Neler Yeni

Hayatım berabat bir durumda

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
peki bunlar gireceğim üniversite sınavında etki edecek mi nasıl etki eder ne kadar çalışmam gerek teşekkürler şimdiden :)
Hayalinde meslek varsa bunu sana veren üniversitedir buda üniversite sınavından geçer TYT ve AYT ye iyi çalışman lazım lise pek önemli değil bazı liseler fizik biyoloji gibi dersleri görmüyor ondan geri kalıyorlar ama iyi çalışırsan sorun olmaz bizim zamanımızda anadolu lisesinde insanlar son sene okula adam akıllı gelmiyordu evde ders çalışıyordu. LGS den kötü aldın diye hayatın berbat olmadı emin olabilirsin.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
dostum yozgat üniversitesi, nişantaşı üniversite falan gidersen tabi işsiz kalırsın. İTÜ, ODTÜ şuan iş imkanı en yükseklerden.
Kardeşim önemli olan iyi veya kötü bir üniversiteye gitmek değil. Kendini geliştirmek. Sistem nedir? Ne yapacağını bilmeyenleri yönlendirmek için oluşturulan bir şeydir. Bilgisayarlarda işletim SİSTEMİ vardır. Kullanıcıların %99 u işletim sistemi olmadan bilgisayarı kullanamaz. Eğitim de aynı bunun gibidir. Kendini eğitmeyi bilmeyenler eğitim sistemi sayesinde kendini eğitmeye çalışır. Eğitim sistemi herkese aynı eğitimi verir. Bu durum da birçok soruna yol açar. Bir insan kendini geliştirmeyi bilmiyorsa başkalarına "eğitim sistemimiz kötü" gibi ifadelerde bulunmak yanlış olur. Madem beğenmiyorsunuz bu eğitim SİSTEMİNİ, gidin kendinizi tanıyın sonra da kendinizi geliştirin. Bu kadar basit. İyi yerlere gelmiş kişilere bakarsan, çoğu kendini tanıyan ve sürekli kendini geliştirmeye çalışan insanlardır.

robin

80+ Silver
Kardeşim önemli olan iyi veya kötü bir üniversiteye gitmek değil. Kendini geliştirmek. Sistem nedir? Ne yapacağını bilmeyenleri yönlendirmek için oluşturulan bir şeydir. Bilgisayarlarda işletim SİSTEMİ vardır. Kullanıcıların %99 u işletim sistemi olmadan bilgisayarı kullanamaz. Eğitim de aynı bunun gibidir. Kendini eğitmeyi bilmeyenler eğitim sistemi sayesinde kendini eğitmeye çalışır. Eğitim sistemi herkese aynı eğitimi verir. Bu durum da birçok soruna yol açar. Bir insan kendini geliştirmeyi bilmiyorsa başkalarına "eğitim sistemimiz kötü" gibi ifadelerde bulunmak yanlış olur. Madem beğenmiyorsunuz bu eğitim SİSTEMİNİ, gidin kendinizi tanıyın sonra da kendinizi geliştirin. Bu kadar basit. İyi yerlere gelmiş kişilere bakarsan, çoğu kendini tanıyan ve sürekli kendini geliştirmeye çalışan insanlardır.
bu bozok üniversitesi'ne gidenin zeki olmayan bir kişi olduğu gerçeğini değiştirmez.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
bu bozok üniversitesi'ne gidenin zeki olmayan bir kişi olduğu gerçeğini değiştirmez.
kardeşim benim yazdığım yazının ilk cümlesinde zaten bunu dedim ben

Toygar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Toygar
arkadaşlar benim şimdi ne yapmam gerek söyleyebilir misiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

şimdi ne yapmamı önerirsin baya tecrübeli iyi birine benziyorsun benim gibi bir insana önerin ne olurdu şimdiden teşekkürler :)

Başarıl olduğun derslere ve de istediğin mesleğe göre bir alan seçmelisin. 9 ve 10. Sınıftaki konuların tamamını bilmen gerekiyor. (Sayısalı seçeceksen edebiyat öğrenmene gerek yok, işine yaramayacak.)
9 ve 10'daki konular TYT sınavında sorulacak. AYT sınavında ise alanının derslerini çözeceksin. (Sayısal: mat ve fen | eşit ağırlık: mat, sosyal ve türkçe | sözel: türkçe, sosyal)
Ayt konularını da 11 ve 12.sınıfta öğreneceksin.
ek olarak 4 yılın karne puan ortalaması da etkiliyor.
ben saayısalım iyi olduğuna inanıyorum ve mühendislikle alakalı bişeyler okumayı düşünüyorum şimdi neyi nasıl yapmam lazım halen anlayamadım biraz daha açıklarsan sevinirim.

Başarıl olduğun derslere ve de istediğin mesleğe göre bir alan seçmelisin. 9 ve 10. Sınıftaki konuların tamamını bilmen gerekiyor. (Sayısalı seçeceksen edebiyat öğrenmene gerek yok, işine yaramayacak.)
9 ve 10'daki konular TYT sınavında sorulacak. AYT sınavında ise alanının derslerini çözeceksin. (Sayısal: mat ve fen | eşit ağırlık: mat, sosyal ve türkçe | sözel: türkçe, sosyal)
Ayt konularını da 11 ve 12.sınıfta öğreneceksin.
ek olarak 4 yılın karne puan ortalaması da etkiliyor.
ben sayısal seçtim diyelim TYT denilen sınavda sadece sayısal dersleri mi göreceğim peki AYT sınavı nasıl olacak ''alanın derslerini çözeceksin'' derken anlayamadım bi de karne ortalaması çok mu etkiliyor

Son düzenleme:

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
arkadaşlar benim şimdi ne yapmam gerek söyleyebilir misiniz

şimdi ne yapmamı önerirsin baya tecrübeli iyi birine benziyorsun benim gibi bir insana önerin ne olurdu şimdiden teşekkürler :)

ben saayısalım iyi olduğuna inanıyorum ve mühendislikle alakalı bişeyler okumayı düşünüyorum şimdi neyi nasıl yapmam lazım halen anlayamadım biraz daha açıklarsan sevinirim.

ben sayısal seçtim diyelim TYT denilen sınavda sadece sayısal dersleri mi göreceğim peki AYT sınavı nasıl olacak ''alanın derslerini çözeceksin'' derken anlayamadım bi de karne ortalaması çok mu etkiliyor
TYT'de tüm dersleri, AYT'de Matematik ve Feni çözeceksin. Karne ortalaması çok etkilemiyor ama yine de etkiliyor.

Toygar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Toygar
Unutma gardaşım zeka ne doğuştan gelir ne okulda ölçülür zeka hep çıkmayı bekleyen bir potansiyeldir sadece moralin bozulmuş derslerinw önem veremeşsin lise de ama dert etme dersi zihnini biraz serbest bırak ve moralin düzeldiğinde gene çalışabilirsin dersine sonra universiteye gidebilirsin hem de en iyisinde universiteye gidemezsen de zekanı kullanarak gene bişiler yapabilirsin moralinin bozuk olmasının getirisi yüzünden daha fazla moralini bozarsan bu işin içinden çıkamazsın kötü şans de ve önüne bak sonuçta daha dünyanın sonuna gelmedin değil mi
teşekkür ederim verdidiğin motivasyondan dolayı

TYT'de tüm dersleri, AYT'de Matematik ve Feni çözeceksin. Karne ortalaması çok etkilemiyor ama yine de etkiliyor.
teşekkür ederim dostum defterime sizin dediklerinizi not alıyorum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,931
Üyeler
163,412
Son üye
achaw.exe
Top Bottom