Hangi işlemciye yükseltmeliyim ??

Merhabalar sistemim;
i5 12400f
Rtx 4070 super
16gb ddr5 ram
B760M GAMING DDR5
İşlemcimi yükseltmek istiyorum %90 cs2 oynuyorum ilerde 360hz monitör almayı düşünüyorum şu anda 280-300 fps alıyorum ve yetmiyor sizce hangi işlemciye geçmeliyim iyzico kampanyalarından hiç yararlanmadım bu arada
Bütçe 10.000-12.000 ama çok zorladığım halde bu bütçeye çıkabildim
cs gibi oyunlar L3 ön belliğin boyutuna göre fps daha da yükseldiği için ryzen işlemci oneririm sadece cs valo oynayanlara ama sizin ana kart intel

aralarında güzel bir fark var özellikle rekabetçi odaklı oyunlarda l3 önbelleği sayesinden 14600kf ye göre daha iyi performans verir fakat 14700kf yi soğutmak ta bir dert haberiniz olsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1.5 sene falan beklerim diyorsanız amd yeni soket ve işlemci çıkarıyor idi sanırım oraya geçmek daha mantıklı olur biriken para ile.
Kral rekabette i7 14700kf örnek olarak valoda 400 veriyor ama işte sıcaklıklar uçuyor bence alınmaz 14600kf alırım soğuturum daha iyi

Kral rekabette i7 14700kf örnek olarak valoda 400 veriyor ama işte sıcaklıklar uçuyor bence alınmaz 14600kf alırım soğuturum daha iyi
Hocam sanırım bu şekilde yapacağım sizce 4070 super 14600kf cs2 kaç fps verir düşük ve yüksek ayarlarda
Bir de kf ne oluyor

İ5 14600KF

Işlemcini ve anakartını satar yeni anakart parasını çıkarır güzel bir am5 anakart alırsın. Şu bütçenle de r7 9700x gider.
Ama hemen olsun dersen arkadaşların önerilerini dinleyebilirsin
Yani intel işlemci manasında

Hocam amdye geçecek bütçem yok maalesef intelden devam etmek zorundayım
Hazır ram ler de ddr5 iken önerime kulak vermeni tavsiye ederim cnm

Hocam sanırım bu şekilde yapacağım sizce 4070 super 14600kf cs2 kaç fps verir düşük ve yüksek ayarlarda
Bir de kf ne oluyor
Verir 240 herhalde k harfi tdp mesela 65 ise onun üstüne çıkabileceğini f de içinde ekran kartı olmadığını

Işlemcini ve anakartını satar yeni anakart parasını çıkarır güzel bir am5 anakart alırsın. Şu bütçenle de r7 9700x gider.
Ama hemen olsun dersen arkadaşların önerilerini dinleyebilirsin
Yani intel işlemci manasında

Hazır ram ler de ddr5 iken önerime kulak vermeni tavsiye ederim cnm
Hangi öneri hocam

Hocam tam anlamadım ama 240 dediğiniz vereceği fps mi
Hocam 2k yüksekte bu civarlarda sistemin 2 k için o yüzden söyledim

aralarında güzel bir fark var özellikle rekabetçi odaklı oyunlarda l3 önbelleği sayesinden 14600kf ye göre daha iyi performans verir fakat 14700kf yi soğutmak ta bir dert haberiniz olsun.

1.5 sene falan beklerim diyorsanız amd yeni soket ve işlemci çıkarıyor idi sanırım oraya geçmek daha mantıklı olur biriken para ile.
Kral aralarında oyunda fark vardır da değmez yani ben de fps oyuncusuyum amd geçince rahatlıyorsun intel tarafında üst segment alınmaz oyun için

Son düzenleme:
Hocam 4:3 1280p çözünürlükte oynuyorum düşük ayarlarda şu anda 280-300 fps alıyorum
Alırsın bence 360 ztn ekran kartın güçlü ben intel taraftarı değilim i7 14700kf kullanıyprdum biraz daha bütçe varsa am5 geç yoksa 14600 al geç

Geri