Neler Yeni

HP Victus 16 i5-14500HX Düşük Cinebench R23 Skoru

UruxUs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Orhan Burak Gövcecik
Laptopu alalı 1.5 ay falan oldu. Oyunlarda (örnek: FH5) genel olarak çok ısınıyor, çoğu zaman 95 derece üstünde oluyor. Cinebench R23 testi yaptım bugün. Single Core değerleri normal (1824) olarak gelmişken Multi Core skorum muhtemelen ısınmadan dolayı düşük (16327) geldi. Ne yapmalıyım? Sanırsam HP'nin servisleri yok o yüzden macun bakımı yapamayacağım. İçini açarsam da garanti gidecek. Undervolt mu denemeliyim?

Test sırasındaki sıcaklık değerleri:

Ekran Görüntüsü (3).pngEkran Görüntüsü (4).pngEkran Görüntüsü (5).pngEkran Görüntüsü (6).pngEkran Görüntüsü (7).pngEkran Görüntüsü (8).pngEkran Görüntüsü (9).png

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mehmet Ali Ergül
Hp nin servisinin olmadığına nasıl bir kanaat getirdin? Arayıp müşteri hizmetleri ile konuş en kısa zamanda. Arkasını açtığında garantisi gitmiyor ama işlemci kısmını açarsan gidebilir.

FKT74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Furkan Türkmen
Victuslarda ağır bir limit oluyor genelde pek bir bilgim yok fakat ondandır yüksek ihtimal. Forumda bununla ilgili çok konu var okuyup araştıra bilirsin.

UruxUs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Orhan Burak Gövcecik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Victuslarda ağır bir limit oluyor genelde pek bir bilgim yok fakat ondandır yüksek ihtimal. Forumda bununla ilgili çok konu var okuyup araştıra bilirsin.

Aynı model diğer cihazlarda farklı performans alınıyor. Bendeki cihaza özel bir durum olabilir.

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
Hocam bende de 13500hx'li omen var teklide normal sonuç alıyorum ama çoklu çekirdek benim de düşük geliyor.Acaba maksimum kaç watt değeri görüyor işlemciniz?

gestroex0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Enes izci
Laptopu alalı 1.5 ay falan oldu. Oyunlarda (örnek: FH5) genel olarak çok ısınıyor, çoğu zaman 95 derece üstünde oluyor. Cinebench R23 testi yaptım bugün. Single Core değerleri normal (1824) olarak gelmişken Multi Core skorum muhtemelen ısınmadan dolayı düşük (16327) geldi. Ne yapmalıyım? Sanırsam HP'nin servisleri yok o yüzden macun bakımı yapamayacağım. İçini açarsam da garanti gidecek. Undervolt mu denemeliyim?

Test sırasındaki sıcaklık değerleri:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
aynı laptoba sahibim 2 aydır kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım olay limit de değil bi servisiyle görüş

UruxUs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Orhan Burak Gövcecik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bende de 13500hx'li omen var teklide normal sonuç alıyorum ama çoklu çekirdek benim de düşük geliyor.Acaba maksimum kaç watt değeri görüyor işlemciniz?

Attığım resimlerden birinde 96 watt görmüş. Normal zamanda dikkat etmedim hiç.
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynı laptoba sahibim 2 aydır kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım olay limit de değil bi servisiyle görüş

Sizdeki model tam olarak ne? Bendeki model bu. Ortalama kaç derecede çalışıyor sizdeki?

gestroex0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Enes izci

xTURANN

80+ Silver
Programında ki performans ayarı muhtemelen balanced olarak kalmıştır. Onu performansa çek, öyle dene. İstersen birde ek ayarları da fulle.

Ayrıca, Victus Serisinde Intel İşlemciler, AMD'ye göre daha fazla ısınıyor.

Servisi var. Termal macun değişimini bilmiyorum ama RAM - SSD Yükseltmesinde Garanti devre dışı kalmıyor. Yani arka kapağı açabilirsin ama en iyi önerim tabii ki de servise yollaman olacak. Onlar yapsın, kafan rahat olur.

UruxUs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Orhan Burak Gövcecik
Programında ki performans ayarı muhtemelen balanced olarak kalmıştır. Onu performansa çek, öyle dene. İstersen birde ek ayarları da fulle.

Ayrıca, Victus Serisinde Intel İşlemciler, AMD'ye göre daha fazla ısınıyor.

Servisi var. Termal macun değişimini bilmiyorum ama RAM - SSD Yükseltmesinde Garanti devre dışı kalmıyor. Yani arka kapağı açabilirsin ama en iyi önerim tabii ki de servise yollaman olacak. Onlar yapsın, kafan rahat olur.

Şurayı diyorsanız bu şekildeydi:

1730036621126.png

Uygun zamanda servise götüreceğim gibi gözüküyor artık.

UruxUs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Orhan Burak Gövcecik
Undervolt ile sorunumun çözümüne yaklaşmış bulunmaktayım bilginize. CinebenchR23 multi core testinde 18.5k alıyorum artık.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Görkem çetinkaya
Hp nin servisinin olmadığına nasıl bir kanaat getirdin? Arayıp müşteri hizmetleri ile konuş en kısa zamanda. Arkasını açtığında garantisi gitmiyor ama işlemci kısmını açarsan gidebilir.
Arkasini actiginda gidebiliyor bunu aradiginda soylerler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,110
Üyeler
164,439
Son üye
zangfang
Top Bottom