İşte o kısmı anlamadım direk gözümün önünde yaşandı hemen ardından abime anlattım güldü yok öyle bir şey olmaz dedi geçti bende uyumuyorken beyin niye böyle bir şey yapıyor onu merak ediyorum.
Hocam hayatta kalmak ve tehlikeli işleri yapar hale getirmek için beyin bunları yapıyor.
Beyin (nasıl anlatsam) insanı belli bir noktaya kadar vurdumduymaz hale getiriyor.
Böyle yapmasaydı ailenden biri öldüğü zaman bunu dayanamayacaktın ve en sonunda intihar edecektin veya yapman gereken bir şeyi korktuğun için yapamıyorsun seni vurdumduymaz hale getirip normalde yapmayacağın şeyleri yapıyorsun
Örneğin ölüm riski çok büyük bir işte çalışıyorsun diyelim bir vinci tepesinde veya yüksek gerilim hattında direk arızaları ve kontrolü yapan bir işçi diyelim bu insanları normal hayatta(iş hayati dışında) gözlemlediğin zaman karşıdan karşıya geçerken gelen araba var mı yok mu diye pek dikkat etmezler, inşaat halinde olan bir binanin yanindan gecerken kafamı bir şey düşer mi diye kontrol etmezler. bunlar deli mi neden bu kadar vurdumduymaz haraket ediyorlar dersin
Başka bir örnek elektrikçileri bak elektrik kontrolünü kontrol kalemiyle değil elleriyle kontrol etmeye başlıyorlar bunun nedeni de beyinin vurdumduymaz hale getirmesidir.