Neler Yeni

Hepsiburada Kazandıran Çekiliş Tuhaflığı?

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Sinan
Hepsiburada'nın kazandıran çekiliş adında bir çekiliş bölümü var. Belirli bir ürün için belirli sayıda ve küçük denilebilecek fiyatlara bilet satıyorlar.
Bütün biletler satıldığında ya da çekiliş günü geldiğinde çekiliş yapılıyor ve kazanan bilet numarası belirleniyor. Ancak burada şöyle bir durum var ki çekilişi yapılan ürünlerin çok az bir kısmı kazanılıyor. Bunu biletlerin tamamının satılmamasına ve şanslı bilet numarasının satılmamış bir bilete denk gelmesine bağlayabiliriz.

Bugüne kadar toplamda 6 tane araba çekilişine katıldım. Tabii ki kazanamadım zaten kazanma şansı çok çok düşük ancak benim dikkatimi çeken şey benim kazanamadığım çekilişlerde o arabaları başkalarının da kazanmamış olmasıydı. Üşenmeden kazandırdıklarımız sekmesinden en altlara inip bu uygulama başladığı günden beri kaç tane araba ödülü dağıtılmış saydım ve sonuç 24.

Her ay belki 10 civarı araba çekilişi yapıyorlardır ve muhtemelen bütün biletler tükeniyordur (Eğer biletler daha erken tükenmezse normal çekiliş günü 21.11.2024 olan Nissan Juke için biletlerin %50 si çoktan tükenmiş mesela ve bu da 100.000 bilet satılmış demek).

Piyasa fiyatı 1.809.900 lira olarak belirtilen Nissan Juke için tanesi 17 liradan 200.000 adet bilet kotası koymuşlar. Güncel olarak satılmış bilet sayısıyla hepsiburada zaten bu biletlerden brüt olarak 1.7 milyon lira kazanmış oldu. Kalanlar da satılırsa toplamda 3.4 milyon lira brüt gelir elde etmiş olacaklar (Vergilendirme konularına çok hakim değilim ama muhtemelen bu paradan belirli bir oranda vergi vereceklerdir diye düşünüyorum).

3 yılda yüzlerce araba çekilişi yapılan bir ortamda neredeyse bütün biletleri satılan arabaların kazanılmayanlarının bütün bilet kazancı hepsi buradaya kalıyor ki bu devasa bir kazanç demek.

Durumu özetledim şimdi soruma geleyim. Sizce muhtemelen bütün biletleri satılan araba çekilişlerinde bu kadar az bir kazanma oranı olması normal mi?

Bu tarz çekiliş, vergilendirme vs konularına çok fazla hakim olmadığım için kısmen ya da tamamen saçmalamış olabilirim. Bilen birileri varsa yanlış ya da eksik olduğum noktaları söyleyebilir.

eneskaya6

80+ Silver
Çekiliş sonucunda arabayı kimsenin kazanmadığını nasıl anladın. Bilet no yaziyor sadece soegulayınca kayıtli mi cikmiyor

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çekiliş sonucunda arabayı kimsenin kazanmadığını nasıl anladın. Bilet no yaziyor sadece soegulayınca kayıtli mi cikmiyor
Kazandırdıklarımız bölümünde çekilişi yapılıp birisi tarafından kazanılan bütün ürünleri çekiliş tarihi, kazanan bilet no, ürün fotoğrafı vb. bilgilerle paylaşıyorlar çünkü. Zaten bugüne kadar 24 tane araba verdiklerini de oradan öğrendim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,608
Üyeler
164,345
Son üye
eren*
Top Bottom