Güncelleme 6: Koltukla beraber gönderilen, vida sıkmaya yarayan aparatlar paslandı. Koltuğun vidalarını sıkarken ellerim pas içerisinde kalıyor. Kaplamalı olarak gönderilse böyle bir sorun olmayacak. Çözüm olarak pas sökücü ile paslar giderilebilir.
Güncelleme 5: Sürekli dirseklerimi dayadığım kol dayama kısımlarında yumuşaklığa dair bir şey kalmadı. Kolçaklarda kol ve dirseklerden gelen sürekli bir baskı olduğu için vidaları daha kolay gevşiyor.
Çözüm: Kol dayama için; Hawk kendi sitesinde kol pedi satıyor alınması düşünülebilir, kesinlikle daha fazla bir rahatlık sağlayacaktır ancak bu kol pedlerinin standart olarak gelmemesi bir eksi.
Sallanan kollar için; Vida sıkma işlemi daha sık yapılırsa sorun kalmayacaktır.
Güncelleme 4: Kolçaklardaki kol dayama kolunun üst kısmı yumuşak plastik gibi ya da plastik altında bulunan bir malzeme, tam anlamadığım bir şekilde yapılmış. İlk kullanımda güzel bir hissiyatı vardı. Ancak uzun süreli kullanımda sürekli dirseklerimi koyduğum yerler çökme yaptı. Bu kısımlar kullanılmayan ön kısma göre bir tık daha sertleşti.
Çözüm: Bunun için bir çözüm yok gibi. Kolçakları yenilemek bir çözüm olabilir.
Güncelleme 3: Koltuk salınırken ve oturduğumda gıcırtı sesleri gelmeye başladı.
Çözüm: Yan kapakları çıkartıp vidaları sıkarak bu sesten kurtulabilirsiniz. Uzun süreli kullanım sonrası gevşeyen vidaları sıkmak gerekmekte. Bunu yaparken geriye yatma mekanizmasını, esnemeyi sağlayan alt tarafta bulunan mekanizmalarıda kutu içerisinden çıkan yağ ile yağlarsanız gıcırtı sorununuz kalmaz. Hawkın önerdiği bakım aralığı 3 ay civarında galiba ancak bir gıcırtı duyduğunuzda bu işlemleri yaparsanız çözülecektir.
Güncelleme 2: Koltuğun bir kolunun diğer koluna göre daha çok sallandığını farkettim. Sallanan kolun vidalarını kontrol ettiğimde bir vidanın gevşek olduğunu gördüm. Sıkmak için çabaladığımda boşa döndüğünü farkettim. Vidayı kontrol ettiğimde vida üzerindeki dişlilerde üretim hatası mevcuttu. Bu hata vida yuvasını genişletmiş ve dişlerini yok etmişti. Hawk ile iletişime geçtiğimde ürün oturma kısmını demonte bir şekilde gönderimini sağlarsam tamir edeceklerini ilettiler. Ancak bunun için zamanım yok maalesef. Kaliteli satış sonrası iletişim ve destek ancak üretim aşamasında kalite kontrol eksik...
Güncelleme 1 :
- Hawk akan bakım kitinin yenisini talep oluşturduktan sonraki iş günü kargoladı ve elime ulaştı.
- Koltuğu bir süredir günde 5-8 saat arası kullanıyorum. Eğer koltuğu geriye doğru açılı pozisyonda uzun süre kullanırsanız, bel yastığı oturma yeri ile sırt arasındaki boşluğa girmeye meyilli hale gelip o araya giriyor.
Çözüm: Bel yastığını çıkartıp ters olarak takarsanız sorun düzeliyor. Sürekli aynı tarafını kullanırsanız büyük ihtimalle bu sorun yaşanıyor. Ters düz ederek çözüldü gibi duruyor
Bak amazonda basit bir örnek.