Hangi routerı almalıyım ?

Reaksiyon skoru
1
Evimde kablo netin internetini kullanıyorum. Modem olarak infinity netmaster 401 model bi modem verdiler ama allaha emanet bi modem. 2.4 ghz de iyi ama 5.ghz de illah ettirir. Bnwim evinde koridor aralığı ve duvar aralığı bi tık fazla. Salonumun içinden yatak odası ve küçük odamın kapısı mevcut. Koridorun diğer son tarafında mutfak ve oturma odası var. Oturma odasında televizyon olduğu için normal modeme bağlanırken sıkıntı yaşıyorum ve mercusys me 30 wifi 5 router aldım ve omu mutfağa taktım hem mutfak hemde oturma odasında hem televizyon hemde telefon vs ile internete bağlanırken iş görüyor onunda 5 ghz idare eder ama 2.4 ghz iyi durumda bağlanabiliyorum. Şimdi asıl mevzu salonumun içinde yatak odasının ve küçük odamın kapısı var ve odalarda modeme bağlanacağım zaman sıkıntı çekiyorum. Modemi evin çelik kapısının oraya koydurmak zorundayım oradan sigorta geçiyor ve elektrikçiden sigortaya 220w girişi sağlattım ve modemi oraya bağlattım. Modem de cacık olunca böyle menzil sorunları oluyor. Geçenlerde küçük odamda bulunan pc de oyun indirecektim ve u green marka cat 6 kablomu taktığımda modemden istediğim hızı alamadım. Kabloyu söktüm wifi modunda mutfaktaki router a bağlandım ve duvar aralığına rağmen kablosuz 11 mb indirme hızı aldım. Benimde aklıma şu geldi. 1000 tl ile 1500 tl arasında routerlar buldum hemde wifi 6. Bu routeri salona taksam ve pc nin ethernet kablosunuda routera bağlasam. Modemin kendi wifisini kapatsam hem yük binmemiş olur hemde salonumda yatak odamda ve küçük odamda da artık rahatça internete bağlanıp. Paketimdeki hızımdan rahatça yararlanırım diye düşünüyorum. Bu arada kablo net 200/20 paket kullanıyorum
Bulduğum cihazlar bunlar sizce nasıl olur.

Ekler

• 72934.webp
    72934.webp
    152.4 KB · Hit: 11
  • 72935.webp
    72935.webp
    127.9 KB · Hit: 5
Geri