Neler Yeni

HDD ile oyun performansı

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Alanım kalmadığı için oyun indiremiyorum ve mecburen eskileri siliyorum. Bu oyunları yükleyeceğim, HDD ile oynamak nasıl olur? (Seagate Barracuda veya WD Blue düşünüyorum)
Witcher 3
GTA V
Cyberpunk 2077
Just Cause 4
FIFA 21
Paladins
ETS 2
CS:GO
LoL
Apex Legends

• Beğen
Reaksiyonlar: -Yec

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
Alanım kalmadığı için oyun indiremiyorum ve mecburen eskileri siliyorum. Bu oyunları yükleyeceğim, HDD ile oynamak nasıl olur? (Seagate Barracuda veya WD Blue düşünüyorum)
Witcher 3
GTA V
Cyberpunk 2077
Just Cause 4
FIFA 21
Paladins
ETS 2
Normal ssd gibi ama biraz daha geç açılır o kadar.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,247
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Witcher 3
GTA V
Cyberpunk 2077
Just Cause 4
FIFA 21
Paladins
ETS 2
Oyun oynuyormus gibi olur .
Hdd nin sıkıntısı yoksa fps farkı olmaz

• Beğen

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Witcher 3
GTA V
Cyberpunk 2077
Just Cause 4
FIFA 21
Paladins
ETS 2
LoL
Apex Legends
Sadece oyun daha yavaş açılır. 7200rpm hdd almaya çalışın 5400 olmasın.

-Yec

80+ Bronze
Witcher 3
GTA V
Cyberpunk 2077
Just Cause 4
FIFA 21
Paladins
ETS 2
HDD'ler FPS kaybı yaşatmaz bunu hepimiz biliyoruz fakat 500 GB model gibi bir HDD ise fazla yavaş olabilir. 500 GB Seagate HDD ile 2 TB Seagate HDD'lerin hızlarını kıyaslarsanız 2 kattan daha fazla fark olacaktır (Tabii ki burada RPM'ler de önemli, 5400 RPM ile 7200 RPM'in hızları bir değil). Elinizde hali hazırda imkan varsa HDD tavsiye etmiyorum. Günümüzde artık dönemleri geçti ve oldukça yavaşlar. İmkanınız varsa yeni nesil bir M2 SSD daha iyi olacaktır.

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,247
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
500 GB model gibi bir HDD ise fazla yavaş olabilir
2TB alacağım.
Elinizde hali hazırda imkan varsa HDD tavsiye etmiyorum. Günümüzde artık dönemleri geçti ve oldukça yavaşlar. İmkanınız varsa yeni nesil bir M2 SSD daha iyi olacaktır.
1629188676038.png

-Yec

80+ Bronze
2 TB M2 fotoğrafı atmışsın ve fark ettiysen durumun varsa diye yukarıda da belirtmiştim. 2 TB Seagate Barracuda kullanmış biri olarak Seagate önermiyorum HDD'lerde. WD Blue serisi tercih etseniz daha iyi olur. HDD alırken de HDD'ler sallantılara karşı oldukça dayanıksız olduklarından dolayı bu ürünü alırsanız daha iyi olur. Sallantılara karşı da daha dayanıklı olur. Ek olarak oyun açılış süreleri HDD'lerin oldukça yavaştır.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Witcher 3
GTA V
Cyberpunk 2077
Just Cause 4
FIFA 21
Paladins
ETS 2
LoL
Apex Legends
Cyberpunk, HDD'de oynanmaz. Optimize olmadığı için SSD'de bile kaplamaları geç yükleniyor.

GTA 5'de bazı HDD'lerde kaplamaları geç yükleniyordu.

Bunlar dışında diğerlerinde sorun olmadan oynatır.
Oyunların açılma süresini sorarsan CS:GO da bekletir. Diğer oyunlarda ara sahne yüklemeleri önemli değil. Sonuçta bir defa ara sahne olacak.

• Beğen

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
HDD'nin FPS'ye etkisi olmaz ama bazı güncel oyunlar SSD'ye göre optimize edildiği için kaplamaların geç yüklenmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsin.

Top Bottom