken 1 ay hiç gitmediği de oluyor.
Benimkini de gelip kaç kere kontrol ettiler. Paketini düşür vs. dediler desteklemiyor dediler. Sorunu kendim çözdüm. Kablo çekileli çok olmuştu 6-7 yıl. Kablo tesisatını yenileyince düzeldi. Büyük ihtimalle margin değerinin düşük olduğunu görüp düşürüyorlar. Hatta sanırım sık sık kopma kaydı açınca otomatik hızını düşürüyor. Dediğim gibi şikayet kaydı aç. Arıza kaydı açma.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,213
İsim
.
Superonline taahhütüm bitiyor 100Mbps kullanıyorum 129.90 TL'ye. Yeni sözleşmede benden 180 TL istiyorlar aynı paket için. Banada çok fazla geldi, internetimden memnunum ama bu paraları vermek istemiyorum. Önerebileceğiniz, kullanıp gayet memnun kaldığınız internet firmalarını önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
Milenicom geçerdim

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Benimkini de gelip kaç kere kontrol ettiler. Paketini düşür vs. dediler desteklemiyor dediler. Sorunu kendim çözdüm. Kablo çekileli çok olmuştu 6-7 yıl. Kablo tesisatını yenileyince düzeldi. Büyük ihtimalle margin değerinin düşük olduğunu görüp düşürüyorlar. Hatta sanırım sık sık kopma kaydı açınca otomatik hızını düşürüyor. Dediğim gibi şikayet kaydı aç. Arıza kaydı açma.

Hepsi günlerce yazışma içeren kayıtlar.
Aklına gelebilecek her yolu denedim, emin olabilirsin.
Sorun tamamen firma ve hizmet kalitesi ile alakalı.
Screenshot_63.png

Farway

80+ Silver
Tek önerim memnunsan aç azıcık kesenin ağzını çünki her firma birbirinden kötü.
Ama illa ki değiştireceğim dersen kablonet altyapısına bak gerisi fasafiso.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,826
Üyeler
165,736
Son üye
melihh007
Top Bottom