HP DHC-CAT8-2M 40Gbps Cat8 F/FTP 2 Metre Patch Kablo 169 TL + Kargo

10 gbitin üstü kablosu ucuz ama nicler çok pahalı ve ayrıca menzili oldukça kısa oluyor. onun yerine fiber optik kabloyla 25 40 veya 100 gbit bağlantı sağlamak daha yaygın ve maliyeti düşük.
Hocam eski laptop ile home server kurdum, laptop etherneti 100M olduğu için sunucuya ethernet to usb aldım 2.5G, bilgisayarda da 2.5G var ama hem router (Xiaomi 4A Giga) hem de ethernet switch portları 1G maalesef. Bundan dolayı 1G alıyorum max. Dediğiniz gibi nic ayrı para switch ayrı para. Üstelik 10G ve üstü iyice tuzlu. Buna alternatif neler var başka? Mesela fiber benim durumumda nasıl kullanılır?

fiber optik kabloyla derken
1761492598901.webp

şunlar hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam eski laptop ile home server kurdum, laptop etherneti 100M olduğu için sunucuya ethernet to usb aldım 2.5G, bilgisayarda da 2.5G var ama hem router (Xiaomi 4A Giga) hem de ethernet switch portları 1G maalesef. Bundan dolayı 1G alıyorum max. Dediğiniz gibi nic ayrı para switch ayrı para. Üstelik 10G ve üstü iyice tuzlu. Buna alternatif neler var başka? Mesela fiber benim durumumda nasıl kullanılır?
10 gb üstünde sfp modüller kullanılıyor ama laptopta bunu sağlayabilecek işlem gücü zaten yoktur. 10gbit içinse thunderbolt 10gbit ethernet adaptörleri kullanabilirsin.

40 gbit internet ömrümün sonuna kadar ihtiyaç duyarmıyım bilmiyorum
ömrümün sonuna kadar 40 gbit fiber paket çıkarmı ondanda endişeliyim :)

1 gbit günümüzda fazla fazla yeterli ama 10 yıl sonra yetmeyebilir bile
10 yıl önce 100 mbit gayet yetiyordu şimdi 100 mbit yetersiz min olması gereken hız

10 yıl önce 100 mbit çoğumuzun evinde yoktu ama şimdide fiber çoğumuzun evinde yok olsada gbit paket olanların oranı %1-2 felan Turknet araştırmasında 100 mbit'den 1gbite geçen insanların indirdiği veri pek artmamış fiberde standart verin 1 gbit ne olacak. Hala fiberde dalga geçer gibi 16 mbit paket var . :)
5G çıktıktan 7 yıl sonra ülkemize geliyor hep çağın 10-20 yıl gerisindeyiz.

Yatırım amaçlı aldım 50 yıl sonra belki 10 gbit olarak test edebilirim :)

Geri