Hangi para birimini biriktirmek mantıklı?

Babannen zengin oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

18 Yaşından küçüklere dolar veriyorlar mı

6-8 ay boyunca biriktireceğim. Dolar, Euro ya da sterlin gibi seçenekler var, hangisini biriktirmek daha mantıklı olur?
Altın diyeceğiniz düşünüyorum, başlangıç için o kadar bütçem yok ama önerilerinizi alabilirim.
Yükselen bir şey alınmaz. Dolar aylardır Dünya'da yükseliyor. Yerinde olsam Sterlin veya Euro alırdım ama kademeleri şekilde. Düştükçe alacaksın. Zaten Euro ve Sterlin 20 yılın en düşük seviyelerine geldiler.

Yükselen bir şey alınmaz. Dolar aylardır Dünya'da yükseliyor. Yerinde olsam Sterlin veya Euro alırdım ama kademeleri şekilde. Düştükçe alacaksın. Zaten Euro ve Sterlin 20 yılın en düşük seviyelerine geldiler.
Doların düşeceğini sanmıyorum. Yüklü miktarda satın almadığım için en fazla birkaç lira kaybederim. 6-8 ay gibi bir sürede 18.5'dan aldığıma sevineceğim bence, ytd 😀

Banka uygulaması üzerinden döviz hesabı ya da diğer şekilde döviz alabilirsin. Uzun vadede altın en güvenli liman gibi gözüküyor, Amerikan doları da yukarıya ivme yaptığında asla geri gelmedi bu zamana kadar, o yüzden nerden alırsan al orta-uzun vadede paranın değer kaybını önleyip belli oranda da kar yapma durumu çok olası. Eğer kısa vadede harcamayacağın ya da kenara birikim yapacağın gelirin varsa TL' de tutmak dünyanın en saçma işi...

Doların düşeceğini sanmıyorum. Yüklü miktarda satın almadığım için en fazla birkaç lira kaybederim. 6-8 ay gibi bir sürede 18.5'dan aldığıma sevineceğim bence, ytd 😀
Yıl sonuna doğru America faiz artırımını azaltacak eğer enflasyon istedikleri seviyeye doğru gelirse faiz indirimi bile olacak. Yani Dolar endeksi düşüşe geçecek. Doları şu an almak Bitcoini 60.000'de almaya benzetiyorum. YTD.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,179
Üyeler
192,634
Son üye
indirimvarsabizvariz
Geri