Neler Yeni

Hazır sistem alındıktan sonra yapılması gerekenler?

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
Arkadaşlar merhaba, bugün hazır sistem satın aldım. Haftaya kadar elimde olmasını bekliyorum ama bu sistem benim ilk masaüstü deneyimim olacak ve ben bilgisayar geldiğinde tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Kurduktan sonra açıp direkt Windows kurmadan önce ilk önce son sürüm BIOS güncellemeyi düşünüyorum (yanlış bir şeyse söyleyin). BIOS güncelledikten sonra Windows kurmadan önce BIOS'tan birkaç ayar yapmam gerekiyor mu? Çünkü ben genellikle FACEIT, Valorant falan oynayan birisiyim. Biraz araştırdığım zaman TPM falan açmam gerekiyormuş ya da Secure Boot ama baktığımda ya insanlar açamıyor ya da anakartları falan çöküyor. Bende de böyle sorunlar yaşanır mı acaba? Konuların geneli 2-3 yıllık ama bilemedim, biraz geriyor bilgisayarı aldığım gün anakartın pert olma ihtimalinden dolayı. Sistem bileşenlerim ise;
R5 7500F.
ASUS Dual RTX 4060.
ASUS Prime A620M-K DDR5.
Lexar Thor OC 6000 MHz CL38 2x8 RAM.
Lexar NM620 1 TB SSD.

Geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Ozzy_B

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Özdemir Bilgin
Vakti zamanında s*nerjiden hazır sistem aldığımda hiçbir şey yapmamıştım, her şey kurulu gelmişti bir tek windows key alıp etkinleştirmiştim sanıyorum ki hala aynı mantıkta gönderiyordur bu hazır sistem satanlar.

Yarın akşam incehesaptan gaming gecesiyle birlikte ben de hazır sistem alacağım, siz sorunca aklıma takıldı herhalde bir şey yapmamıza gerek yok. Spefisik bios ayarları harici (ram mhz düzeltme vs.) biosu falan onlar ilgili işlemciye göre güncelleyip gönderiyorlardır sanırım.

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vakti zamanında s*nerjiden hazır sistem aldığımda hiçbir şey yapmamıştım, her şey kurulu gelmişti bir tek windows key alıp etkinleştirmiştim sanıyorum ki hala aynı mantıkta gönderiyordur bu hazır sistem satanlar.

Yarın akşam incehesaptan gaming gecesiyle birlikte ben de hazır sistem alacağım, siz sorunca aklıma takıldı herhalde bir şey yapmamıza gerek yok. Spefisik bios ayarları harici (ram mhz düzeltme vs.) biosu falan onlar ilgili işlemciye göre güncelleyip gönderiyorlardır sanırım.
ben başta itopyadan alıcaktım sistemi mail atmıştım elektrik kesintisi çok fazla yaşanıyo bios siz güncellermisiniz diye güncellemiyoruz demişti o tür şeyleri kullanıcı yapıyo tarzında konuştular sonra gaming.gen de gördüğüm sistem daha iyi diye ordan aldım gaming.gen nasıl yapıyor o tür şeyleri bilmiyorum valla

Ozzy_B

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Özdemir Bilgin
ben başta itopyadan alıcaktım sistemi mail atmıştım elektrik kesintisi çok fazla yaşanıyo bios siz güncellermisiniz diye güncellemiyoruz demişti o tür şeyleri kullanıcı yapıyo tarzında konuştular sonra gaming.gen de gördüğüm sistem daha iyi diye ordan aldım gaming.gen nasıl yapıyor o tür şeyleri bilmiyorum valla
Entresan açıkcası zor bir işlem değil diye okuyorum hep ancak hiç yapmadım fakat hazır sistemde bir zahmet anakart ile işlemciyi uyumlu hale getirecek şekilde göndermelerini beklerim.

Çünkü dediğim gibi eskiden başka bir firmadan aldığım hazır sistemde tak-çalıştır modunda gelmişti. Bu akşam incehesaptan ürün aldıktan sonra da aynı şekilde rica edeceğim.

Top Bottom