Selamlar, Hogwarts Legacy oynarken, aynı mekanda aynı ayarlarda 70fps alıyorken 1-2dk sonra 5 fps alıyorum, her şey aynı aynı yerdeyim aynı açıya bakıyorum hareket bile etmiyorum hatta, oyun grafiklerini high'a çekiyorum düzeliyor 100 fps alıyorum 1 dk sonra 5 fps alıyorum.
Sistemim imzadaki gibi yeterli 2K Ultra'da oyun orjinal driverlar güncel
Sevgili kardeşim, ben de sana VRAM ile ilgili bir sorun yok diyorum, çünkü oyunu zaten oynuyorum 60 FPS sabit şekilde 2K Ultra ayarlarda, Işın izleme falan da açık şekilde.
Sorun VRAM olsa oyunu hiç oynayamam değil mi 60 FPS sabit şekilde aynı mekanda iken?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Senin mantığınla baktığımıza göre beş on satır kodu kopyala yapıştır yaparak ben kendi VRAM’imi arttırdım o zaman çünkü sorun düzeldi
Ultra ayarlara aldım tekrardan senin için, High ayarlarda da 60FPS sabitledim Ultra ayarlarda da 60 FPS sabitledim değişen hiçbir şey yok, senin dediğine göre benim VRAM yetmediği için drop yiyorsam eğer o zaman VRAM’im arttı herhalde düzeldiğini göre, izleyebilirsin;
VRAM yetmeyince sabit 5 FPS alırsın gibi bir şey yok. Oyunda iner çıkar o GB. Karşıya bakarsın 60 FPS. Arkayı dönersin bir anlığına 5 FPS görürsün. 1 adım ilerlesen bile değişebilir her şey.
VRAM yetmeyince sabit 5 FPS alırsın gibi bir şey yok. Oyunda iner çıkar o GB. Karşıya bakarsın 60 FPS. Arkayı dönersin bir anlığına 5 FPS görürsün. 1 adım ilerlesen bile değişebilir her şey.
Aynı mekanda aynı yerde aynı yere baktığımı belirttim bütün değişkenler sabit iken değişen FPS zaten sorun, aksi takdirde söylediğin mantıklı ve doğru zaten iç mekanda yeter dış mekana çıkarsın fps düşer bunu anlamak zor değil ama benimkisi böyle değil.
Aynı yerde aynı anda aynı yere bakarken 1 dk sonra 5 fps 40 saniye sonra düzeliyor tekrar 60 fps ben sabit duruyorum
Sorun çözüldü zaten uzatmanın lüzumu yok sorun VRam ile alakalı değil, yukardaki mesajda arkadaşın paylaştığı kodu gerekli yere kopyalayıp yapıştırın, sorun düzeliyor aynı sorunu yaşayan arkadaşlar!
Dilersen arkadaşın paylaştığı kodu silip tekrar video atayım 5 FPS iken aynı mekanda?
Aynı mekanda aynı yerde aynı yere baktığımı belirttim bütün değişkenler sabit iken değişen FPS zaten sorun, aksi takdirde söylediğin mantıklı ve doğru zaten iç mekanda yeter dış mekana çıkarsın fps düşer bunu anlamak zor değil ama benimkisi böyle değil.
Aynı yerde aynı anda aynı yere bakarken 1 dk sonra 5 fps 40 saniye sonra düzeliyor tekrar 60 fps ben sabit duruyorum
Sorun çözüldü zaten uzatmanın lüzumu yok sorun VRam ile alakalı değil, yukardaki mesajda arkadaşın paylaştığı kodu gerekli yere kopyalayıp yapıştırın, sorun düzeliyor aynı sorunu yaşayan arkadaşlar!
Ahaha insanlar sorunu kestirip atmaya çok meraklı, ondan böyle oldu galiba .d
VRam knk ekran kartı değiş.
Şeye döndü bu format at düzelir mevzusuna döndü, iki satır kodla çözdük işte hala Vram yetmiyor knk diyor, az önce yetmeyen Vram şimdi nası yetiyor acaba ilginç.
Ahaha insanlar sorunu kestirip atmaya çok meraklı, ondan böyle oldu galiba .d
VRam knk ekran kartı değiş.
Şeye döndü bu format at düzelir mevzusuna döndü, iki satır kodla çözdük işte hala Vram yetmiyor knk diyor, az önce yetmeyen Vram şimdi nası yetiyor acaba ilginç.
Sistemin yetiyor zaten problem oyunun kodlama yapısı, sistem şişince(vram) yaşadığın fps kaybı o değiştirdiğin kodların hepsi render ile alakalı. thread/vram sayılarıyla oynuyorsun. Sorununu çözdüysen uzatmanın anlamı yok, arkadaşlar sorunun kaynağından bahsetmiş. Oyun zaten optimizasyon problemli. Değiştirdiğin bir kaç ayar sistemi şişirmekten kurtarıyor. Ekran kartına laf eden yok, bu konuda yanlış mı anladın, anlamadım. Herkes burada yardımcı olmak için cevap yazıyor. İnsanları bezdirmeye gerek yok. O değiştirdiğin parametreler fan hızını falan mı arttırıyor sanıyorsun anlamadım.
Sistemin yetiyor zaten problem oyunun kodlama yapısı, sistem şişince(vram) yaşadığın fps kaybı o değiştirdiğin kodların hepsi render ile alakalı. thread/vram sayılarıyla oynuyorsun. Sorununu çözdüysen uzatmanın anlamı yok, arkadaşlar sorunun kaynağından bahsetmiş. Oyun zaten optimizasyon problemli. Değiştirdiğin bir kaç ayar sistemi şişirmekten kurtarıyor. Ekran kartına laf eden yok, bu konuda yanlış mı anladın, anlamadım. Herkes burada yardımcı olmak için cevap yazıyor. İnsanları bezdirmeye gerek yok. O değiştirdiğin parametreler fan hızını falan mı arttırıyor sanıyorsun anlamadım.
Hocam oyunun sorunlu olduğunu ben de biliyorum zaten, arkadaşlar inatla VRAM diyip duruyor, ben de diyorum ki güzel kardeşim, bu sorunun kaynağı VRAM değil, bak daha 10 saniye önce güzel güzel oynuyordum VRAM falan da yetiyordu bir şey yoktu. Belli ki başka bir şey var altda ben bunu nasıl çözebilirim yardımcı olun.
Arkadaş diyor ki Vram knk yapcak bişe yok, knk vram yetmiyo, knk vram vram, bu üslup sıkıntılı bir üslup.
[ Bu arada sırf tribe soktukları için 3060 12GB ile de denedim aynı sorun onda da yaşandı. 1660 Super var idi elimde onla da denedim onda da yaşandı, kod sonrası her cihazda performans düzeldi. ]
Yani soruna sebep olan şey ekran kartı belleğinin az ya da çok olması değil. Bir de config dosyasıyla grafik düşürdün yazmış arkadaş, ingilizce bilgin ne kadar bilmiyorum ama sağlık olsun, kodlar bunlar.d