Hangisini almalıyım yardım

GoktugQA

80+
Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar öncelikle merhaba, mevcut bilgisayarımı geliştiriyorum ekran kartı ve işlemciye ihtiyacım var yakın çevremde 9500 liraya ikinci el 3060ti buldum onu alıp yanınada birtanede AMD rzyen 5 5600 almayı düşünüyorum lakin bilgisayarımda 16 GB RAM var alıcağım ekran kartında 8gb var sizce ne yapmalıyım ekran kartını almalı mıyım yoksa 16gb bellek olan başka bir ekran kartı bulabilir miyim o fiyatlara bilen yardım edebilirmi

Arkadaşlar öncelikle merhaba, mevcut bilgisayarımı geliştiriyorum ekran kartı ve işlemciye ihtiyacım var yakın çevremde 9500 liraya ikinci el 3060ti buldum onu alıp yanınada birtanede AMD rzyen 5 5600 almayı düşünüyorum lakin bilgisayarımda 16 GB RAM var alıcağım ekran kartında 8gb var sizce ne yapmalıyım ekran kartını almalı mıyım yoksa 16gb bellek olan başka bir ekran kartı bulabilir miyim o fiyatlara bilen yardım edebilirmi
Ekran kartı ramiyle normal ram alakasız şeyler. Ddr4 almamaya çalış.

O fiyattan daha ucuza RX 6700XT veya o fiyatlara RX 6800 bul çok daha mantıklı 3060Ti ye o para verilmez.

Hocam neyin bütçesinden bahsettiğini anlamadım ama ekran kartı Max 10
O paralara 3070-3070ti alabilirsin . Ben şimdi anladım sen sistem upgrade etceksin. Evet 5600 ve 3070 veya 3070ti kullanabilirsin.

Ekran kartı belleği ve pc Rami farklı şeyler hocam. Siz 4gb rama sahip pc ye 16gb ekran kartı takabilirsiniz ha siz yinede yapmayın benimkini ben örnek olarak verdim. Rami 16gb yapsanız şuanlık yeter 32 yapsaniz dahs iyi olur uzun vadede. Ddr4 DDR 5 olarak ddr4 ün frekansı bkraz daha düşük ddr5 biraz daha yüksek. Aşırı fark olmaz ama güncellik vs. Olarak daha iyi olur tabii bütçe işi.

Hocam çok anlamıyorun ddr4 nedir birde Rami 32 yapsam faydasını görürmüyüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,534
Üyeler
185,758
Son üye
malmisiniz
Geri