Neler Yeni

Hiç Cin Gördünüzmü?.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

milenix

80+ Gold
Hocam şu mesajızını anlamadım normalde nasıl yaşayabiliriz bunu fizik kurallarına göre alim bir hoca tanıdığım olmadığı için bir şey diyemiyorum aileme anlattığımda ise gülüp geçiyorlar.
Bende bu işte çok bilgili değilim. Zamanında cinler hakkında biraz birşeyler merak etmiştim o zaman araştırmıştım, bazı şeyleri ise canımdan çok sevdiğim ve en güvendiğim kişilerden biri olan din kültürü hocam vardı o anlatmıştı. Cin ile insan alemi arasında bir ayrım var. Bu ayrım sayesinde insanlar cinleri göremiyor ve irtibat kuramıyor. Ama büyü vb. yollar ile cinlerle iletişim kurmak mümkün. Cinler insanlara karışabiliyor. Ama eğer imanlıysan ve günahlarla meşgul değilsen cinlerin musallat olmasının imkanı yok.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Bende bu işte çok bilgili değilim. Zamanında cinler hakkında biraz birşeyler merak etmiştim o zaman araştırmıştım, bazı şeyleri ise canımdan çok sevdiğim ve en güvendiğim kişilerden biri olan din kültürü hocam vardı o anlatmıştı. Cin ile insan alemi arasında bir ayrım var. Bu ayrım sayesinde insanlar cinleri göremiyor ve irtibat kuramıyor. Ama büyü vb. yollar ile cinlerle iletişim kurmak mümkün. Cinler insanlara karışabiliyor. Ama eğer imanlıysan ve günahlarla meşgul değilsen cinlerin musallat olmasının imkanı yok.
Hocam yakalamışken sorayım hani derler ya akşam ezanında dünyaya iniyorlar o gerçek mi birde eğer onlar insan dünyasına karışabiliyorsa otomatik olarak mesela bir bina düşün binaya girip evime girip odamın kapısını açıp içeri girmesi gerek (eğer içinden geçme gibi özellikleri yoksa ki bilmiyoruz) buda eğer akşam ezanında iniyorlarsa ben evimin kapısını kapatıp hiçbir şeye açmadığım müddet sorun olmayacağını gösteriyor.

Ben hep böyle düşündüm kısaca.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Birde bahsettiğiniz günahlarla meşgul değilsen ibaresini açabilir misiniz mesela hırsızlık vs mi ?

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Herhangi bir sorunum yok normal bir günde bunu yaşadım,yinede fikrin için sağol.
Hocam konu dışında eğlence olarak açılmış farkındasınız değil mi?

Hocam öyle hatırlıyorsunuz aslında öyle bir şey olmadı beyin eksik hatırladığı anıları kendisi doldurdu beyin bunu yapmakta o kadar başarılı ki şuan beni bir şey bilmiyorsun gözümle gördüğümümü inanırım yoksa sana mı diye düşüneceksiniz. Beyin bizi hayatta tutmak için elinden geleni yapıyor eğer bunu yapmasaydı insanlığın büyük bir çoğunluğu intihar ederdi.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Hocam konu dışında eğlence olarak açılmış farkındasınız değil mi?

Hocam öyle hatırlıyorsunuz aslında öyle bir şey olmadı beyin eksik hatırladığı anıları kendisi doldurdu beyin bunu yapmakta o kadar başarılı ki şuan beni bir şey bilmiyorsun gözümle gördüğümümü inanırım yoksa sana mı diye düşüneceksiniz. Beyin bizi hayatta tutmak için elinden geleni yapıyor eğer bunu yapmasaydı insanlığın büyük bir çoğunluğu intihar ederdi.
İşte o kısmı anlamadım direk gözümün önünde yaşandı hemen ardından abime anlattım güldü yok öyle bir şey olmaz dedi geçti bende uyumuyorken beyin niye böyle bir şey yapıyor onu merak ediyorum.

milenix

80+ Gold
Hocam yakalamışken sorayım hani derler ya akşam ezanında dünyaya iniyorlar o gerçek mi birde eğer onlar insan dünyasına karışabiliyorsa otomatik olarak mesela bir bina düşün binaya girip evime girip odamın kapısını açıp içeri girmesi gerek (eğer içinden geçme gibi özellikleri yoksa ki bilmiyoruz) buda eğer akşam ezanında iniyorlarsa ben evimin kapısını kapatıp hiçbir şeye açmadığım müddet sorun olmayacağını gösteriyor.

Ben hep böyle düşündüm kısaca.
Bana bu hep batıl inanç gibi gelmiştir. Ama yine de net bir şekilde konuşmayım doğru mu değil mi tam bilmiyorken.
Birde bahsettiğiniz günahlarla meşgul değilsen ibaresini açabilir misiniz mesela hırsızlık vs mi ?
Kısaca kafir değilsen, imanın yerindeyse sıkıntı yok işte.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
İşte o kısmı anlamadım direk gözümün önünde yaşandı hemen ardından abime anlattım güldü yok öyle bir şey olmaz dedi geçti bende uyumuyorken beyin niye böyle bir şey yapıyor onu merak ediyorum.
Hocam hayatta kalmak ve tehlikeli işleri yapar hale getirmek için beyin bunları yapıyor.
Beyin (nasıl anlatsam) insanı belli bir noktaya kadar vurdumduymaz hale getiriyor.
Böyle yapmasaydı ailenden biri öldüğü zaman bunu dayanamayacaktın ve en sonunda intihar edecektin veya yapman gereken bir şeyi korktuğun için yapamıyorsun seni vurdumduymaz hale getirip normalde yapmayacağın şeyleri yapıyorsun

Örneğin ölüm riski çok büyük bir işte çalışıyorsun diyelim bir vinci tepesinde veya yüksek gerilim hattında direk arızaları ve kontrolü yapan bir işçi diyelim bu insanları normal hayatta(iş hayati dışında) gözlemlediğin zaman karşıdan karşıya geçerken gelen araba var mı yok mu diye pek dikkat etmezler, inşaat halinde olan bir binanin yanindan gecerken kafamı bir şey düşer mi diye kontrol etmezler. bunlar deli mi neden bu kadar vurdumduymaz haraket ediyorlar dersin
Başka bir örnek elektrikçileri bak elektrik kontrolünü kontrol kalemiyle değil elleriyle kontrol etmeye başlıyorlar bunun nedeni de beyinin vurdumduymaz hale getirmesidir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,648
İsim
Oğuz
Aziz hocam haklıymış

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Hasan Erener
Ben son zamanlarda dinlerin yalan olduğu düşüncesine kapılmaya başladım. Ama hala Ateist demiyorum kendime. Makarnaya bile tapsanız saygı duyarım.

Top Bottom