Neler Yeni

Her Üniversite Bölümü Mü Kötü?

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,159
İsim
Oğuz Oğuz
ulan arkadaş hangi mesleğe üniversiteye baksam çok kötü hangi mesleğe baksam aşırı zor hangisini sorsam olmaz. biz ne sececez ya
Valla dostum seninle aynı şeyleri yaşıyorum ve 23 yaşında olmama rağmen doğru mesleği bulamadım. Her meslek hayalindeki gibi olmuyor özellikle okurken anliyorsun. 4 yıllık uçak muh kazanamadım uçak teknolojisi okuyum dedim ama okurken çok soğudum bölümden. Sonra çap yapıyım dedim adalet geçtim. Ordan da hukuk geciyim dedim ama dersler zor geldi. Matematik çok sevmiyorum ama mühendislikte hep matematik var. O yüzden hala ne okusam bilemedim. Uçaktan mezunum ama teknsiyenlikte yapmak istemiyorum. Pc muh okuyup dedim yazılım çok sıkıcı geliyor. Halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyup diyorum ama etrafımdakiler uçak varken okunur mu diyor. Uzay boşluğunda sürükleniyorum anlayacağın.

peyn1r

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Efe Canbolat
Valla dostum seninle aynı şeyleri yaşıyorum ve 23 yaşında olmama rağmen doğru mesleği bulamadım. Her meslek hayalindeki gibi olmuyor özellikle okurken anliyorsun. 4 yıllık uçak muh kazanamadım uçak teknolojisi okuyum dedim ama okurken çok soğudum bölümden. Sonra çap yapıyım dedim adalet geçtim. Ordan da hukuk geciyim dedim ama dersler zor geldi. Matematik çok sevmiyorum ama mühendislikte hep matematik var. O yüzden hala ne okusam bilemedim. Uçaktan mezunum ama teknsiyenlikte yapmak istemiyorum. Pc muh okuyup dedim yazılım çok sıkıcı geliyor. Halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyup diyorum ama etrafımdakiler uçak varken okunur mu diyor. Uzay boşluğunda sürükleniyorum anlayacağın.
anlaşılan bir şeylere alışmak zorundayız. o mesleği güzele döndürmek için kendi çizgilerimizi çekmeliyiz o mesleğin resmine. ben şu an diş hekimliğine karar verdim ancak okurken mutlaka keşke başka bir şey seçseydim diyeceğim yerler olacaktır. olumlu yönlere yönelip hayata devam!

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,255
İsim
Berkecan Ergin
Valla bende yönetim bilişim sistemleri mezunuyum. Stajı yazılım firmasında yaptım. Okurken yazılımdan devam ederim diyordum stajdan sonra vazgeçtim :D
Bence üniversite ve bölüm seçilirken yurtdışında denkliği var mı diploma geçerliliği var mı bunlarada bakmak lazım. Günümüz şartlarında da en rahat yurtdışı yapılabilecek bölümler belliyken oraya doğru seçenekler bakmak daha mantıklı.
Yönetim bilişim sistemleri bölümünü öneririm mat var ama mühendislik kadar ağır değildir ders içerikleride oldukça iyi duruyor. En son bilkentte işletme bilgi yönetimi ve ctis diye bölüm vardı bunlarda oldukça iyidir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ulan arkadaş hangi mesleğe üniversiteye baksam çok kötü hangi mesleğe baksam aşırı zor hangisini sorsam olmaz. biz ne sececez ya
Merhabalar malesef ülkemizde böyle bir sıkıntı vardır o yüzden yazayım tek tek:
1-Her üniversite her bölümde başarılı değildir mesela benim gözümde Ankara Üniversitesi iyi bir üniversite ama sosyal bilimler özellikle siyasal açısından çok başarılı ama mühendislik olarak çok başarılı görmüyorum ben.
2-Bazı üniversiteler sanıldığından daha iyi olup bulunduğu şehirden kaybedebiliyorlar
3-mesleğin zorluğunu aşmak için ilgin neye varsa onu yazacaksın yoksa zor
4-Üniversite sizin için neye göre iyi veya kötü?
bazılarına göre ODTÜ , Hacettepe , İTÜ dışında kötüdür kimisine göre balıkesir bile güzel gelir o yüzden soruyorum.
5-Ne okuyacaksınız?
6-lütfen unutmayınız ki kimse yazılımcı veya doktor olmak zorunda değil ve bunun dışında da iyi iş bulabilen meslekler var halen . malesef herkes o kadar çok yazıyor ki bence bu bölümde bir patlama olacak bence ama bence çünkü uzmanı değilim bu işin sadece bir gözlem

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,255
İsim
Berkecan Ergin
Merhabalar malesef ülkemizde böyle bir sıkıntı vardır o yüzden yazayım tek tek:
1-Her üniversite her bölümde başarılı değildir mesela benim gözümde Ankara Üniversitesi iyi bir üniversite ama sosyal bilimler özellikle siyasal açısından çok başarılı ama mühendislik olarak çok başarılı görmüyorum ben.
2-Bazı üniversiteler sanıldığından daha iyi olup bulunduğu şehirden kaybedebiliyorlar
3-mesleğin zorluğunu aşmak için ilgin neye varsa onu yazacaksın yoksa zor
4-Üniversite sizin için neye göre iyi veya kötü?
bazılarına göre ODTÜ , Hacettepe , İTÜ dışında kötüdür kimisine göre balıkesir bile güzel gelir o yüzden soruyorum.
5-Ne okuyacaksınız?
6. yıda ben ekleyeyim, bence istanbul izmir ankara gibi şehirlerde olan bazı özel üniler diğer şehirlerdeki ünilerden kat kat iyi eğitim veriyor. Çok kaliteli hocaları barındırıyorlar. Kıytırık bir şehirde devlet ünisine gitmektense %50 burslu vs özel üniler değerlendirilebilir. Okurken çalışılır en kötü.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
6. yıda ben ekleyeyim, bence istanbul izmir ankara gibi şehirlerde olan bazı özel üniler diğer şehirlerdeki ünilerden kat kat iyi eğitim veriyor. Çok kaliteli hocaları barındırıyorlar. Kıytırık bir şehirde devlet ünisine gitmektense %50 burslu vs özel üniler değerlendirilebilir. Okurken çalışılır en kötü.
İşte bazen bundan dolayı bazı üniversiteler gölgede kalıyor ki bana göre İzmir bile Ankara ve İstanbul kadar yüzeyde değil gibime geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca artık özel okulu geçin hocam bu üç şehirde de geçim çok zor artık çok pahalandılar özellikle ben İstanbul için ya zengin ya da çok iyi bir burslar ancak okunacak bir şehir olduğunu düşünüyorum %50 diyoruz ama gene yüksek bence ayrıca cidden ben özel okullara güvenmiyorum fazla ve ortam olarak biraz zorlayabilir bence ama tabi siz biliyorsanız bize de anlatın .

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,255
İsim
Berkecan Ergin
İşte bazen bundan dolayı bazı üniversiteler gölgede kalıyor ki bana göre İzmir bile Ankara ve İstanbul kadar yüzeyde değil gibime geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca artık özel okulu geçin hocam bu üç şehirde de geçim çok zor artık çok pahalandılar özellikle ben İstanbul için ya zengin ya da çok iyi bir burslar ancak okunacak bir şehir olduğunu düşünüyorum %50 diyoruz ama gene yüksek bence ayrıca cidden ben özel okullara güvenmiyorum fazla ve ortam olarak biraz zorlayabilir bence ama tabi siz biliyorsanız bize de anlatın .
Ben özelde %75 burslu okudum. Şöyle söyleyeyim biz sınıfta daha kaliteli pc lerde eğitim görürken. Akdeniz ünide arkadaş nerdeyse o dönem hurda diyeceğimiz pc de eğitim görüyordu. Bizim okul istanbulda olduğundan bazı hocalar misal itü den geliyordu bazısı istanbuldan marmaradan.
Seçilen bölümlede alakalı seçerken okulun sayfasına girip o bölümün başkanına derse girecek hocaların kaçı prof kaçı doç yada araştırma görevlisi vs bakmak lazım.
%50 doğru meblağ yüksek kalıyor ama hem aile desteği hemde part işlerle çözülebilir gibi.
Benim buradaki kıyasım şu misal yozgatta bozok ünisinde mühendislik okuyacağına sıf mühendislik diye git büyükşehirlerde özel oku yani. O şehire gidende belli harcamalar yapacak sonuçta

Rulep

80+ Gold
38bindeyim ama düştüğüm durumu anlayın artık buradan. neye baksam sanki bana uymuyor gibi hissediyorum. bilgisayar yazılım mühendis olur diyorum bilgisayarla ugrastigim için ama matematik fizik boru gibi ben sevmiyorum. diş desem o ağız insanlar çekilir mi onu düşünüyorum. yani ne yapacağım bilmiyorum halen
o zmn neden sayısal neden seçtin ki

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben özelde %75 burslu okudum. Şöyle söyleyeyim biz sınıfta daha kaliteli pc lerde eğitim görürken. Akdeniz ünide arkadaş nerdeyse o dönem hurda diyeceğimiz pc de eğitim görüyordu. Bizim okul istanbulda olduğundan bazı hocalar misal itü den geliyordu bazısı istanbuldan marmaradan.
Seçilen bölümlede alakalı seçerken okulun sayfasına girip o bölümün başkanına derse girecek hocaların kaçı prof kaçı doç yada araştırma görevlisi vs bakmak lazım.
%50 doğru meblağ yüksek kalıyor ama hem aile desteği hemde part işlerle çözülebilir gibi.
Benim buradaki kıyasım şu misal yozgatta bozok ünisinde mühendislik okuyacağına sıf mühendislik diye git büyükşehirlerde özel oku yani. O şehire gidende belli harcamalar yapacak sonuçta
Hocam ülkemizde bazı yerler konumdan kaybediyor ki açıkçası ülkemizde Ankara ve İstanbul dışı bile meh görünüyor artık.
ve açıkçası ne diyeyim bunun dışıdnaki üniversiteler gölgede kaldı çok .
Bunu görebildim ben açıkçası .
Mesela bence sakarya üniversitesi.
Şehirden dolayı kaybediyor
AGÜ mesela bunu daha çok duydum bilmiyorum fazla ama şehir ve siyasi sebeplerden büyüme potansiyeli kaybetmiş bir yer diye biliyorum
Kısacana bazıları böyle bazılar gerçekten berbat mesela bozok gibiyerler karatekin gibi yerlerde bence de okunmaz ama ortalama üstü yerlerde okunur bence illaha bir elin parmağını geçmeyecek yerler olcak diye bir kaide yok ama halka baktığımda varmış gibi duruyor evet daha iyiler de kabul edelim herkes oralara gidemez.

Top Bottom