Neler Yeni

High-End Sistem Yorumlama

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
kilan embappe
Attığın RAM’leri kendiminkiyle değiştireceğim sanırım gerçekten fiyat olarak daha uygunlar. Attığın monitörü ben de incelemiştim fakat o kdar fazla şikayet var ki vazgeçtim, VA panel olması ve 1m öteden izlenmek için çook büyük olması da cabasıydı. Uzun lafın kısası bi tık daha pahalıya geliyor topladığınız sistem hocam anladığım kadarıyla pek bir şey de eklemiyor sisteme
İşlemci gücü anakart kalitesi... Bunlar önemli şeyler
Anakartı bununla değiştirebilirsin ayrıca arada 4k para kalıyor 4k az para mı?

Mönitor olarak VA paneli neden sevmeiğinizi anlamadım...

IPS:

atescan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ateş Temuçin
İşlemci gücü anakart kalitesi... Bunlar önemli şeyler
Anakartı bununla değiştirebilirsin ayrıca arada 4k para kalıyor 4k az para mı?

Mönitor olarak VA paneli neden sevmeiğinizi anlamadım...

IPS:
Attığınız son iki anakart arasında 1000 tl fiyat var, performans olarak farklılıkları nelerdir bilginiz var mı? Aradaki fiyat farkında ise benim sistemim daha ucuza geliyor bir yanlışım yoksa. Attığınız monitör ise 2k, 4k monitör bakıyorum ben. VA panellerin renk gamutu daha düşüktür çok büyük bir problem değil ama attığınız LG monitörün yorumları gerçekten çok kötü. İşlemciyi hala araştırıyorum sanırım bi tık daha iyi benim tercihime göre, attığınız anakartlardan birini seçip işlemciyi sizinkiyle değiştirebilirim belki

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
kilan embappe
Attığınız son iki anakart arasında 1000 TL fiyat var, performans olarak farklılıkları nelerdir bilginiz var mı? Aradaki fiyat farkında ise benim sistemim daha ucuza geliyor bir yanlışım yoksa. Attığınız monitör ise 2k, 4k monitör bakıyorum ben. VA panellerin renk gamutu daha düşüktür çok büyük bir problem değil ama attığınız LG monitörün yorumları gerçekten çok kötü. İşlemciyi hala araştırıyorum sanırım bi tık daha iyi benim tercihime göre, attığınız anakartlardan birini seçip işlemciyi sizinkiyle değiştirebilirim belki
İşlemci daha güçlü anakart daha kaliteli Z690 önerimdir OC yapabilirsiniz o işlemci ile de iç ne gider bee...

Ram 32gb kasa biraz daha iyi ve fiyat farkı var...

Ya da o paraya sistem alacaksanız bence hiçbirini almayın RTx 4000 ve RX 7000 bekleyin...

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
O sıvo soğutucudan performans fiyat olarak daha iyisi yok uzun zamandır ben de araştırıyorum
çok paranız olsa artic dışında 280mm e kadar destekleyen kasaya hangi marka modelı alırsınız mümkünse rgb siz bir tavsiye verir misiniz

atescan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ateş Temuçin
İşlemci daha güçlü anakart daha kaliteli Z690 önerimdir OC yapabilirsiniz o işlemci ile de iç ne gider bee...

Ram 32gb kasa biraz daha iyi ve fiyat farkı var...

Ya da o paraya sistem alacaksanız bence hiçbirini almayın RTx 4000 ve RX 7000 bekleyin...
Hocam iyice araştırıp forumda sırf işlemci ile alakalı konu açıp tartışarak cevap vermek istedim. Çok küçük bir farkla 13600KF daha iyi gibi, üstelik fiyatı da daha uygun fakat bu işlemciyi B serisi bir anakartla kullanmamam gerektiğini, OC yaparken çok zorluk yaşayabileceğimi belirttiler. Z690 ile alırsam işlemciyi bu sefer de bütçemi fazla aşmış oluyorum

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer II
PSU: Cooler Master G800 80+ Gold
RAM: Corsair Vengance 2x8 3600
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
GPU: RTX 3090 (ikinci el)
SSD: Kingston Fury 1TB
Monitör: Odyssey G7 4K 28"
Anakart: Asus TUF B550 WIFI
Kasa: Cooler Master TD500
Klavye: Red/Brown Switch klavye arıyorum istediğim gibi bir parça bulamadım önerilerinizi bekliyorum.
Toplam: 44.739 TL
Parça değişimi önerisi olan varsa beklerim bir ay içinde toplayacağım yorumlarsanız sevinirim.
3090 bence şu an çok mantıksız. Onun yerine 4080,4070 gibi modelleri bekleyin

atescan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ateş Temuçin
3090 bence şu an çok mantıksız. Onun yerine 4080,4070 gibi modelleri bekleyin
4080 fiyatlarını görmüşsünüzdür hocam yurt dışındaki, dudak uçuklatır. 4070'in de 13 bin tl ye çıkacağını sanmıyorum :)

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

HacıSOFU

80+ Titanium
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,811
İsim
Hacı
Bence daha iyisi toplanabilir.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
2 aydır uğraşıyorum daha iyisini ben bulamadım. Dinlemek isterim neyi farklı alırdınız
kanka 5 dk uğraşsam daha iyi sistem dizilir 2 ay boşa uğraşmışsın lütfen anlayan birilerine danış kral. Körler sağırlar birbirini ağırlamış sistemde :D

atescan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ateş Temuçin
kanka 5 dk uğraşsam daha iyi sistem dizilir 2 ay boşa uğraşmışsın lütfen anlayan birilerine danış kral. Körler sağırlar birbirini ağırlamış sistemde :D
Hocam sana zahmet 5 dakika uğraş da topla o zaman çünkü 2 aydır senin gibi 15 kişi açtığım konulara aşağı yukarı aynı yorumu yapıp gitti ya da denedi çok daha pahalıya falan çıkardı :LOL:

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
Hocam sana zahmet 5 dakika uğraş da topla o zaman çünkü 2 aydır senin gibi 15 kişi açtığım konulara aşağı yukarı aynı yorumu yapıp gitti ya da denedi çok daha pahalıya falan çıkardı :LOL:
kanka herkes aynı şeyi demiş demekki yanılmıyoruz tamam bekle bakıcam birazdan . İmzamdaki sisteme bak ne fazla ne eksik bana yeteri kadar ama kaliteli parçalar kullanmışım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,952
Üyeler
165,749
Son üye
Suspective
Top Bottom