Neler Yeni

Yardım Hp omen reactor mouse hakkında teknik yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
dostlar,
3-4 yıldır bu mouse kullanıyorum.
windows penceresi içinde, farenin tekerleğini yukarı aşağıya hareket ettirdiğimde, patinaj yapar gibi davranıyor. hızlı hareket ettirdiğimde daha çok yapıyor gibi geliyor.

bu durum neden kaynaklanıyor olabilir sizce? optik okuyucu mu kirlenmiştir? yoksa yazılımla mı alakalı?

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    115.2 KB · Hit: 14
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,182
İsim
Murat Orhan
dostlar,
3-4 yıldır bu mouse kullanıyorum.
windows penceresi içinde, farenin tekerleğini yukarı aşağıya hareket ettirdiğimde, patinaj yapar gibi davranıyor. hızlı hareket ettirdiğimde daha çok yapıyor gibi geliyor.

bu durum neden kaynaklanıyor olabilir sizce? optik okuyucu mu kirlenmiştir? yoksa yazılımla mı alakalı?
Encoder Arızası diye tahmin ediyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,182
İsim
Murat Orhan
sorunu tam olarak tespit etmenin ve çözümünün bir yolu var mı acaba?
Encoder değişimi mümkün olabilir fakat Mouse'unuz çok eskimiş artık. Değiştirmek daha mantıklı olmaz mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Encoder değişimi mümkün olabilir fakat Mouse'unuz çok eskimiş artık. Değiştirmek daha mantıklı olmaz mı?
zaten donanımsal bir hata olduğu kesinleşirse tamir ettirmek ülke şartlarında çok zor olabilir. yeni bir mouse almak daha mantıklı olur. belki yazılımla alakalıdır diye düşünmüştüm. teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,182
İsim
Murat Orhan
zaten donanımsal bir hata olduğu kesinleşirse tamir ettirmek ülke şartlarında çok zor olabilir. yeni bir mouse almak daha mantıklı olur. belki yazılımla alakalıdır diye düşünmüştüm. teşekkürler.
Encoder çok pahalı bir şey değil elimde delux m820dc encoderı mevcut olursa takabilirim ama dediğim gibi 4 5 yıllık diyorsunuz mouse için tam modeli nedir? Gideri var ise yine yapılabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,182
İsim
Murat Orhan
uygun ama dandik olmayan bir şeyler olursa sevinirim. borçlar çok birikti. taksitle alabilirim. ne kadar uygun o kadar iyi :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
karşılaştırma için sormuyorum. hediye gelen böyle bir mouse var.
bu ne kadar işe yarar sizce?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,402
Üyeler
164,835
Son üye
AMJM
Top Bottom