Hangi işlemciyi almalıyım

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
11000
Rtx 3070 ti sistemin var ddr5 e yükseltmek istiyorum ama en akıllı tercih ryzen 5 9600X mi emin değilim.
varsa daha iyi tavsiye bekliyorum teşekkürler...

Rtx 3070 ti sistemin var ddr5 e yükseltmek istiyorum ama en akıllı tercih ryzen 5 9600X mi emin değilim.
varsa daha iyi tavsiye bekliyorum teşekkürler...
Genel kullanım amacı ne olacak (monitör 2k mı, online oyun var mı yoksa sadece AAA oyunlar mı, yayın veya oyun record var mı, render alınacak mı) ?

kötü tercih olmaz. eğer bütçe esnerse oyun oynadığınızdan kaynaklı 3D işlemcileri önerebilirim ama esnemez gibi duruyo 9600x de çoğu ekran kartını beslicektir.

sadece işlemci mi alacaksın? ddr5'e geçmek istiyorum diyorsun anakart ram vs. değiştirmen lazım. 7500f çok f/p bi işlemci ve senin ekran kartını rahat besler

belki birde ryzen 7 7700 bakılabilir ekstra öneri olarak

Monitör 2k
online oyun var ama daha çok AAA
yayın,render vs yok
o zaman 7500f bile işinizi görür ddr5 işlemcilerde 2k da x3d işlemciler dışında büyük bi fark olmuyor. 7800x3d arası işlemcilerden bir tek 9700x düşünürdüm o da hemen hemen aynı fiyat zaten.

o zaman 7500f bile işinizi görür ddr5 işlemcilerde 2k da x3d işlemciler dışında büyük bi fark olmuyor. 7800x3d arası işlemcilerden bir tek 9700x düşünürdüm o da hemen hemen aynı fiyat zaten.
peki ileride yeni ekran kartı alırsam besleyebilir mi 4080 vs alsam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sadece işlemci mi alacaksın? ddr5'e geçmek istiyorum diyorsun anakart ram vs. değiştirmen lazım. 7500f çok f/p bi işlemci ve senin ekran kartını rahat besler
Anakart olarak B650 Gaming X AX V2 düşünüyorum ram de vengance 1x16 düşünüyorum şimdilik

peki ileride yeni ekran kartı alırsam besleyebilir mi 4080 vs alsam
AAA oyunlarda yüksek ayarlarda çok az bir darboğaz olur 2k da 9600x de kurtarmaz zaten en az 7800x3d, 9700x falan çekilmesi gerekiyor.

Bütçen nakit ise ikinci el 7800x3d tavsiye ederim 1 2k bütçeni artırma fırsatın varsa tabi Keisinlikle al ve bidaha işlemci konusunu açma işlemcisi Şu aralar

Geri