Hayatım berabat bir durumda

Toygar

80+
Reaksiyon skoru
30
Arkadaşlar hayatım berbat durumda okul hayatım boyunca ne ********** ne de çok zeki biriydim ortalama hep 85 90 arası ortalamaya sahip biriydim ama LGS denilen sınavda matematik bölümünde kodlama hatası yaptım normalde matemataikte 14 12 netim olması gerekirken 2 netim oldu ve böylecek istediğim 440 puanlık liseyi 330 alarak kaçırmış oldum aileme söylicektim ama inanmazlar diye daha da zorlamadım çünkü zaten annemin babamın keyfi yeterince kaçmıştı şimdi gittiğim lise de yine iyi bir lise ama şuan derslerim berbat durumda liseye geçtiğimden beri hiç doğru düzgün ders çalışamadım
biyoloji , fizik , kimyaa , edebiyat , tarih ve matematikte hayatımda ilk defa duyduğum latince kavramlar , bir sürü zor ezberlenmesi öğrenilmesi zor şeyle karşılaştım ne yaparsam eski halime dönebilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar hayatım berbat durumda okul hayatım boyunca ne ********** ne de çok zeki biriydim ortalama hep 85 90 arası ortalamaya sahip biriydim ama LGS denilen sınavda matematik bölümünde kodlama hatası yaptım normalde matemataikte 14 12 netim olması gerekirken 2 netim oldu ve böylecek istediğim 440 puanlık liseyi 330 alarak kaçırmış oldum aileme söylicektim ama inanmazlar diye daha da zorlamadım çünkü zaten annemin babamın keyfi yeterince kaçmıştı şimdi gittiğim lise de yine iyi bir lise ama şuan derslerim berbat durumda liseye geçtiğimden beri hiç doğru düzgün ders çalışamadım
biyoloji , fizik , kimyaa , edebiyat , tarih ve matematikte hayatımda ilk defa duyduğum latince kavramlar , bir sürü zor ezberlenmesi öğrenilmesi zor şeyle karşılaştım ne yaparsam eski halime dönebilirim
*arkadaşlar sansürlenen kelime ger*zeklı küfür filan yok *

Gündelik güzel bir çalışma programı yaparak belirli saatlerde herhangi bir dersin konusunu çalışabilirsin. Böyle deyince olmadığını biliyorum ama zaten sen çalışmak istiyorsan her türlü çalışırsın, belirli programlar yaparsan en azından hangi saatte ne çalışacağını bilirsin sana daha kolaylık olur.

10. Sınıfata bu dediklerin hepsi gececek (yks 2020 mezunuyum). O Zamanda kadar Pomodoro yada benzeri yöntemlerlere 4-5 saat, yapabilirsen üstü çalıssan yeter.

Önemli olan üniversite sınavı ama sen yine de ortalamanı olabildiğince yüksek tutmaya çalış hiç bir şey bilmeyip 1 yıl boyunca çalışıp tıp kazanan arkadaşım var

10. Sınıfata bu dediklerin hepsi gececek (yks 2020 mezunuyum). O Zamanda kadar Pomodoro yada benzeri yöntemlerlere 4-5 saat, yapabilirsen üstü çalıssan yeter.
peki tyt ve ayt diye sınavlar peki bunlar nedir ne kadar önemli üniversite için gerekli mi

peki tyt ve ayt diye sınavlar peki bunlar nedir ne kadar önemli üniversite için gerekli mi
Evet gerekli.
TYT denilen sınav sayısalda 9-10, sözelde tüm lise konularını kapsıyor ama edebiyat yoktur.
AYT ise sayısalda 11-12 konularından ama 9-10'daki konuların üstüne koyarak yapılacak konularda var. 3 alan var, biri sayısal, biri eşit ağırlık, biri sözel.

Evet gerekli.
TYT denilen sınav sayısalda 9-10, sözelde tüm lise konularını kapsıyor ama edebiyat yoktur.
AYT ise sayısalda 11-12 konularından ama 9-10'daki konuların üstüne koyarak yapılacak konularda var. 3 alan var, biri sayısal, biri eşit ağırlık, biri sözel.
peki bunlar gireceğim üniversite sınavında etki edecek mi nasıl etki eder ne kadar çalışmam gerek teşekkürler şimdiden :)

Hayatın berbat durumda falan değil. Kaç yaşındasın ki ne yaşadın ? Her şey okul değil.

peki bunlar gireceğim üniversite sınavında etki edecek mi nasıl etki eder ne kadar çalışmam gerek teşekkürler şimdiden :)
Karne puanın ve dediğim 2 sınav etkiler, portföy de etki ediyormuş diye biliyorum.

Başarıl olduğun derslere ve de istediğin mesleğe göre bir alan seçmelisin. 9 ve 10. Sınıftaki konuların tamamını bilmen gerekiyor. (Sayısalı seçeceksen edebiyat öğrenmene gerek yok, işine yaramayacak.)
9 ve 10'daki konular TYT sınavında sorulacak. AYT sınavında ise alanının derslerini çözeceksin. (Sayısal: mat ve fen | eşit ağırlık: mat, sosyal ve türkçe | sözel: türkçe, sosyal)
Ayt konularını da 11 ve 12.sınıfta öğreneceksin.
ek olarak 4 yılın karne puan ortalaması da etkiliyor.

hayatımın berbat durumda olması için ailemi kaybetmem büyük bir kaza ya da savaş filan görmem mi gerek ?
Yo hayır. Tek işin ders çalışmak başka bir şey değil. Hatta en büyük derdin oturup ders yapmak yani. Ev geçindirdiğin yok kira ödemiyorsun fatura ödemiyorsun üstünde büyük bir sorumluluk yok. Yediğin önünde yemediğin ardında. Daha 13-15 yaşında çocuksun. Buna rağmen hayatım berbat diyorsun ne yaşadın da berbat olacak şükret haline ne hayatlar var. Sizleri gördükçe gelecek nesle çok üzülüyorum.

Geri