Neler Yeni

Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?

Lessrade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samet Sarızeybek
yi akşamlar ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştimek istiyorum ve bunun için dil öğreneceğimi biliyorum fakat kafam biraz karışık ve başladıktan sonra pişman olmak ve hata yapmak istemiyorum. Kafamın karışıklığı da şundan dolayı var ben öğreneceğim dil ama hangi alanda kullanacağım bilemiyorum. Aklımda şöyle bir yol var bu siteden yazılımcı birisiyle konuşmuştum. Sıralama = Python C C+ C++ C# bir fikir verecek olan var mı?
Bir de hangi alanı seçmek lazım hangi kafa yapısına sahip olmak lazım? Garip bir soru oldu ama daha farklı nasıl sorabiilirm bilemiyorum.

UcryXc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Göktunç
seçeceğin alana göre değişir

1Abyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Talha Durdu
hocam istersen en alakasız yazılım diliyle başla istersen hiç başlama istersen git inşaatda mala vur. ama pythonu öğren. hem temelini iyileştirir hem hangi dile girişiceksen daha kolay kavramanı sağlar hem de en basit yazılım dili çok eğlenceli, iyi günler.

Lessrade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samet Sarızeybek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
seçeceğin alana göre değişir
ilk başta alan mı seçmem lazım yoksa temel şeyleri öğrenmek mi lazım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam istersen en alakasız yazılım diliyle başla istersen hiç başlama istersen git inşaatda mala vur. ama pythonu öğren. hem temelini iyileştirir hem hangi dile girişiceksen daha kolay kavramanı sağlar hem de en basit yazılım dili çok eğlenceli, iyi günler.
eyvallah hocam

Crylona

80+
Konudan bağımsız tavsiyede bulunabilirim. Gerçek deneyimlerini aktaran Back End Developer keşfettim. İş hayatı ve bireysel projeleri hakkında deneyimlerini paylaşıyor. Belki işine yarar.

Lessrade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samet Sarızeybek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konudan bağımsız tavsiyede bulunabilirim. Gerçek deneyimlerini aktaran Back End Developer keşfettim. İş hayatı ve bireysel projeleri hakkında deneyimlerini paylaşıyor. Belki işine yarar.
çok sağol hocam eyvallah

ikista

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Hakan YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Programalama Dilleri, Yazılım
47951460-36980b80-df72-11e8-9f05-e4d143846bc5.png

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Alihan YILMAZ
yi akşamlar ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştimek istiyorum ve bunun için dil öğreneceğimi biliyorum fakat kafam biraz karışık ve başladıktan sonra pişman olmak ve hata yapmak istemiyorum. Kafamın karışıklığı da şundan dolayı var ben öğreneceğim dil ama hangi alanda kullanacağım bilemiyorum. Aklımda şöyle bir yol var bu siteden yazılımcı birisiyle konuşmuştum. Sıralama = Python C C+ C++ C# bir fikir verecek olan var mı?
Bir de hangi alanı seçmek lazım hangi kafa yapısına sahip olmak lazım? Garip bir soru oldu ama daha farklı nasıl sorabiilirm bilemiyorum.
C+ diye bir dil yok. Bunu tavsiye edene güvenilmez. Bilgisayar programcılığı öğrencisiysen, zaten sana okulda bir veya bir kaç dil öğretecekler. Senden daha az bilgisi olan kişilerin kafanı karıstırmalarına izin verme bence.

(İlk okula başlarken de doktor olucam, avukat olucam, diye seçmedin okulunu.)

man a man

80+ Bronze
Yazılım dünyasında olay çok dil bilmekten ziyade kafa yapısını oturtmaktan geçiyor. Bence bu kafa yapısını oturtmanın yoluda sürekli proje yapmaktan geçiyor

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,649
İsim
Heath Ledger
Yapay Zeka işimi elimden almasın diyorsan SAP ABAP tarafına geçebilirsin

aykutsert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Aykut Sert
Bende başlamayı düşünüyorum, 2-3 gündür araştırma yapıyorum sürekli, bunu ilk defa görüyorum. 😂

Benim aklımda bazı şeyler var, bunlar üzerine gittiğim zaman beni Java karşılıyor.
Aklımda ki bu şeyleri çıkardığımız zaman; Kolay veya iyi yoldan gidince Python, zor yoldan gidince Java çıkıyor.

Nerden başlamam gerekiyor, gerçekten bilmiyorum. 😒
2v1 karşılık Java ile başlayacağım sanırım. 🤔

Lessrade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samet Sarızeybek
C+ diye bir dil yok. Bunu tavsiye edene güvenilmez. Bilgisayar programcılığı öğrencisiysen, zaten sana okulda bir veya bir kaç dil öğretecekler. Senden daha az bilgisi olan kişilerin kafanı karıstırmalarına izin verme bence.

(İlk okula başlarken de doktor olucam, avukat olucam, diye seçmedin okulunu.)
30 sene öncesinin dilini öğretiyolar hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,920
Üyeler
164,219
Son üye
erica
Top Bottom