Yardım Hepsiburada İade Koşulları HK.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
8,543
Screenshot_20201015_134941_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Gördüğünüz gibi ilk maddede ürünün ambalajı açılmamış olması diyor, ben bunun ambalajını çıkartmadan ürünü nasıl açacağım? Ya da orada farklı bişeyden mi bahsediyor?

İade etmek istediğin ürüne göre değişir. 1 2 gün kullandığım klavyeyi beğenmediğimi söyleyerek iade etmiştim. Telefon kabı, ekran koruyucu vb şeylerde direk iade alıyorlar.
Kıyafette felan nasıl olur bilemem.

Bu iade koşulu şunu demek istiyor sana, ürünü satın aldın ve kutusunda duruyor. Daha sonra aldığın üründen vazgeçtin ve iade istiyorsun. Bu durumda kutusundan çıkarmadıysan kargodan teslim aldığından itibaren 14 gün boyunca iade edebilirsin. Ürünü alıp da kutusunu açtın, kullandın. Bu durumda ise iade edemezsin, iade edebilmen için ürünün arızalı olması gerekir ve arızanın/kusurun oluşmasında kullanıcı hatası olmaması gerekli (ayıplı mal kapsamına girer ve ilk 6 ay iade hakkınız vardır, 6 aydan sonra değişim veya tamiri kabul etmek durumundasınız). Bu zaten yasalarda da böyledir. Anlamadığınız yer neresi ki?

İade etmek istediğin ürüne göre değişir. 1 2 gün kullandığım klavyeyi beğenmediğimi söyleyerek iade etmiştim. Telefon kabı, ekran koruyucu vb şeylerde direk iade alıyorlar.
Kıyafette felan nasıl olur bilemem.
Kutusuna zarar verme yeter
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu iade koşulu şunu demek istiyor sana, ürünü satın aldın ve kutusunda duruyor. Daha sonra aldığın üründen vazgeçtin ve iade istiyorsun. Bu durumda kutusundan çıkarmadıysan kargodan teslim aldığından itibaren 14 gün boyunca iade edebilirsin. Ürünü alıp da kutusunu açtın, kullandın. Bu durumda ise iade edemezsin, iade edebilmen için ürünün arızalı olması gerekir ve arızanın oluşmasında kullanıcı hatası olmaması gerekli (ayıplı mal kapsamına girer ve ilk 6 ay iade hakkınız vardır, 6 aydan sonra değişim veya tamiri kabul etmek durumundasınız). Bu zaten yasalarda da böyledir. Anlamadığınız yer neresi ki?
Burdaki yazan koşulların çogunu uygulamıyorlar

Yanlış anladın. Mesela paketi açılmış ürün iade edilemez diyor ben kaç tane paketi acılnıs ürün iade ettim hb de
Bu farklı durum (açık yazmadığın için yanlış anlamışım), satıcının tüketiciyi memnun etme çabası diyebiliriz. HB'de yalnız farklı farklı satıcılar var, her satıcı her ürün için bunu kabul etmeyebiliyor.

Bu iade koşulu şunu demek istiyor sana, ürünü satın aldın ve kutusunda duruyor. Daha sonra aldığın üründen vazgeçtin ve iade istiyorsun. Bu durumda kutusundan çıkarmadıysan kargodan teslim aldığından itibaren 14 gün boyunca iade edebilirsin. Ürünü alıp da kutusunu açtın, kullandın. Bu durumda ise iade edemezsin, iade edebilmen için ürünün arızalı olması gerekir ve arızanın/kusurun oluşmasında kullanıcı hatası olmaması gerekli (ayıplı mal kapsamına girer ve ilk 6 ay iade hakkınız vardır, 6 aydan sonra değişim veya tamiri kabul etmek durumundasınız). Bu zaten yasalarda da böyledir. Anlamadığınız yer neresi ki?
Ben monitör aldım ve ölü piksel falan çıkarsa iade edebilir miyim yani?

Ben monitör arıza var diye gönderdim 1 2 hafta dediklerine bakma yaklaşık 2 ayda geri geldi kabul etmediler ve kutu baya yıpranmıştı

Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz gibi ilk maddede ürünün ambalajı açılmamış olması diyor, ben bunun ambalajını çıkartmadan ürünü nasıl açacağım? Ya da orada farklı bişeyden mi bahsediyor?
Pek önemli değil o kutuyu açmadan ürünü nasıl alacaksın. Hepsiburada mh satıcıyla sorun olunca müşterinin yanında genelde sorun olmaz diye düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,524
Üyeler
183,849
Son üye
bexonway
Geri