hayat meselem yardım edin

egeege15

80+
Reaksiyon skoru
4
bu sene lgsye gireceğim. iyi bir lise hedefliyorum çünkü melek lisesinde kendimi çöp edip sonrasında okulu bırakmak ıstemıyorum. bende bunun bilincindeyim. zaten el becerım vb yok sanayıde calısamam aılemde bu yuzden okumamı ıstıyor. iyi bir lise gelirse istediğim herşeyi önüme yagdıracaklar hergun bunun hayalını kuruyorum ama hala ders calısamıyorum matematık netlerım 10 u gecmıyor fen 12 13 .sadece kazanım çözüyorum yeni nesil soruları anlamıyorum beceremiyorum lütfen yardım edin boş yorumlar yapmayın(okul hayat meselesi mi vb gibisinden)

bu sene lgsye gireceğim. iyi bir lise hedefliyorum çünkü melek lisesinde kendimi çöp edip sonrasında okulu bırakmak ıstemıyorum. bende bunun bilincindeyim. zaten el becerım vb yok sanayıde calısamam aılemde bu yuzden okumamı ıstıyor. iyi bir lise gelirse istediğim herşeyi önüme yagdıracaklar hergun bunun hayalını kuruyorum ama hala ders calısamıyorum matematık netlerım 10 u gecmıyor fen 12 13 .sadece kazanım çözüyorum yeni nesil soruları anlamıyorum beceremiyorum lütfen yardım edin boş yorumlar yapmayın(okul hayat meselesi mi vb gibisinden)
Oturup çalışacaksın. Çözemiyorum falan demeden saatlerce uğraşıp çözmeyi deneyeceksin ve gerektiği yerlerde yardım da alacaksın. Büyük ihtimalle de sonunda başarıya ulaşacaksın.

Yapamıyorum olmuyor vs diyerek oyalanırsan sınavı oyalanmayıp bunları yapanlar kazanır. İyi çalışmalar 😀

ortaokul kolay. liseye geçtiğinde ben bunları nasıl yapamamışım diyeceksin o yüzden otur masana ve özellikle matematik çalış

1. si, meslek lisesine gidersen kendini çöp etmezsin.
2. si, iyi bir lise okusan bile geleceğinin çok iyi olacağının garantisi yok.
3. sü, iyi bir üniversiteden mezun olsan bile iş bulacağının garantisi ülkemiz şartlarında yok.
O yüzden bence akışına bırakmalısın. Her şey okul değil. Eğer ki tüm şartlara rağmen başaramazsan ve iyi bir lise kazanamazsan, canını sıkma güzel genç kardeşim. Etraf üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Diğer branşlarda kendini geliştirmeye çalış.

1. si, meslek lisesine gidersen kendini çöp etmezsin.
2. si, iyi bir lise okusan bile geleceğinin çok iyi olacağının garantisi yok.
3. sü, iyi bir üniversiteden mezun olsan bile iş bulacağının garantisi ülkemiz şartlarında yok.
O yüzden bence akışına bırakmalısın. Her şey okul değil. Eğer ki tüm şartlara rağmen başaramazsan ve iyi bir lise kazanamazsan, canını sıkma güzel genç kardeşim. Etraf üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Diğer branşlarda kendini geliştirmeye çalış.
3. dediğin şey bence çok mantıklı değil çok bilgim yok ama örnek vereyim 60k da iyi bir sıralama ama belkş orda ıse gıremeyebılırsın ama kuzenım 30k ya gırdı direk işe giricek iyi bi yeri kazandıığı için mesela ve lisede arkadaş ortamı onemlı bence egerkı meslek lısesını bılıyorsan anlarsın.yapamayacagımı bılıyorum yanı egıtım hayatım bıter kazanamassam

Meslek lisesi iyidir bence ben memnunum

Matematikte benim gibi sorunları olanların coğunda temel olmuyor. Bir temel kitabı bulup temelden alın Rehber Matematik bu konuda fena değildir.

Meslek lisesi okuyorum, fen lisesi okuyan bir arkadaşım vardı zamanında "keşke bende meslek okusaydım" dedi. Ayrıyetten yazılımla uğraşıyordu kendince ve iyi para kasıyordu. Meslek lisesinde çöp olmazsın, meslek lisesine sadece sanayi kafasıyla yanaşman yanlış. İyi bir okul kazan, buna eyvallah fakat iyi olan meslek liseleri de var. Okulla kalmaman da lazım, benim niyetim vardı baştan uğraştığım için rahattım ve mesleğe geçip okumakta zorlanmadım. Gerçekten bir şeyler başarmak isteyen arkadaşlarım oldu, benim gibi önceden uğraştıkları bir şey yoktu fakat bu meslek lisesinde öğrendikleri basit bir şey bile okuduğum okulda nadirde olsa bazıları gelişmeye bu basit şeylerle başladı. Anadolu-fen gibi yerlerden de yapabilirsin (yazılım vs. vs.)biraz zor ama isteyen çok güzel yapıyor o amenna fakat meslek lisesinde çöp olacağını ya da meslek liselerini çöp diye hitap etmemen lazım.
Çalışma arzusu konusunda ben hep bir şeye başlamadan önce kendimi rahatlatırım, git bir kafeteryaya, sahile... aklına ne geliyorsa fakat kendinle baş başa kalıp sadece kendini dinleyebileceğin bir yere geç ve aslında cevabı sende olan ama cevap veremediğin şeylerin sorularını çözmekle başla. Ondan sonra testleri çöz. İnsan gerçekten ne istediğini bildikten sonra gerisi vıs geliyor.

İnsanlar Meslek liselerine böyle "dar" açıdan bakmaya devam ettikçe bu ülke gram gelişemez.
Elim yatkın değil diye bir şey yok. Sanat değil bu. İşi kapman kısa sürer sonra akıp gidersin zaten.

Geri