Neler Yeni

💲Her şey Para mıdır?

💵

• Oy kullanan toplam üye
    165

EpicAykut

80+
Evet temelde her şey paraya dayanır

Bura.K

80+ Silver
Paran yoksa Sağlık yoktur. Devlet hastahanelerinin berbatlığını biliyoruz. Sağlam giden sakat çıkıyor. Özel hastahane için ise 💶 lazım.
Paran yoksa rahatlık yoktur. İstediğin evde yaşayamazsın, kafan hep ay sonunda olur ve Stresle yaşarsın.
Paran yoksa mutluluk yoktur. Arkadaşlarınla rahat rahat kafelere falan gidemezsin. Kafan hep "acaba para yeter mi?" dedir.
Paran yoksa mutlu bir ailende yoktur. Çocuğun bir şey ister alamazsın. Karın bir şey ister alamazsın. Alsan bile sürekli "acaba ay sonunu getirebilir miyim? Acaba param yeter mi? Acaba çok mu harcama yaptım?" da gider durur.

Artık günümüzde çok ekstrem şeyler dışında görme sorunu, uzuv kaybı gibi onlarca sağlık sorunu tedavi edilemiyor. Tabi bunların hepsi "parayla" oluyor.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Paran yoksa Sağlık yoktur. Devlet hastahanelerinin berbatlığını biliyoruz. Sağlam giden sakat çıkıyor. Özel hastahane için ise 💶 lazım.
Paran yoksa rahatlık yoktur. İstediğin evde yaşayamazsın, kafan hep ay sonunda olur ve Stresle yaşarsın.
Paran yoksa mutluluk yoktur. Arkadaşlarınla rahat rahat kafelere falan gidemezsin. Kafan hep "acaba para yeter mi?" dedir.
Paran yoksa mutlu bir ailende yoktur. Çocuğun bir şey ister alamazsın. Karın bir şey ister alamazsın. Alsan bile sürekli "acaba ay sonunu getirebilir miyim? Acaba param yeter mi? Acaba çok mu harcama yaptım?" da gider durur.

Artık günümüzde çok ekstrem şeyler dışında görme sorunu, uzuv kaybı gibi onlarca sağlık sorunu tedavi edilemiyor. Tabi bunların hepsi "parayla" oluyor.
Devlet hastaneleri için aynı şeyi düşünmüyorum. Eskiye göre çok daha kaliteli hizmet veriyor ve imkanları çok iyi.

Bura.K

80+ Silver
Devlet hastaneleri için aynı şeyi düşünmüyorum. Eskiye göre çok daha kaliteli hizmet veriyor ve imkanları çok iyi.
Değil. En azından bu dönem için. Devlet hastanesine diş çektirmeye gittim geçen yıl falan, yanlışıkla 2 dişimi kırdı (çeyreği falan kırıldı) mecbur onları da çektirdim. Bu sadece kötü anılarımdan birisi.
Ayrıca teknolojik olarak gelişmiş görebilirsin ama Doktor hakları, doktorların çalışma prensipi ve imkanları berbat. Tek iyi yanı ücretsiz olması o da senin vergilerinden çıkıyor. Yani yine alıyorlar diyebilirim. Devlet hastahanesi şu anda acemiler ile dolu. Çoğu doktor yabancı. Uzmanların neredeyse hepsi ya yurt dışında ya da Özellerde ve gayet mutlular. Doktor arkadaşlarım var, oradan biliyorum. Bu devirde Devlet Hastahanesine gitmek akıl karı değil.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Benim için her zaman maneviyat maddiyattan üstündür. O yüzden para benim için her şey değildir.

Siz ne dersiniz?
Yani paradır.
Sağlık alacaksın parasına göre bir yerden sonra
Dışarı çıkacaksın para.
Sosyalleşeceksin para.
Eğitime katlanıyorsun iyi maaşlı bir mesleğe sahip olmak için.
Her şey paradan geçiyor maelsef

Dušan Tadić

80+ Silver
İnsan hayatı paranın etrafında dönüp gidiyor. Para kazanmak için yıllarca eğitim görüyoruz sonra bir mesleğe giriyoruz ve neredeyse ölene kadar bu meslekte çalışıyoruz.
Benim için: Sağlık>Para>>>

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Para her şeydir
Her şey paradır.
Ama sağlık kısmı ayrı.
Boş romantizm yapmayacağım: "Para her şey değildir. Varlık her şey değildir." Uzunca bir süre sırf anlamlı konuşmaya çalışıldığı için söylendiğini düşünüm. Fakat gerçekler bariz. Ben 11 yaşındayken istediğim PC vardı. O zamanlar o kadar çok isterdim ki olsa dünyam değişecek ve tüm ömrümde mutlu olacak gibiydim. En sonunda bir klasik olarak babam "Notların 95 üstü gelirse okey dedi." Zordu ve harbiden başarıp o yıl 98 (sanırım) aldım. Sonunda 1 - 2 hafta sonra PC elimize ulaştı araştırma sonrasında. Elime geldiğinde ve PC'yi açınca o kadar o kadar o kadar büyük bir boşluk hissettim ki anlatamam. Sanki sevgilim beni terk etmiş gibi ağlayamadım çocukça. Şaşıramadım. Çok değişikti. Sonra bir şey fark ettim:
Ben PC'yi alacağım alacağım derken daha mutluydum. Yani hedefe giden yoldaki o umut benim mutluluk ve yaşama amacım gibiydi. Bir süre PC'de oyun bile oynamadım. Sonunda anime izlemeye başlayıp içimdeki boşluğu biraz kapadım. En sonunda yaşama amacım olan kızı buldum. Harbiden her şeyin para olmadığını buradan rahatlıkla ders çıkararak anlaşılıyor zaten.

Swerv

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Efe Kırmaz
Boş romantizm yapmayacağım: "Para her şey değildir. Varlık her şey değildir." Uzunca bir süre sırf anlamlı konuşmaya çalışıldığı için söylendiğini düşünüm. Fakat gerçekler bariz. Ben 11 yaşındayken istediğim PC vardı. O zamanlar o kadar çok isterdim ki olsa dünyam değişecek ve tüm ömrümde mutlu olacak gibiydim. En sonunda bir klasik olarak babam "Notların 95 üstü gelirse okey dedi." Zordu ve harbiden başarıp o yıl 98 (sanırım) aldım. Sonunda 1 - 2 hafta sonra PC elimize ulaştı araştırma sonrasında. Elime geldiğinde ve PC'yi açınca o kadar o kadar o kadar büyük bir boşluk hissettim ki anlatamam. Sanki sevgilim beni terk etmiş gibi ağlayamadım çocukça. Şaşıramadım. Çok değişikti. Sonra bir şey fark ettim:
Ben PC'yi alacağım alacağım derken daha mutluydum. Yani hedefe giden yoldaki o umut benim mutluluk ve yaşama amacım gibiydi. Bir süre PC'de oyun bile oynamadım. Sonunda anime izlemeye başlayıp içimdeki boşluğu biraz kapadım. En sonunda yaşama amacım olan kızı buldum. Harbiden her şeyin para olmadığını buradan rahatlıkla ders çıkararak anlaşılıyor zaten.
Şefim gece gece üzüldüm bir yandan bir yandan azminizi takdir ettim de ben kendi fikrimce söylemiştim.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Para olmadan hiçbir şey olmaz. "para her şey değildir" cümlesi fakirler için söylenmiştir.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
para yerine göre herşeydir. sağlıkdan geride geri kalan herşeyden üstündür. paranın açamayacağı kapı yoktur

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Evrende paranın değeri sıfırdır.

ahenk'

80+ Silver
Para ihtiyaçtır. Maddiyat olmadan maneviyat zor gerçekten. Aşk gibi konularda da çıkar ilişkisi var ister istemez. Veya başka bir örnek vereyim çevrendeki kişiler genelde seninle aynı gelir seviyesine sahip insanlar olur çünkü sen içerken başkası içmezse o arkadaşlık devam etmez bir süreden sonra. Para daha bir ağır basıyor bu konuda.

Top Bottom