Neler Yeni

Hem üniversite okuyup hem meslek öğrenebilir miyim?

Reaksiyon skoru
99
öncelikle merhabalar ben 17 yaşında yks sınavına hazırlanan birisiyim ve muhtemelen bu sene bir üniversiteye yerleşeceğim, aslında üniversitede bir yerde full time bir şekilde çalışmayı planlıyordum fakat üniversitelerin ders işleme şekli çok esnek olduğu için iş bulup çalışabileceğimi düşünmüyorum malum okudugum kadarıyla üniversitelerde kimi günler sabah 9 dan öğlen 3 e kadar kimi günlerde sabah 11 den öğlen 2 ye kadar ders işleniyormuş bu da benim çalışmama engel oluyor çünkü iş yerine derslerden sonra gitmek zorunda kalacağım, çalışacağım iş yerinin böylesine belirsiz bir programa müsade edeceğini zannetmiyorum

neyse konuma geleyim, ben de full time asgari ücretli bir şekilde çalışmak yerine asgari ücretin belki yarısına belki çeyreğine bir ustanın yanında hem iş öğrenmek deneyim elde etmek için hem de mümkün olduğu kadar aileme olduğum yükü azaltmak istiyorum. sizce bu mümkün mü yapabilir miyim daha önce yapan oldumu aydınlatırsanız sevinirim

bu sana bağlı . böyle bir zorluğu kaldırabilirmisin.
parttime çalışıp okuyan insan çok sonuçta

bu sana bağlı . böyle bir zorluğu kaldırabilirmisin.
parttime çalışıp okuyan insan çok sonuçta
kaldırabileceğimi düşünüyorum üniversitede 4 yılımı sadece diploma almak için geçirmek istemiyorum olur da birşeyler ters giderse bir b planım olsun istiyorum

Meslek edinmek istiyorsan neden üniversite okumayı düşünüyorsun? Ben yüksek lisans ile işi aynı anda götürecek enerji bulamadım, lisans ile imkansız gözüyle bakarım.

yani hangi üniversite, bölüm okuyacağına bağlı ama zor bence. part time çalışabileceğin yerler meslek öğrenebileceğin yerler olmaz. meslekten kastın ne onuda tam anlamadım. gider part time bir IT sektöründe deneyim fırsatı bulabilirsin mesela ama elektrikçi, tesisatçı ne bilim marangoz tarzı bir ustanın yanında "part-time" çalışarak gerçekten işi öğrenmek pek mümkün olmaz ki böyle yerler zaten part time alır mı onu da bilemiyorum. O yüzden, meslekten kasıt önemli Eğer kast edilen şey bir el becerisi ya da sahada deneyim isteyen bir meslekse, ünide çalışarak ve okuyarak tam anlamıyla öğrenmek zor olur. tabi bölümüne göre. meslek öğreneceksen okuma xd

kaldırabileceğimi düşünüyorum üniversitede 4 yılımı sadece diploma almak için geçirmek istemiyorum olur da birşeyler ters giderse bir b planım olsun istiyorum
öyle de zorlanırsın. bölüm neydi bu arada ?

kendi şehrinde üni tutturmaya bak tanıdık yerlerde çalışırsın ya da okuduğun bölüme göre işlerde çalışırsın her iş de olmaz tabii ki

öyle de zorlanırsın. bölüm neydi bu arada ?
kimya mühendisliği düşünüyorum
Meslek edinmek istiyorsan neden üniversite okumayı düşünüyorsun? Ben yüksek lisans ile işi aynı anda götürecek enerji bulamadım, lisans ile imkansız gözüyle bakarım.
yani zaten günde 6 saat uyuyorum okula aşağı yukarı 5 saatimi verdiğimi varsaysak 5 saat kendime ayırsam 8 saatlik bi boş zaman oluyor bu boş zamanı bir şekilde değerlendirmek istiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani hangi üniversite, bölüm okuyacağına bağlı ama zor bence. part time çalışabileceğin yerler meslek öğrenebileceğin yerler olmaz. meslekten kastın ne onuda tam anlamadım. gider part time bir IT sektöründe deneyim fırsatı bulabilirsin mesela ama elektrikçi, tesisatçı ne bilim marangoz tarzı bir ustanın yanında "part-time" çalışarak gerçekten işi öğrenmek pek mümkün olmaz ki böyle yerler zaten part time alır mı onu da bilemiyorum. O yüzden, meslekten kasıt önemli Eğer kast edilen şey bir el becerisi ya da sahada deneyim isteyen bir meslekse, ünide çalışarak ve okuyarak tam anlamıyla öğrenmek zor olur. tabi bölümüne göre. meslek öğreneceksen okuma xd
boş zamanımı değerlendirmek için bi uğraş edinmeyi düşündüm aynı dediğin gibi el becerisi gerektiren meslekleri düşünüyordum

kendi şehrinde üni tutturmaya bak tanıdık yerlerde çalışırsın ya da okuduğun bölüme göre işlerde çalışırsın her iş de olmaz tabii ki
evet yaşadığım şehirde okumayı düşünüyorum okudugum bölümden farklı meslekler edinmek istiyorum el becerisi gerektiren tarzdan

yani zaten günde 6 saat uyuyorum okula aşağı yukarı 5 saatimi verdiğimi varsaysak 5 saat kendime ayırsam 8 saatlik bi boş zaman oluyor bu boş zamanı bir şekilde değerlendirmek istiyorum

boş zamanımı değerlendirmek için bi uğraş edinmeyi düşündüm aynı dediğin gibi el becerisi gerektiren meslekleri düşünüyordum
teknik servis olabilir. tanıdık felan varsa belki olur .
teknik servis eskimeyen bir iştir sonuçta

evet yaşadığım şehirde okumayı düşünüyorum okudugum bölümden farklı meslekler edinmek istiyorum el becerisi gerektiren tarzdan
Okula 5 saat hayalden öteye geçmez. Hele ki mühendislik düşünüyorsan. Günde ortalama 6-8 saat dersin olacak, en az 2 saat yol, biraz da dinlenme ve hazırlık eklesek 11 saat gitti. Vizesi, projesi, ödevi ortalamaya vurduğunda 2 saatini alsa kaldı 11 saat. 6 saat uyudun, kaldı 5 saat. Ne zaman çalışacaksın, gidip/gelip dinleneceksin?

istersen şunuda yapabilirisn isteğine bağlı halk eğitimden belge alıp istediğin meslekle ilgili üstüne yüz yüze kendi şehrinde okuyup 2 3 meslek edinebilirsin kurslara sadece girerek.

Geri