Yardım Hangi Laptop Daha Mantıklı?

Tolga O

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
35000.40000
4k videolar renderlayıp after effect üzerinde efektif videolar yapacağım. Aklımda şu 3 bilgisayar var belki aradada sıkılıp oyunada girerim.

Hp Victus
Acer Nitro
Macbook Pro M2

Masaüstü şuanda alamıyorum anakartını ve kasasını aldım kendim toplamak için fakat 35 40k bütçem var o parayada AM5 bazında iş görür masaüstü toplamam çok zor o yüzden şimdilik laptop ile idare edeceğim

render ağırlıksa Mac fakat oyun dersen Acer 140w gpu ya sahip yani oyun için iş görür Hp nin 4060 ı 120w ama ram farkı var kafanda şöyle sıralayıp karar ver - render ve düşük oyun performansı Mac - (diğerlerine göre) yüksek oyun performansı ortalama render Acer - ortalama oyun performansı daha yüksek ram haliyle bi tık daha yüksek işemci verimi Hp -

Hp alın geçin hocam. Aradaki 20watt farkı asla hissetmeyeceksiniz ancak 32gb ramin farkını buram buram hissedeceksiniz.

4k videolar renderlayıp after effect üzerinde efektif videolar yapacağım. Aklımda şu 3 bilgisayar var belki aradada sıkılıp oyunada girerim.

Hp Victus
Acer Nitro
Macbook Pro M2

Masaüstü şuanda alamıyorum anakartını ve kasasını aldım kendim toplamak için fakat 35 40k bütçem var o parayada AM5 bazında iş görür masaüstü toplamam çok zor o yüzden şimdilik laptop ile idare edeceğim
Asus tuf bakabilirsin incelemesini forumda paylaştım

render ağırlıksa Mac fakat oyun dersen Acer 140w gpu ya sahip yani oyun için iş görür Hp nin 4060 ı 120w ama ram farkı var kafanda şöyle sıralayıp karar ver - render ve düşük oyun performansı Mac - (diğerlerine göre) yüksek oyun performansı ortalama render Acer - ortalama oyun performansı daha yüksek ram haliyle bi tık daha yüksek işemci verimi Hp -
Acer alırsam ram’i 32 yapacağım hocam o şekilde baktığımızda hangisi mantıklı oluyor?
Mac almak istiyorum fakat 7 24 montaj yapacak değilim haliyle arada oyunada girerim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hp alın geçin hocam. Aradaki 20watt farkı asla hissetmeyeceksiniz ancak 32gb ramin farkını buram buram hissedeceksiniz
Acer konusunda ram’i 32 yapacağım hocam

Acer alırsam ram’i 32 yapacağım hocam o şekilde baktığımızda hangisi mantıklı oluyor?
Mac almak istiyorum fakat 7 24 montaj yapacak değilim haliyle arada oyunada girerim

Acer konusunda ram’i 32 yapacağım hocam
Acer ve hplerde laptobun açılıp ekleme yapılması laptobu garanti dışı bırakır. Sıvı metal güzel ama sıvı metal kurursa servise gönderip yapmanız gerekebilir siz yapamiyorsaniz yanlış sıvı metal uygularsanız komple laptoptan olabilirsiniz çünkü onun dışı nitro 16 soğutma bakımından vs baya iyi bir laptoptur HP victus içinde ekranı iyi bir model mi bilmiyorum ama victuslari bir türlü sevemiyorum ben soğutma bakımından çokta başarılı değil Intel modelleri ve Hall effect problemleri vsde olunca komple soğutuyor beni

Acer ve hplerde laptobun açılıp ekleme yapılması laptobu garanti dışı bırakır. Sıvı metal güzel ama sıvı metal kurursa servise gönderip yapmanız gerekebilir siz yapamiyorsaniz yanlış sıvı metal uygularsanız komple laptoptan olabilirsiniz çünkü onun dışı nitro 16 soğutma bakımından vs baya iyi bir laptoptur HP victus içinde ekranı iyi bir model mi bilmiyorum ama victuslari bir türlü sevemiyorum ben soğutma bakımından çokta başarılı değil Intel modelleri ve Hall effect problemleri vsde olunca komple soğutuyor beni
Teşekkür ederim yani size göre hangisini almam mantıklı oluyor acer alırsam yetkili serviste 32 yapacağım ram’i victus alırsam olduğu gibi kullanırım macbook alırsamda aynı. Bunlar dışındada benim kullanım amacıma yönelik bir öneriniz varmı? 2. El bazında

hp de hall sensör sorunu var acerda da sıvı metal pump out yapıp 95 derece çalıştığında da garantiye gönderince bu normal diyolarmış yaşayanda var yaşamayanda en sorunsuzu mac tir herhalde ama oyun oynıcam diyosanız acer

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yani size göre hangisini almam mantıklı oluyor acer alırsam yetkili serviste 32 yapacağım ram’i victus alırsam olduğu gibi kullanırım macbook alırsamda aynı. Bunlar dışındada benim kullanım amacıma yönelik bir öneriniz varmı? 2. El bazında
Yani hocam bendede lenovo loq var bu laptobunda anakart yanma problemi olabiliyor ondan bende bilmiyorum açıkcası adam akıllı bir laptop yok. Ben 1yıl önce aldım 4050 i5 12450hx cayır cayır kullanıyorum hala bir problemi olmadı. Hp victusu önericektim ama onunda garantisinin bitmesine 7 ay kalmış 35binde o laptoba çok fazla gibime geliyor.

alırım derseniz bunu önerebilirim iyzico kampanyalarını felan kullanırsanız 16gb ram ve 512lik ssdyi ucuza kapatabilirsiniz bence en azından 0 laptobunuz olmuş olur. Hem ekran ve soğutma bakımından felanda güzel laptop aktif olarak kullanıyorum. Sorun olarakta pilde çok uzun gitmiyor max 2 3 saat üstüne oyun oynarken pil azalması yaşanabiliyor çok mühim değil ama kafanıza takılıyorsa problem olabilir ben 1saat oynayınca yüzde 5 felan gidiyordu çok watt çeken oyunlarda onun dışı memnunum.

Acer nitro şuanda en mantıklısı öyle gözüküyor. 35k verip 0 normal bilgisayar almaktansa ikinci el 35 k verip güzel bir şey almak daha mantıklı geliyor

Ürüne Trendyol'dan bakar mısın? Zira 750 TL indirimle her halikarda güzel bir fiyata gelir. peşin fiyatına taksitle birlikte bir de.

En güncel M4 işlemci 38.000 TL bandında. Render işleride Apple'dan şaşılmaz.

Ürüne Trendyol'dan bakar mısın? Zira 750 TL indirimle her halikarda güzel bir fiyata gelir. peşin fiyatına taksitle birlikte bir de.

En güncel M4 işlemci 38.000 TL bandında. Render işleride Apple'dan şaşılmaz.

M4 air almaktansa M2 Macbook Pro daha mantıklı geliyor fakat windows mu apple mı daha ona karar veremedim. Hp victus 16 var 4060 ekran kartı intel i7 14700 işlemcili 40 k civarında ikinci elleri o var aklımda şuan ama bilemiyorum almışken düzgün bir şey olsun istiyorum

M4 air almaktansa M2 Macbook Pro daha mantıklı geliyor fakat windows mu apple mı daha ona karar veremedim. Hp victus 16 var 4060 ekran kartı intel i7 14700 işlemcili 40 k civarında ikinci elleri o var aklımda şuan ama bilemiyorum almışken düzgün bir şey olsun istiyorum
ilk attığın ryzen victuslarda hall sensör problemi var render için ryzen yetersiz kalır zaten intel render da bir tık önde 40k 14700hx 4060 victus varsa bakın bi bence