Neler Yeni

Hiç Kodlama Bilmeden Az Da Olsa Oyun Haritası Yapılır Mı ?

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü PC , bisiklet , araba
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198894542408/
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya
Arkadaşlar soru yukarıda kodlama bilmeden herhangi bir oyun haritası tasarlanabilir mi unity unreal 4 vs gibi programlar vvar mı.

En İyi Cevap
dostum o anlamda değil kendi oyununu yapma anlamına
Hiç kodlama bilmeden ama GMS2 ve UE4'de rahatlıkla harita yapabilirsin. Tabi bu haritanın içini doldurmak, optimize etmek, ışıklandırma ile daha güzel göstermek vs. istersen oyun motoru hakkında bilgili olmanı gerektirecektir. Kodlama öğrenmesen bile kodlama yerine başka şeyler öğreneceksin aynı kodlama öğreniyor gibi ama harita tasarlama konusunda.
kodlama hakkında bilgim yok ama bence deneme çünkü deneyip yapamazsan kodlamaya olan isteğin gidebilir
o yüzden önerim ilk öğren :)
Kodlama gerektirmese bile yapması bilmeyen kişi için gerçekten zor, umarım büyük hayallar kurup sonra hevesini kaybetmez ama basit şeyler yapacaksa çok eğlenceli ve zaman öldürücü.

Kayrae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Kayra
Arkadaşlar soru yukarıda kodlama bilmeden herhangi bir oyun haritası tasarlanabilir mi unity unreal 4 vs gibi programlar vvar mı.
kodlama hakkında bilgim yok ama bence deneme çünkü deneyip yapamazsan kodlamaya olan isteğin gidebilir

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Brawl stars a güncelleme geldi kendi haritanı yapabiliyorsun istersen bi araştır. Ama sadece arkadaşlarınla oynayabiliyorsun diye biliyorum.

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
dostum o anlamda değil kendi oyununu yapma anlamına
Hiç kodlama bilmeden ama GMS2 ve UE4'de rahatlıkla harita yapabilirsin. Tabi bu haritanın içini doldurmak, optimize etmek, ışıklandırma ile daha güzel göstermek vs. istersen oyun motoru hakkında bilgili olmanı gerektirecektir. Kodlama öğrenmesen bile kodlama yerine başka şeyler öğreneceksin aynı kodlama öğreniyor gibi ama harita tasarlama konusunda.
Kodlama gerektirmese bile yapması bilmeyen kişi için gerçekten zor, umarım büyük hayallar kurup sonra hevesini kaybetmez ama basit şeyler yapacaksa çok eğlenceli ve zaman öldürücü.

En İyi Cevap

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Unity Youtubede ücretsiz ders serileri var ingilizce altyazıya alıp yapabilirsin. Bende yavaş yavaş yapıyorum sayesinde.

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya

zaman geçirmek için sadece zaten kod gerektirecek yerleri bilen başka bir arkadaş yapacak teşekkürler.

sbrkya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Seyithan Berkay Aktaş
Zamanında sektöre ucundan kıyısından girmeye çalıştım fakat @GryAsl arkadaşın dediği gibi heves kaybı yaşadım. Bu işi yapacaksan her işle ilgilenecek birileri olması lazım (bence) sen tasarımını yapacaksın, kodlamayı arkadaşın yapacak böylece görev dağılımı olacağı için tek başına her şeyi üstlenmemiş olursun. Ha her şeyi kendin yapabilir misin elbette yaparsın ama zorlu bir süreç olacaktır. GameMaker Studio, Unreal Engine, CryEngine, Godot ve Unity bunlar oyun tasarımına yönelik programlar. Zbrush, 3ds Max, Blender, Sketchup bunlar ise modelleme programları. Ve son olarak Buildbox'a değineceğim. Buildbox, kodlamadan ve programlamadan uzak kalan bir oyun geliştirme platformu. Bunlara bir göz at derim.

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya
kuş bakışı bakarak kağıda çizebilirsin sonra bilgisayar'a aktarıp map diye sunarsın :)
:) :) dostum onlar kolay yollar 1000 e yakın öyle çizdiğim hayali mapler var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zamanında sektöre ucundan kıyısından girmeye çalıştım fakat @GryAsl arkadaşın dediği gibi heves kaybı yaşadım. Bu işi yapacaksan her işle ilgilenecek birileri olması lazım (bence) sen tasarımını yapacaksın, kodlamayı arkadaşın yapacak böylece görev dağılımı olacağı için tek başına her şeyi üstlenmemiş olursun. Ha her şeyi kendin yapabilir misin elbette yaparsın ama zorlu bir süreç olacaktır. GameMaker Studio, Unreal Engine, CryEngine, Godot ve Unity bunlar oyun tasarımına yönelik programlar. Zbrush, 3ds Max, Blender, Sketchup bunlar ise modelleme programları. Ve son olarak Buildbox'a değineceğim. Buildbox, kodlamadan ve programlamadan uzak kalan bir oyun geliştirme platformu. Bunlara bir göz at derim.
tabi ki dediğin gibi olacak karakterlere farklı modlamalara farklı oyun içi itemlere farklı kişiler bakacak benim görevim map tasarımı üstüne olacak.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Kodlama öğrenmek zor değil istediğin sürece öğrenebilirsin.

Top Bottom