Hangi meslek daha iyi?

yazarım tabi ama gerçekçi olursak diye 2 seçenek seçtim omü bilgisayar iyi evet ama omü bilgisayar mı ordu diş mi.. okuyan çalışan yazısı lazım
Bence sevdiğin işten git. Ama bilgisayar mühendisliğini sadece oyun oynuyorsun diye de seçme. Biraz geç kalmışsın tercih yapmak için. Şimdiye tamamen kafanda kurulmalıydı her şey.

Twitter veya İnstagram gibi yerlerde sayfaları varsa bu bölümlerin oraya gidip biosunda bölümün adı yazan birine DM atabilirsin. Ben öyle yaptım. Benim yazdıklarım genel olarak güzel cevaplar verdiler.

Diş hekimliği güzel değil bence.

Bence sevdiğin işten git. Ama bilgisayar mühendisliğini sadece oyun oynuyorsun diye de seçme. Biraz geç kalmışsın tercih yapmak için. Şimdiye tamamen kafanda kurulmalıydı her şey.

Twitter veya İnstagram gibi yerlerde sayfaları varsa bu bölümlerin oraya gidip biosunda bölümün adı yazan birine DM atabilirsin. Ben öyle yaptım. Benim yazdıklarım genel olarak güzel cevaplar verdiler.
valla geç oldu 1 aydır bulamıyorum ama her şeyi araştırdım çoğu kişi diş yaz alışırsın mutlaka dedi ama çekincelerim var okuma ve hayat konusunda aklım kalıyor

Bir kez daha sorduğun için farklı yanıtlar mı geldi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Samsun'da yaşıyorsan denizciliği düşünmelisin.

Samsun'da yaşıyorsan denizciliği düşünmelisin.

benim okulun ortamı dershane ortamından farksızdı ne ortam varmış bu üniversitede anlamadım
O kişinin zevklerine bağlı dostum. Sevmeyende olur. Yurda kapanıp takılana olur dışarıda gezene olur. Kim neyi seviyorsa onu yapıyor.

Dostum bilgisayar mühendisliği okuyorum ben de. Özel bir ilgin yoksa tavsiye etmem. Çünkü üzerine düşmen ve çok çalışman gereken bir meslek. Okulda öğrendiklerin iş hayatına geçince yeterli olmuyor asla. İş bulduktan sonra da sürekli çalışman ve kendini geliştirmen gerek yükselmek istiyorsan.

tercih dönemindeki son güne girerken hala hangisini seçsem pişman mı olurum sorusunu düşündüğüm ikilemdeyim. buraya da birçok kez sordum ancak son kez yine sormak istedim. ben samsunda yaşıyorum. samsunda bilgisayar mühendisliği var, diğer seçenek ise ordu diş. diş hekimliği artıları belli doktorsun iş bulman kısmen daha iyi olabilir ve parası iyi. eksileri benim sağlığa ve ağza önyargılı ilgisiz olmam ayrıca evdeki düzenin yurt yaşamına dönüşmesi. bilgisayarin artıları benim teknolojiyi seviyor olmam ve babamın buradaki ünide çalışıyor olması yani herkes tanidik ayrıca evdeki düzen devam edecek, eksileri ise matematik fiziğimin o kadar iyi olmaması ve bilinen iş ve maaş olanağının az olması. lütfen ikna edici şeyler yazın 1 aydır kendimi yedim..
İki alanda birbirinden gerçekten çok farklı. Bir yerde insanlarla iletişim kurup onları tedavi edeceksin diğer yanda evde masa başı çalışacaksın çok revaçta olan bir bölüm. Diş hekimliği bu ülkede bitmez bence çünkü doğru düzgün diş fırçalayan yok yani çürüğü olan fazla kendi yerini açacak kadar paran olduktan ve biraz tanıdıktan sonra rahatça iş yapabilirsin. Bilgisayar mühendisliği alanında bir elektrik ve elektronik , mekatronik, endüstri, yazılım gibi alanlarda okuyan öğrencilerde çalışır bir kaç sene sonra aşırı mezun olucak iş bulmak bu ülkede zor zaten asgari ücretin biraz fazlasına bulabilirsin ancak. Örnek vereyim abd de her sene 10k elektrik elektronik öğrencisi mezun oluyor Türkiye de de bu sayı her sene 10k yani sen piyasının ihtiyacından fazla bölüm açarsan işsizlik artar. Kendini ayırt etmen gerekiyor ama artık dil bilmekte bence tek başına kadar yeterli değil. Sosyal medyada gördüğümüz her yazılımla para kazanan insan sayısı öyle çok değildir. Yapay zeka gelişmekte ve yazılım alanında kullanılabilir oldu şuan böyleyse 4-5 sene sonra uygulamaları gerekli güvenlik yazımlarını yazabilir. Ben ee öğrencisiyim bölümüm İngilizce ama geleceğe dair pek umudum yok kendimi yazılım alanında ve gömmeli sistemler alanında ilerletmeyi düşünüyorum. Aslında tıp okumak isterdim sonra almanca vs öğrenip yurt dışına başvuru yapardım. Diş doktoru olursan yurt dışına çıkmanda daha kolay olabilir. Yurt yaşımı hakkında konuşayım. Ben açıkçası mutlu olmadım. Hani bazen ortam oluyor ama yemekler berbat bu yüzden yemeğe para harcamak zorunda kalıyorsun, yatak sayıları giderek artıyor gelecek sene daha da artabilir, ve yurtta ders çalışmak çok zor gidip kütüphanede çalışman gerekiyor. İnternet zaten başlıca problem.

benim okulun ortamı dershane ortamından farksızdı ne ortam varmış bu üniversitede anlamadım
Hak veriyorum bu konuda liseden farkı yok. Akademik açıdan gelişmek gerekiyor.

ODTÜ gibi bir yerden iyi bir ortalamayla mezun olursan iş bulamayacağın yer yok. En kötü formasyon alıp öğretmen oluyorsun. ODTÜ'nün kendi Laboratuvarlarında kalıp çalışabiliyorsun falan. İyi üniversiteyi ben iyi bölüme tercih ederim.
Dostum o kadar abartma biyolojiden mezun olsa öğretmen olmaya çalışsa kpss oda sıkıntı. Dershaneye girer onlarda sömürür insanı düşük ücrete. Hani odtü felsefe okuyup yüksek lisans yapan kişinin işsiz kalması gibi bir şey bu. Bir tanıdığım orada 2. Sınıftan itibaren iş imkanları sunuluyormuş mühendislik adına ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

Dostum bilgisayar mühendisliği okuyorum ben de. Özel bir ilgin yoksa tavsiye etmem. Çünkü üzerine düşmen ve çok çalışman gereken bir meslek. Okulda öğrendiklerin iş hayatına geçince yeterli olmuyor asla. İş bulduktan sonra da sürekli çalışman ve kendini geliştirmen gerek yükselmek istiyorsan.
İki alanda birbirinden gerçekten çok farklı.
ikinize de çok teşekkür ederim. anlaşılan bilgisayarı sevmek, telefonu sevmek bir mühendislik için değil. diş okurken yine oynar yine telefona bakarım. yeter ki yaşam mücadelesinde iş bulayım. alışırız illaki. tekrar teşekkürler. okurken almanca ing öğrenip yurt dışı düşünürüm veya yatay geçişle samsuna almaya çalışırım falan filan. çözüldü vakti.

Geri