Klavyemiz TKL, uzun adıyla tenkeyless. Yani num tuşları yok. Çok da bir eksi değil ama olsa güzel olurdu. Klavyemizin keycapleri ve yanları plastik, tuş yatağı ise alüminyum sanırsam. Klavyeyi bükmeye çalışırsak birazcık gıcırdıyor. Malzeme kalitesine orta diyebiliriz. Keycapler sağa sola oynuyor oynatmaya çalışırsak. Onun dışında bazı tuşlar yumuşak, bazıları daha sert. Neden bilmiyorum. Büyük enter tuşumuz var gayet iyi. Ama sol shift tuşumuz küçük.
Klavyemiz RGB değil, rainbow. Yani belirli renkler var ve renkler değiştirilmiyor. Onun dışında bayağı bir animasyon modu var. Tuşların arasından RGB aydınlatma taşmıyor. Taşıyor da çok değil. Işık kapalıyken aydınlatma çok hoş görünüyor. Hepsini atsam burası çok uzar.
Bana gelen modelde Content marka blue switchler yer alıyor. Tabii benim aldığım modelde. Tahmin edebileceğiniz gibi sesli. Ve tıklama hissiyatı ve klik sesini veriyor. Switchlere yumuşak diyemeyiz. Orta diyebiliriz. Ki zaten blue switchler genelde yumuşak olmaz. Tıklamam ömrü ise 60 milyon olduğu iddia ediliyor. Switchlerimizde yeterli sayıda anti ghosting özelliği var. Klavyenin kaç hz olduğunu bulamadım. Switchlere basma esnasında yaklaşık 40 cN, tıklama hissi verildiği zaman yaklaşık 60 cN kuvvet uygulanıyor.
Fn + Windows kombinasyonuyla Windows tuşunu kilitleyebiliyoruz. Kilitlendiği zaman aydınaltma sönüyor, Kilitli olmadığı zaman yanıyor.
Keycaplerin sertliği gayet yerinde. Elle çıkartırken yinr zorlanıyorsunuz da öok değil.
7. Genel Değerlendirme ve Fiyat
Fiyat: 10/9 Fiyat yaklaşık 230 TL. Bence TKL olduğundan 200 TL olmalıydı.
Malzeme Kalitesi. 10/8 Normalde fena değil ama klavyeyi bükerken gelen gıcırdama sesi pek güven vemedi.
Performans 10/6 Blue switchleri çok beğendim. Ama bazı tuşlar serti bazıları daha az sert nasıl anlamadım. Çınlama sorunu var mı ona ilerde bakacağız.
Edit: Bazı tuşlara değişik açılarla basarsak değişik bir metalik ses çıkıyor. Tam çınlama denemez. Ses farkını anlamak çok kolay. Kulaklıkla da rahat belli oluyor. Sadece bana mı denk geldi bilmiyorum ama var işte.
Evet incelememiz burada sona eriyor. Eklememi veya sormak istediğinizi kesinlikle sorun sonra alıp da pişman olmayın Şimdilik görüşürüz.
Oetomu onlar KGRT değil. Sırf gamenote diye bu markaya para basmak mantıklı değil.
Geçen de biri GAMENOTE H2016D önerdi markaya bakmayın. Başka markalarda var gamenote harici.
Oetomu onlar KGRT değil. Sırf gamenote diye bu markaya para basmak mantıklı değil.
Geçen de biri GAMENOTE H2016D önerdi markaya bakmayın. Başka markalarda var gamenote harici.
Aynı zaten Gamenote= Havit
Benim demek istediğim diğer markalarda oetomu var başka switch çıkmıyor içinden.
+ Olarak sürekli gamenote önermek mantıklı değil diyorum fiyatını hak eden gerçekten F/P ürünler var.
Aynı zaten Gamenote= Havit
Benim demek istediğim diğer markalarda oetomu var başka switch çıkmıyor içinden.
+ Olarak sürekli gamenote önermek mantıklı değil diyorum fiyatını hak eden gerçekten F/P ürünler var.