Neler Yeni

Hogwarts Legacy kasma sorunu

ardaipek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Arda İpek
3060 ti i5 12400f 16 gb ram hogwarts legacy orta ayarlarda kasyıyor dhoghloz şaka gibi sisnirlerim bozuludu gta 5 yine aynı şekil rdr 2 aynı şekil zaten başta ultra ayarlarda oynuyordum dedim acaba sistem yeteri kadar güçlü mü değil ama orta ayarlarda da kasıyor istersen en düşüğe al yine kasıyor dlss açık veya kapalı bir şey değişmiyo. Soracaklar için driverlar güncel sistem güncel ve sadece büyük çaplı oyunlarda değil lethal company de bile kasıyo ne yapmalıyım
Fatal error!

Son düzenleme:

Laeron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Fırat Sarı
Kasıyordan kastın nedir? Düşük FPS mi alıyorsun yoksa FPS yüksek olduğu halde kasma hissiyatı mı veriyor?

ardaipek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Arda İpek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MSI Afterburner'dan GPU kullanımı, CPU kullanımı, GPU VRAM kullanımı, RAM kullanımı, CPU ve GPU sıcaklığını açıp oyundayken değerleri kontrol eder misin?
oralarda herhangi bir anormallik yok o testleri yapalı çok oldu

Laeron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Fırat Sarı
Arama yerine Disk Temizleme yazıp sadece DirectX Gölgelendirici Önbelleği tikli şekildeyken temizle. Denemediysen DDU ile driverı silip temiz kurulum yap.

ardaipek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Arda İpek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arama yerine Disk Temizleme yazıp sadece DirectX Gölgelendirici Önbelleği tikli şekildeyken temizle. Denemediysen DDU ile driverı silip temiz kurulum yap.
ikisini de yaptım

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Shoto Todoroki

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Oyun optimizasyonu aşırı kötü bir oyun. İyi optimize edilmiş Windows ve çok stabil bileşenlere ihtiyacın var. Kayıpsız 120 fps kitli oynayabiliyorum ben 119a düşmüyor yani ne townda ne dışarıda. Oyunun memory leak problemi var çok fazla vrame ihtiyacın var. Engine.ini dosyasında değişimler var Googleden bakıp yapabilirsin direkt çıkar. Ascendio III diye bir programda var ben kullanmıyorum ama düşük pclerde performansı arttırıyor bu oyun için yapıldı onu da indirebilirsin

ardaipek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Arda İpek
oyundayken ram kullanımına bak bir kaç gb kullanıyor?
14 gb
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun optimizasyonu aşırı kötü bir oyun. İyi optimize edilmiş Windows ve çok stabil bileşenlere ihtiyacın var. Kayıpsız 120 fps kitli oynayabiliyorum ben 119a düşmüyor yani ne townda ne dışarıda. Oyunun memory leak problemi var çok fazla vrame ihtiyacın var. Engine.ini dosyasında değişimler var Googleden bakıp yapabilirsin direkt çıkar. Ascendio III diye bir programda var ben kullanmıyorum ama düşük pclerde performansı arttırıyor bu oyun için yapıldı onu da indirebilirsin
sadece hogwarts da oluyo demedim

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
14 gb

Başlığa bakarak genel yorum yaptım. Hogwarts ta problem yaşayan kitle %90ın üstünde onu baz alma. Ama rdr2 gta V stabil oyunlar. Demekki sistemde birşeyler doğru değil. Genelde fps drop sebebi stabil çalışmayan ramlerden olur. SSD sağlığın iyiyse CPU gpu sıcaklıkları iyiyse ve darboğaz yoksa o halde yazılım tarafında yoğunlaşman lazım. Son sürüm bios son sürüm chipset driver, msi afterburner üzerinden gpu'ya curve yapıp bellek saatlerini sabitlemek. Oyunlarda FPS Cap yapmak bunları deneyeceksin. Maalesef pc ye Windows kurup nvidia driver kurup dropsuz oyun oynamak olmuyor. G sync varsa açıp V sync ile beraber kullanman bile çok fark ettirir.
Ayrıca Ramler de yetmiyor ramden bile drop yersin oyun bende 21 GB ram kullanıyor. Minimum 32gb olmalı artık

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Shoto Todoroki
14 gb

Ramden sebeptir. 4070 süper bir sistemde hogwarts oynamama rağmen ram yetmediği için drop yiyordum. 32 ye yükselttim ve sorun ortadan kalktı. gta da olması yine de garip ama hogwartsda olmasının sebebi ramdir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,099
Üyeler
163,945
Son üye
osmanmedia
Top Bottom