Neler Yeni

Hiphop'un Doğuşu ve İlerleyişi

Jaja50

80+ Silver
Ben Fero söyle rap mi?
Müstehcen sözler mi?Kadını aşşağılamak mı?
Keşke hiç olmasaydı.Kemik kitle yeterdi.
2018'de ben feroyu gördüm ve rape başladım. Yaşım ilerledikçe sözleri ve yaptığı rap hiç hoşuma gitmedi, yeni mcler keşfetmeye çalıştım. Dr fuchs, contra gibi isimleri dinledikçe rapin ne olduğunu anladım. Daha sonra Defkhan'ın bu yok gibi parçasını gördüm ve 3 yıldır favori rapçim olan Defkhan'ı keşfettim. Hala daha dinlemekte olduğum türkçe rap'i, "çöp" dediğimiz ben fero sayesinde keşfettim. Bu yüzden yazdım.

@TheDark

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Mehmet XXX
2018'de ben feroyu gördüm ve rape başladım. Yaşım ilerledikçe sözleri ve yaptığı rap hiç hoşuma gitmedi, yeni mcler keşfetmeye çalıştım. Dr fuchs, contra gibi isimleri dinledikçe rapin ne olduğunu anladım. Daha sonra Defkhan'ın bu yok gibi parçasını gördüm ve 3 yıldır favori rapçim olan Defkhan'ı keşfettim. Hala daha dinlemekte olduğum türkçe rap'i, "çöp" dediğimiz ben fero sayesinde keşfettim. Bu yüzden yazdım.
Tamam getirdi bir yerlere ama keşke böyle getirmeseydi.
O yüzden nefret ediyorum.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,538
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
İlk rap şarkısı Andriano Celentano'nun Prisencolinensinainciusol şarkısıdır.(Tabi o zaman daha rap bilinmiyor)
Hiphop,East ve West Coast bölgelerinde yayılmaya başladı.Ondan sonra Tupac,Biggie,Snoop Dogg,Dr,Dre ve Eminem gibi rapçiler doğmuştur.Bu rapçiler ile rap müzik tüm dünyaya yayıldı.
Türkçe Rap ise Almanya'da doğmuştur.O zamanlar Almanya'da Fuat,Alper Ağa ve İslamic Force(killa hakan,boe b,taner bahar,dj derozon,) ilk rapi yaptı.
Türkiye'ye ise Cartel grubu getirmiştir.
Bu zamanlardan sonra Yeraltı Operasyonu(1999)albümü yayınlandı.Bu albüm ise günümüzde rap yapan ondan fazla mc'nin rape başlama ilhamını getirmiştir.
Türkiye'de rap,Ceza'nın Rapstar(2004) albümü ile azda olsa patladı.2006 yılında Yerli Plaka albümü çıktı.Bu albümdeki Feyz Al ve Fark Var şarkısı değerlenmiştir.Hatta Adanalı dizisinde Fark var müziği kullanıldı.Ve Adanalı dizisi sayesinde milyonlarca kişi Fark Var ile rap müziği dinlemeye başlamıştır.
Dipnot:Neyim Var Ki yıllar sonra değerlendi.
Allame'nin Fare Kapanı,Joker'in Microphone Show,Hayki'nin Birkaç Milyon Soluk,Sagopa'dan Bir Pesimistin Gözyaşları ve Ais Ezhel'in Müptezhel albümü ile kemik kitle oluştu.

Fakat her şey Ais Ezhel'in Ais ismini kaldırınca kanser kitle oluşamaya başladı.
Ben Fero Orman Kanunları,Ezhel ve Murda'nın aya şarkısında ve reynmen sayesinde kanser kitle tamamen oldu.

Norm Ender-Mekanın Sahibi şarkısı sayesinde artık rap popüler oldu.
Ama bir atasözü vardır ''gülü seviyorsan dikenine katlanacaksın''.
Rap tiktokçulara,brawl stars hilesi yapmaya çalışanlara,rap yarışmasına popçu jüri koyanlara kaldı.

Umarım Türkçe Rap'in kitlesi iyileşir.
BTS>RAP

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Allame'nin girişi için saygı duruşu...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teyibine saian ve allame koyun.
Bugünlerde deli gibi dinliyorum bunu da :')
Öneririm 🌝

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Şöyle bir playlistim var :')
Göz atmak istersen üstüne konuşacağımız sayısız şarkı var içeride :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu çok iyi ya. Dinledin mi hiç?
Ayıpsın kankam alındım şu an :D

Top Bottom