Neler Yeni

Hangi kodlama dili/dillerini öğrenmekle başlamalıyım ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Dostlar yazın normalde işe gidecektim ama derslerimde fazla açık var diye konu tekrarı yapıp aynı zamanda kodlama öğrenmek istiyorum.

Açıkçası şu an -kime göre- basitliğinden ötürü değil de, arkadaşım bu diller sayesinde sağlam para kazandığı için aşağıda belirttiğim dilleri öğrenmeyi düşünüyorum.
Arkadaşım Habbo adlı oyun için site arayüzü vesaire yapıyor ve asgari ücretten bile daha yüksek para kazanıyor şu an çok imrendim kendisine
Bana HTML, CSS, PHP bilmem gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda konuştuğum, siber güvenlikle uğraşan başka biri ise bana Python öğrenip kendimi geliştirdikten sonra bug bounty yapmamı önerdi. (kendisi de aynı yolu izleyecekmiş)

Vallahi kafam karışık, illa ki işin parasında değilim ama bana ileride gelir kapısı açabilecek bir yol arıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Web geliştirme ile başlayacaksan tavsiyem;

Html, css, sql, js, aspx, php.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Web geliştirme olarak, Html, CSS, PHP, JS
Masaüstü uygulaması(Wİndows) geliştirme olarak, C#
Yapay zeka olarak ise Python

Whattyu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
bence ilk baş JS, HTML, CSS ve PHP öğrensen baya bi iş alırısın, satarsın

YunusOZ

80+ Bronze
Dostlar yazın normalde işe gidecektim ama derslerimde fazla açık var diye konu tekrarı yapıp aynı zamanda kodlama öğrenmek istiyorum.

Açıkçası şu an -kime göre- basitliğinden ötürü değil de, arkadaşım bu diller sayesinde sağlam para kazandığı için aşağıda belirttiğim dilleri öğrenmeyi düşünüyorum.
Arkadaşım Habbo adlı oyun için site arayüzü vesaire yapıyor ve asgari ücretten bile daha yüksek para kazanıyor şu an çok imrendim kendisine

Aynı zamanda konuştuğum, siber güvenlikle uğraşan başka biri ise bana Python öğrenip kendimi geliştirdikten sonra bug bounty yapmamı önerdi. (kendisi de aynı yolu izleyecekmiş)

Vallahi kafam karışık, illa ki işin parasında değilim ama bana ileride gelir kapısı açabilecek bir yol arıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum.
Hangi dil sorusu değil.

Hangi alanı istiyorum sorusunu kendine sormalısın. Belirlediğin alana göre yazılım dili seçmelisin.

DaffyGraphic

80+ Silver

html, css, sql, js olarak başlayabilirsin.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Web geliştirme ile başlayacaksan tavsiyem;

Html, css, sql, js, aspx, php.
Peki bunları 3 ayda öğrenmek mümkün müdür ?
Web geliştirme olarak, Html, CSS, PHP, JS
Masaüstü uygulaması(Wİndows) geliştirme olarak, C#
Yapay zeka olarak ise Python
Hocam peki python 3 ayda öğrenilebilir mi ? Biraz zor olduğunu duydum ama.
Hangi dil sorusu değil.

Hangi alanı istiyorum sorusunu kendine sormalısın. Belirlediğin alana göre yazılım dili seçmelisin.
Aslında ben mühendislikten çok siber güvenlik konusunda kendimi geliştirmek istiyorum ama şöyle bir durum var. Notlarım pek iyi olmadığından belki adam akıllı bir üniversiteye gidemeyebilirim haliyle de diplomasız iş konusunda şansım daha az olur.
Yani uzun lafın kısası gönlüm siber güvenlikte ama var sayalım diplomasız bir seviyeye ulaşılabilir mi bilmediğimden bunun üzerine yoğunlaşma konusunda ikilemde kaldım.
html, css, sql, js olarak başlayabilirsin.
Hocam aynı soruyu size de sorayım, gerçi sormuştum galiba hatırlamıyorum, bunları 3 ayda öğrenmek mümkün müdür ?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam biraz sizin kavramanıza bağlı bir şey o. Ama en azından minimum temeli atarsınız.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam biraz sizin kavramanıza bağlı bir şey o. Ama en azından minimum temeli atarsınız.
Yani bu python tek yapay zeka üzerine mi ? Böyle nası desem... Benim gibi evde öğrenmeye çalışan biri için para kazandırabilecek bir dalı yok mu ?

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Html ve css’yi çok rahat öğrenirsiniz, sql için sorguları filan öğreniyorsunuz zaten. Javascript biraz daha uzun sürer, aspx biraz uğraştırır.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yani bu python tek yapay zeka üzerine mi ? Böyle nası desem... Benim gibi evde öğrenmeye çalışan biri için para kazandırabilecek bir dalı yok mu ?
Tek yapay zeka üzerinde değil de, çoğunlukla o alan için yatkın ve o alan için kullanılıyor.

DaffyGraphic

80+ Silver

Aslında ben mühendislikten çok siber güvenlik konusunda kendimi geliştirmek istiyorum ama şöyle bir durum var. Notlarım pek iyi olmadığından belki adam akıllı bir üniversiteye gidemeyebilirim haliyle de diplomasız iş konusunda şansım daha az olur.
Yani uzun lafın kısası gönlüm siber güvenlikte ama var sayalım diplomasız bir seviyeye ulaşılabilir mi bilmediğimden bunun üzerine yoğunlaşma konusunda ikilemde kaldım.

Hocam aynı soruyu size de sorayım, gerçi sormuştum galiba hatırlamıyorum, bunları 3 ayda öğrenmek mümkün müdür ?
Kavramayla, günlük çalışmayla bağlı, günde 2-3 saat çalışarak html ve css'i çözüyorsun 1 ay civarı, verimli çalışarak yani.
SQL sorgu işi falan.
Ama js zor, uğraştırır yani.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,633
İsim
Mert Can Ergün
Top Bottom