Merhabalar, şu aralar bir sistem toplamak istiyorum. Amacım şu bütçede ya da şu kalitede bi sistem toplamak istiyorumdan ziyade nasıl bilgisayar toplayacağımızı anlamak. Bir işlemci beğeniyorum onun hangi anakarta uyumlu olup olmadığını nasıl anlıyorum? Anakartlar arasında hz farkı , ddr4 ya da ddr5 gibi farklılıklar var bu farklılıklar nedir? anakart chipseti nedir nasıl etkiler? ya da bir ekran kartı seçtik diyelim bu işlemciyle uyumlu mu ya da daha uyumlusu varmı bunu neye göre anlıyorum? Ya da Ekran kartları arasında soket farklılıkları varmı ya da anakarta uyumlu mu değil mi bu ikisi arasındaki ilişki birşeyi etkiler mi gibi şeyleri neye göre değerlendiriyorum? Ramlerdeki hz ile anakarttaki hz arasında bir bağlantı var mı ya da neye göre almam lazım? Power supply seçerken kaç watt seçmem gerektiğini neye göre seçmem gerekiyor fazla yüksek wattlı bir şey seçsem ne değişir? Kasa seçerken bir uyum muhabbeti var mı (boyuttan ziyade iç bağlantı kısımları olarak) yani böyle istediğim sistemi 2000lerden kalma bi kasaya koyabiliyormuyum? kısa manada neyi neye göre yapıyorum işlemci vesaire seçerken neye dikkat etmem gerekiyor? Kendime göre en iyi sistemi nasıl toplarım ?
not: arkadaşlar amacım balık almaktan ziyade balık tutmayı öğrenebilmek lütfen hazır sistem tavsiyesinden ziyade ana dikkat edeceğimiz şeyleri anlatırsanız çok makbule geçer. Teşekkürler şimdiden
not: arkadaşlar amacım balık almaktan ziyade balık tutmayı öğrenebilmek lütfen hazır sistem tavsiyesinden ziyade ana dikkat edeceğimiz şeyleri anlatırsanız çok makbule geçer. Teşekkürler şimdiden