Neler Yeni

Hidrolik fren

Onder

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Muhammed Önder Böçkün
Yeni bisiklet aldım hidrolik disk frebli ilk defa kullanıyroum bastıgım gibi duruyo bu iyi ama ön frene basıp takla atacam diye korkuyorum ön freni biraz gevşetme gibi bir şey varmı bu disk frenlerde?

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,316
İsim
Emre
Dostum keşke hidrolik almasaydın
Bi arkadaş da senin gibi hidroliğe geçmişti ani fren yapmış tak diye durunca düşmüş kolunu kırmıştı
Gevşetme olayı zor olur bisikletçiye sor hidroliğine hava kaçırırsa gevşer sanırım

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Yeni bisiklet aldım hidrolik disk frebli ilk defa kullanıyroum bastıgım gibi duruyo bu iyi ama ön frene basıp takla atacam diye korkuyorum ön freni biraz gevşetme gibi bir şey varmı bu disk frenlerde?
hidrolikte hava yoktur.O diskin yanında hidrolik suyu vardır o azaldıkça frenlerin tutuşu azalır.

EYUNAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren Ünal
Gevşetme diye bir şey yok. Elinizi ona göre ayarlayacaksınız , güvenli ve sağlıklı duruşu ancak ön fren ile yapabilirsiniz . Arka frene biraz bastığınızda arka tekerin kitlendiğini fark edebilirsiniz , bu yüzden bisikletiniz durmaz ve yavaş bir şekilde yavaşlar, ancak ağırlık ön tekerde olduğu için nispeten daha zor kitlenir ve daha sağlıklı duruş sağlar. Zamanla alışırsınız.
Dostum keşke hidrolik almasaydın
Bi arkadaş da senin gibi hidroliğe geçmişti ani fren yapmış tak diye durunca düşmüş kolunu kırmıştı
Gevşetme olayı zor olur bisikletçiye sor hidroliğine hava kaçırırsa gevşer sanırım
Fren sistemine kasıtlı olarak hava sızdırılması tehlikelidir , frenin çalışma performansını bitireceği için olası kazalara sebebiyet verir. Kullanım koşullarını öğrenmek ve ona göre kullanmak daha akılcı olacaktır.
hidrolikte hava yoktur.O diskin yanında hidrolik suyu vardır o azaldıkça frenlerin tutuşu azalır.
Hidrolik yağı bulunmaktadır. Zamanla azalmaz sadece zamanla hava alabilir.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Uygun ve güvenli ortamlarda pratik yaparak bisikletinizi tanımaya çalışın zamanla hangi hızda hangi eğimde frene ne kadar basınç uygulamanız gerektiğini anlarsınız korkulacak bir durum yok hayırlı olsun.

Raunes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Emirhan
Bendede hidrolik disk fren var öndeki maşayı açık bırakıyorum ön freni sert sıktığımda hafif içine girerek o sert tepkiyi emiyor yani takla atmak aşırı zor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,015
Üyeler
159,094
Son üye
Musaab-713
Top Bottom