Yardım Hazır sistem aldım lütfen yardım

2 fanın 2 tane soketi var birisini step 2 yazan yere taktım diğerini de sarı ile işaretlenen yere taktım fanların 1er tane soketleri boşta kaldı doğru yapmış mıyım yoksa iki fanı da birbirine mi bağlamam lazım çoklayıcı çıkıp çıkmadığını farketmedim tekrar bakmam lazım

Sonuç olarak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle

Bugün çalıştırdım sistemi fanlar dönüyor bir sıkıntı yok gibi
Arka fanı ters takmışın hocam. Isınır işlemci. Arkadakini tersine çevir.

Fanın üzerindeki logosu soğutucuya bakacak şekilde ayarla arkadakini.

Arka fanı ters takmışın hocam. Isınır işlemci. Arkadakini tersine çevir.

Fanın üzerindeki logosu soğutucuya bakacak şekilde ayarla arkadakini.
2 tarafta da logo var nasıl yapacam anlamadım l

video linkine girdiğinde fanın öndeki logosunu göreceksin.
Screenshot_1.png

Burası ön kısmı.

Senin attığın fotoda soğutucuya doğru bakıyor fan. Bu fotoya göre ters çevirmen lazım.
20241216_182724.jpg

Şu arka kısmı gözükecek senin çektiğin fotoda.

Screenshot_2.png

Öndeki fanı demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Arka fan, yani taktığın ikinci fan yanlış yöne bakıyor. Onu düzelt.

video linkine girdiğinde fanın öndeki logosunu göreceksin.
Alıntıyı görüntüle
Burası ön kısmı.

Senin attığın fotoda soğutucuya doğru bakıyor fan. Bu fotoya göre ters çevirmen lazım.
Alıntıyı görüntüle

Şu arka kısmı gözükecek senin çektiğin fotoda.

Alıntıyı görüntüle

Öndeki fanı demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Arka fan, yani taktığın ikinci fan yanlış yöne bakıyor. Onu düzelt.
böyle mi olacak yani
ikisinide birbirine bağladım sanırım oldu çalıştırıyorum

Ekler

• IMG_20241217_170810.png
    IMG_20241217_170810.png
    1.8 MB · Hit: 35
  • IMG_20241217_171158.png
    IMG_20241217_171158.png
    2.2 MB · Hit: 29
  • IMG_20241217_171849.png
    IMG_20241217_171849.png
    2.5 MB · Hit: 28
Son düzenleme:
böyle mi olacak yani
ikisinide birbirine bağladım sanırım oldu çalıştırıyorum
Çok güzel hocam. İkisini tek kabloya da bağlamışsın. Her şeyi halletmişsin, bana gerek kalmamış hocam :kekw:

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Çok güzel hocam. İkisini tek kabloya da bağlamışsın. Her şeyi halletmişsin, bana gerek kalmamış hocam :kekw:

Valla çok teşekkürler ya siz olmasaydınız yapamazdım doğru düzgün kaynak da bulamadım biostan da kontrol ettim bir problem yok gibi windows 11 deneme sürümü kurmuşlar yeni farkettim sanırım lisansa para vermeden de yapılıyor onu da hallettim mi hazır sayılırım her şey için teşekkürler :)

Ekler

• 20241217_191140.jpg
    20241217_191140.jpg
    1 MB · Hit: 28

pc ilk açılışta kasanın önündeki 3 fanın olduğu yerden ses geliyor aslında ilk açılışla alakası olmayabilir soğutucu hızlı çalışmaya başladığı zaman da ses geliyor titreşimden dolayı olabilir ama kasanın önündeki fanlardan ses geldiğine eminim ekran kartından geliyor sanmıştım değilmiş

pc ilk açılışta kasanın önündeki 3 fanın olduğu yerden ses geliyor aslında ilk açılışla alakası olmayabilir soğutucu hızlı çalışmaya başladığı zaman da ses geliyor titreşimden dolayı olabilir ama kasanın önündeki fanlardan ses geldiğine eminim ekran kartından geliyor sanmıştım değilmiş
O son attığın fotoğrafta cha2 fan var ya muhtemelen o kasa fanların onların hızını vs. ayarla bir bakalım.

cha2 hangisi oluyor kasanın önünde 3 tane fan var onların birinden ses geldiğine eminim cızırtı sesi geliyor
Eğer hızla alakalı değilse, fanın içinden geliyorsa ses, onun hakkında önerebileceğim bir şey yok.

BIOS ayarlarında fan profili ayarı yapıyordun ya hani cevaplarının birinde atmıştım, hızını ayarlamaya çalıştım vs. diye. Oradaki ayarları bir yokla fan hızını arttır veya düşür. Kontrol et kasa fanların hangi girişe bağlanmış. Sonra o girişin hızını ayarlamaya çalış.

Valla çok teşekkürler ya siz olmasaydınız yapamazdım doğru düzgün kaynak da bulamadım biostan da kontrol ettim bir problem yok gibi windows 11 deneme sürümü kurmuşlar yeni farkettim sanırım lisansa para vermeden de yapılıyor onu da hallettim mi hazır sayılırım her şey için teşekkürler :)
Şu cevabında attığın fotoğrafı diyorum.

Eğer hızla alakalı değilse, fanın içinden geliyorsa ses, onun hakkında önerebileceğim bir şey yok.

BIOS ayarlarında fan profili ayarı yapıyordun ya hani cevaplarının birinde atmıştım, hızını ayarlamaya çalıştım vs. diye. Oradaki ayarları bir yokla fan hızını arttır veya düşür. Kontrol et kasa fanların hangi girişe bağlanmış. Sonra o girişin hızını ayarlamaya çalış.

Şu cevabında attığın fotoğrafı diyorum.
aslında soğutucu falan hızlı çalıştığında oluyor sadece bu. Sistem ilk açıldığında bütün parçalar aynı anda çalışıyor ve son güçte çalışıyor sadece o zamanlar oluyor. Yani tahminim olarak sanırım fanların birisinin vidası güzel sıkılmamış. Dediğiniz şeyi de deneyeceğim.
bu arada Windows 11 lisans almama gerek var mı duvar kağıdını bile değiştiremiyorum Windows ssdye zaten kurulmuş tekrar silip de birşeyi bozmak istemem anladığım konu değil.

Geri