❌İndirim Bitti! Hepsiburada Peşin Fiyatına 9 Taksitli 9070 XT'ler Stokta!

Dostum Google araştırmadım merak etme şuan Amerika'da lansmanda olan bir teknoloji yayincisina sordum.
Bizzat dediği şu;
Amerika için msrp vergisiz.
Avrupa ve tr için vergili.
599 dolar ABD fiyatı. Yani adam kartına 599 dolar istiyor. Msrp fiyatı da Avrupa'da 700-750 Euro dur.
Yani kartın vergisiz fiyatı 600 dolar.
Bana anlatma vergi olaylarını. Ben 2016 da Amerika'dan laptop alıp gümrük vergisiyle uğraşmış adamım. İlk defa vergi nedir bilmiyor değilim.
7900xtx kanitina geleyim. Msrp demek sonsuza kadar bu fiyattan satılacak demek değil.
Zamanla 1000 dolar olan kart msrp fiyatı ucuzlamis işte. Sen hangi teknolojik aletin fiyatının aynı kaldığını gördün? Yenisi çıkınca eski ucuzlar. 1200 dolardan çıkan s25u fiyatı şuan 1050 dolar telefoncularda? Daha çıkalı 3 ay gecmeden ucuzlamis.
Yani bana eski kart şu fiyattan çıkmış fiyatı bu deme. Güncel fiyata bak.
Vergi olayının uzmanısın diye sorayım. Ab'den globalblue iade alabiliyor muyuz? Yada dubai'de nasıl durumlar vergisiz?

Çok basit şekilde 600 usd msrp’li bir amd kartın 875 dolara satılamayacağını anlatmak isterdim ama gerek var mı? Amd bir kart tarihte ne zaman msrp’den bu kada yükseğe satıldı? 500 dolar msrpsi olan amd kartları 450’den bile alabiliyorken. Sizi birazcık mantıklı düşünmeye çağırıyorum. Bu paraları bu kartlara vermeyin.
Eskidendi hocam o. Nvidia'nın hem fiyatları hem de kartları çok iyiydi. Bu sebeple amd hergün fiyat düşüyordu ama şuan böyle bir durum ilk defa yok. Çünkü rakibi olan 5070ti hem dolar bazında 850 dolarlara çıktı hem de tl bazında 10 bin tl üstünde. Yani şuan bu fiyatlar bile çok ucuz kartın performansına göre. Çünkü nvidia uymadı fiyatlara. Şuan 5070ti 35k olup 9070 xt 33k olsaydı çok haklısınız derdim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vergi olayının uzmanısın diye sorayım. Ab'den globalblue iade alabiliyor muyuz? Yada dubai'de nasıl durumlar vergisiz?

Çok basit şekilde 600 usd msrp’li bir amd kartın 875 dolara satılamayacağını anlatmak isterdim ama gerek var mı? Amd bir kart tarihte ne zaman msrp’den bu kada yükseğe satıldı? 500 dolar msrpsi olan amd kartları 450’den bile alabiliyorken. Sizi birazcık mantıklı düşünmeye çağırıyorum. Bu paraları bu kartlara vermeyin.
Atladığın konu;
1- Dünya da ekran kartı yok avrupa ve amerika da şuan dediğin fiyatlardan bir kart satılmıyor
2- Lansman fiyatların ardından en uygun 9070 XT Türkiye'de satıldı halen de satılıyor avrupa da şuan 1000 dolar çekilen giriş modeller var yeni kartlarda
3- Tedarik sorunu bitmeden bu fiyatların altına satılmayacağını düşünenlerde şimdiden alıyor

MSRP + KDV + firma satış karı

600 + %20 + %25 desen zaten 900 dolara geliyor

Atladığın konu;
1- Dünya da ekran kartı yok avrupa ve amerika da şuan dediğin fiyatlardan bir kart satılmıyor
2- Lansman fiyatların ardından en uygun 9070 XT Türkiye'de satıldı halen de satılıyor avrupa da şuan 1000 dolar çekilen giriş modeller var yeni kartlarda
3- Tedarik sorunu bitmeden bu fiyatların altına satılmayacağını düşünenlerde şimdiden alıyor

Lol, msrp içinde firma kazancı içerir.

Lol, msrp içinde firma kazancı içerir.
O zaman hiçbir üst segment modelin MSRP den fazla satılmaması gerekir :)
Kaç yıldır bu sektördeyim yapmayın NVIDIA AMD o fiyattan tavsiye ediyor diye hiç nitro plus modelin MSRP ye yakın satıldığını gördünüz mü

Atladığın konu;

KDV yok. Yani 599 dolar fiyat abd için bu fiyatta yok. Bizdeki msrp fiyatı 599+kdv.

O zaman hiçbir üst segment modelin MSRP den fazla satılmaması gerekir :)
Kaç yıldır bu sektördeyim yapmayın NVIDIA AMD o fiyattan tavsiye ediyor diye hiç nitro plus modelin MSRP ye yakın satıldığını gördünüz mü
Nasıl kullanıldığına gelirsek, baz model için önerilen satış fiyatı olarak çevirebiliriz. Sizi nasıl ikna edip sattıkları kişiye göre değişir.

Atladığın konu;

Ben artık size bir şey demiyorum. Gerçekten bu fiyatları hakediyorsunuz. 5070’in 30’a satıldığı yerde bu karta 33- 36’lar vermek ciddi bir akıl tutulması. Ayrıca kimse uydurmasın. 5070 ti ile asla kıyaslanamaz bu kart. Her şey x oyununda gördüğün fps değeri değildir.

Ben artık size bir şey demiyorum. Gerçekten bu fiyatları hakediyorsunuz. 5070’in 30’a satıldığı yerde bu karta 33- 36’lar vermek ciddi bir akıl tutulması. Ayrıca kimse uydurmasın. 5070 ti ile asla kıyaslanamaz bu kart. Her şey x oyununda gördüğün fps değeri değildir.
Asıl 5070ti ekran kartının fiyatına itiraz etmen lazım
MSRP 750 dolar kartı 50k ya satmaya çalışıyorlar hiçbir firmayı savunmayın doğrusu ne ise onu söyleyin 9070XT gayet iyi fiyata satıdı 9070 ise kötü fiyata satılıyor 5070 lansman fiyat iyiydi 25.650 alan aldı sonrası pahalı.

Evet ben de onu diyorum + firmalar satış karı koyuyor
msrp de her şey dahil fiyat. ama tabi en alt model örnek asus prime. Asus geçen prime'ı 29.999'a sattı. Tuf ise 40k şuan. Amd de rog olsa 50 olurdu :D. Zaten ekran kartında insanlar tepe model seviyor. Alt modeli alan yok fazla. Bu sebeple karı çok alıyorlar.

Bu paraların ederi değil bunların hak edişi ya, 9070XT NITRO+ 39K fiyat çekmişler 5K fazlaya 5070TI var yani.
Belki birebir komponent kalitesi olmayabilir ama şu an AMD tarafının fiyat avantajı bi' tık kayboldu bence, böyle giderse de F/P olayı terse dönecek.

Bu paraların ederi değil bunların hak edişi ya, 9070XT NITRO+ 39K fiyat çekmişler 5K fazlaya 5070TI var yani.
Belki birebir komponent kalitesi olmayabilir ama şu an AMD tarafının fiyat avantajı bi' tık kayboldu bence, böyle giderse de F/P olayı terse dönecek.
9070 fiyatlarında inme olacak gibi XT artıp 9070 azalıp 9070 stoklarını eritebilirler en az satan odur büyük ihtimal 25 altına inmesini bekliyorum

Geri