❌İndirim Bitti! Hepsiburada Peşin Fiyatına 9 Taksitli 9070 XT'ler Stokta!

Güzel kardeşim belli ki sen şuan MSRP nedir diye Google da aratıp bir şeyler öğrenmeye çalışan bir insansın ama anlık araştırmaların bile yanlış.

2 mesaj önce kalkıp 600 dolara vergi dahil değil + vergi ile 720 diyen insansın gözünü seveyim MSRP falan öğretmeye kalkma. Bizim firmaların kart başı 600 dolar + vergi verdiğini iddia edip bana bir şey bildiğini iddia edemezsin kusura bakma.

7900 XTX gibi 1000 dolar MSRP kart 1 hafta önceye kadar 38 binden satılıyordu, şuan MSRP nin çok üstünde fiyatı olan Nitro+ bile 42K dan satışta.

Hadi buyur hesapla 1000 dolar + KDV + kargo + distribütör kâr payı + perakendeci bayi kâr payı = 42.000 TL

Hesabını bekliyorum ama bu sefer Google amcadan iyi araştır.
Dostum Google araştırmadım merak etme şuan Amerika'da lansmanda olan bir teknoloji yayincisina sordum.
Bizzat dediği şu;
Amerika için msrp vergisiz.
Avrupa ve tr için vergili.
599 dolar ABD fiyatı. Yani adam kartına 599 dolar istiyor. Msrp fiyatı da Avrupa'da 700-750 Euro dur.
Yani kartın vergisiz fiyatı 600 dolar.
Bana anlatma vergi olaylarını. Ben 2016 da Amerika'dan laptop alıp gümrük vergisiyle uğraşmış adamım. İlk defa vergi nedir bilmiyor değilim.
7900xtx kanitina geleyim. Msrp demek sonsuza kadar bu fiyattan satılacak demek değil.
Zamanla 1000 dolar olan kart msrp fiyatı ucuzlamis işte. Sen hangi teknolojik aletin fiyatının aynı kaldığını gördün? Yenisi çıkınca eski ucuzlar. 1200 dolardan çıkan s25u fiyatı şuan 1050 dolar telefoncularda? Daha çıkalı 3 ay gecmeden ucuzlamis.
Yani bana eski kart şu fiyattan çıkmış fiyatı bu deme. Güncel fiyata bak.

Dostum Google araştırmadım merak etme şuan Amerika'da lansmanda olan bir teknoloji yayincisina sordum.
Bizzat dediği şu;
Amerika için msrp vergisiz.
Avrupa ve tr için vergili.
599 dolar ABD fiyatı. Yani adam kartına 599 dolar istiyor. Msrp fiyatı da Avrupa'da 700-750 Euro dur.
Yani kartın vergisiz fiyatı 600 dolar.
Bana anlatma vergi olaylarını. Ben 2016 da Amerika'dan laptop alıp gümrük vergisiyle uğraşmış adamım. İlk defa vergi nedir bilmiyor değilim.
7900xtx kanitina geleyim. Msrp demek sonsuza kadar bu fiyattan satılacak demek değil.
Zamanla 1000 dolar olan kart msrp fiyatı ucuzlamis işte. Sen hangi teknolojik aletin fiyatının aynı kaldığını gördün? Yenisi çıkınca eski ucuzlar. 1200 dolardan çıkan s25u fiyatı şuan 1050 dolar telefoncularda? Daha çıkalı 3 ay gecmeden ucuzlamis.
Yani bana eski kart şu fiyattan çıkmış fiyatı bu deme. Güncel fiyata bak.

Ekler

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    31.4 KB · Hit: 39
Forumun kalite düşüşte gibi. Yazık oluyor.
Hakaretler falan hiç hoş değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Avrupada kartın en uyguna satıldığı ülkeyiz muhtemelen. Hem de taksitle bu enflasyon ortamında. Çoğu ülkede böyle taksit diye bir şey yok peşin fiyatına falan.

Arz talep meselesi. Nvidiaya göre kartlar fiyat performans. Şu anda ihtiyacı olan alabilir bence.

Ve herzaman her şey para değil. Bu ürünü ucuzlasın diye 1 sene bekleyip o zaman diliminde oyun zevkinden mahrum kalmak istemeyen adam alıp kullanıyor. Veya kur riskine girmeden 9 taksit alayım diyor. Alana neden alıyorsun denemez. Almayana da.

Ama bir şey var nvidiaya göre bakınca piyasada 30 bi civarına 9070xt alan üzülmez gibi. 1 seneye min göreceği ücret 28 olurdu ama kur artacağı için o fiyata yine düşemez 30 üstü kalır. 9 taksitle alan adam 6 ay sonra zaten ucuzlasa bile bu fiyata bulur anca.

Son düzenleme:
Bu kartlar mantıklı olmaktan çıktı bu fiyatlar çok

MSRP nası tartışma konusu oldu la? Adı üzerinde tavsiye edilen satış fiyatı. Pazar açık pazar. Fiyat standardı olan bir pazar değil. Adam bahaneler üretip istediği fiyata size kitleyebilir. Hatta tüm firmalar anlaşıp belli bir fiyat üzerinden bile başlatabilirler.

O yüzden sakin olun, birbirinizi yemenize gerek yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: WsWs
Doğrudur hocam dediğin.
Nvidia sponsoru olan.
Kanalında 9070xt videosu olan.
Şuan lansman için Amerika'da olan YouTuber/yayıncı abim yalan söylüyordur.
Sen haklısın kardeşim.
Msrp 599 vergili fiyatı ok.

Forumun kalite düşüşte gibi. Yazık oluyor.
Hakaretler falan hiç hoş değil.

Avrupada kartın en uyguna satıldığı ülkeyiz muhtemelen. Hem de taksitle bu enflasyon ortamında. Çoğu ülkede böyle taksit diye bir şey yok peşin fiyatına falan.

Arz talep meselesi. Nvidiaya göre kartlar fiyat performans. Şu anda ihtiyacı olan alabilir bence.

Ve herzaman her şey para değil. Bu ürünü ucuzlasın diye 1 sene bekleyip o zaman diliminde oyun zevkinden mahrum kalmak istemeyen adam alıp kullanıyor. Veya kur riskine girmeden 9 taksit alayım diyor. Alana neden alıyorsun denemez. Almayana da.

Ama bir şey var nvidiaya göre bakınca piyasada 30 bi civarına 9070xt alan üzülmez gibi. 1 seneye min göreceği ücret 28 olurdu ama kur artacağı için o fiyata yine düşemez 30 üstü kalır. 9 taksitle alan adam 6 ay sonra zaten ucuzlasa bile bu fiyata bulur anca.
Hakaret ben etmedim hocam. Güzel bir üslupla durumu belirttim.
Üslubunu bozan arkadaş oldu.

msrp yi neden tartışıyorsunuz ki şu an HB 1065 dolara satıyor (nitroyu) ona göre karşılaştırma yapmak gerek abd ve eu ile.

max. 27000 TL olacak kartları 37000 TL ortalama fiyata satıyorlar. Siz de ucuz diye yiyorsunuz. ) taksit olunca ödemiyor musunuz?

25 e satılması gereken rx 9070 bu XT bence de bu fiyat iyi değil ancak 25 e de XT satılması imkansız
Çok basit şekilde 600 usd msrp’li bir amd kartın 875 dolara satılamayacağını anlatmak isterdim ama gerek var mı? Amd bir kart tarihte ne zaman msrp’den bu kada yükseğe satıldı? 500 dolar msrpsi olan amd kartları 450’den bile alabiliyorken. Sizi birazcık mantıklı düşünmeye çağırıyorum. Bu paraları bu kartlara vermeyin.

max. 27000 TL olacak kartları 37000 TL ortalama fiyata satıyorlar. Siz de ucuz diye yiyorsunuz. ) taksit olunca ödemiyor musunuz?
Msrp 600 dolar olan yani bizde kdv dahil 720 dolar olması gereken pulse modeli 30 bine satıldı en ucuz. Hala msrp üstünde ama nvidia gibi lansman fiyatının 10 bin üstünde değil en azından.
600 dolar msrp'lik model hb'de 33k idi. 1000 de bonus ile 32k. Zaten 26'ya satılsa 9 taksitle aynı fiyata gelirdi. Bende bunu belirttim.Ama nakit alacak için hala pahalı fiyatlar.

5000 serisi için fiyatlar buydu. Kim uydu bu fiyatlara.
5070 25k denildi 33k şuan en ucuz.
5070ti 34k denildi 43k şuan en ucuz.

1741874775614.png

• Beğen
Reaksiyonlar: WsWs
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,197
Üyeler
186,302