Hocam zaten victus çıktığından beri her incelemede sıcaklıkların düşük olduğundan bahsediliyor limit de güçten biraz kıstığı için sıcaklıklar daha da düşüyorhocam aslında benim sorum online oyunlardaki fps durumu mux switch açıkken fps değerleri ve sıcaklıklığın nasıl olduğu.ben pek offline oyun oynamıyorum da.
biliyorum hocam da işlemciyi kıstığı için fps düşük olabilir sıkıntı değil ama fps drop oluyorsa hiç bulaşmıyım istiyorum keza ilk başlarda olmaz uzun kullanımda kendini belli edebilir böyle bir şey olacaksa ekran kartından kısıp nitro 16 almayı tercih ederim.Hocam zaten victus çıktığından beri her incelemede sıcaklıkların düşük olduğundan bahsediliyor limit de güçten biraz kıstığı için sıcaklıklar daha da düşüyor
Nitro 16 ekran kartı neydibiliyorum hocam da işlemciyi kıstığı için fps düşük olabilir sıkıntı değil ama fps drop oluyorsa hiç bulaşmıyım istiyorum keza ilk başlarda olmaz uzun kullanımda kendini belli edebilir böyle bir şey olacaksa ekran kartından kısıp nitro 16 almayı tercih ederim.
4050 ikisini kıyaslama sebebim fiyatlarının çok yakın olması.Nitro 16 ekran kartı neydi
Hocam emin değilim. CS2de denedim mux switch açınca 200 fps alıyorum 80 derecede. Kapalı iken 90-120 arası. Bilgisayar olarak da onun için konu açıp çoğu kişiden tavsiye almanız iyi olur yanlış yönlendirmek istememhocam aslında benim sorum online oyunlardaki fps durumu mux switch açıkken fps değerleri ve sıcaklıklığın nasıl olduğu.ben pek offline oyun oynamıyorum da. bir de sizce 30 bine 4060 victus mu 4050 nitro 16 mı? nitro 16 ekran kartı düşük ama ekran ve soğutması daha iyi.
Fps drop olcağını düşünmüyorum benimde aklımı çelen 4070. Ben hikayeli oyunlarda (rdr2,uncharted) oynamayı düşündüğüm için mantıklı geliyor4050 ikisini kıyaslama sebebim fiyatlarının çok yakın olması.
sizin bütçenizde 4060 acer nitro 15 var veya dediğiniz gibi victus 4070. ancak sizin durumunuzda hikayeli oyun oynuyorsanız tabii ki victus daha mantıklı. fps drop konusuna gelirsek öyle bir şey yaşasanız bile sizi rekabetçi oyunlardaki kadar etkileyeceğini düşünmüyorumFps drop olcağını düşünmüyorum benimde aklımı çelen 4070. Ben hikayeli oyunlarda (rdr2,uncharted) oynamayı düşündüğüm için mantıklı geliyor
Katılmıyorum, zaten çektiği maks 55 watt limite bile girmiyor oyunnlarda.işlemci verimli olduğu için oyunlarda sorun çıkarmıyor. Sentetik testlerde tabi fark oluyor. Ama oyun için gayet yeterli 60w. FPS farkı vs de yaratmıyor. İşin render ise ne kadar watt o kadar performans olacağından dolayı farklı bilgisayarlara yönelinmeli. İşin oyun olsa da aynı fiyata farklı modeller(loq gibi) alınmalı ucuz olmadığı sürece victus alınmanali.İlla görmüşsünüzdür işlemci düşük voltajla sınırlandırılıyor. Bu da işlemci odaklı (valorant gibi) oyunlarda victus aynı özellikteki rakiplerine göre daha düşük fps alıyor. Çoğu kişi bunu beğenmiyor fakat ben aldığım fpsden memnunum (lenovo loq 250 falan alırken hp victus 150-200 alıyor ama victus 4-5 derece daha soğuk olabiliyor). Bunu düşünerek almanız daha iyi olur. Onun dışında bunu avantaj olarak görecek olursak fps daha az olunca tabi işlemci de daha az ısınıyor. Mux switch açık değilken cyberpunk'da en yüksek ayarlarda rtx ile birlikte akıcı bir şekilde oynadım ve sıcaklık 74 dereceyi geçmedi tabi bugünlerde 80 olabilri çünkü havalar da ısınmaya başladı. Mux switch de aktif edince tam performans alabilirsin fakat işlemci 80 dereceyi görebiliyor ki bu normal fakat ben uzun süre kullanmak istediğim için 90 fps sonrası olmasa da olur dediğim için öyle kullanıyorum. Kasası çok da kaliteli değil, klavyesi rgb değil Ekran parlaklığı 300 nit bazıları düşük diyor ama benim aldığım zamanda hepsi 250nitti sonradan yükselttiler ona rağmen güneşli havada bile içeride kullandığım zaman bi sorun yaşamadım fakat dışarıda yeterli olmayabilir. Çok ağır olmayan oyunlarda fanlar turbo bile çalışmıyor yeterli olabiliyor. Hoperlör konusunda da biraz kötü diyebilirim. Tabi daha önce kaliteli kullanmadığım için bana yeterli oluyor fakat bu sizi rahatsız edebilir. Kulaklıkla kullanmakta fayda var aklınızda da bulunsun. Aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz bilgisayarı 3 aya yakın süredir kullanmaktayım. Yaşadığım şimdiye kadarki en büyük sorun fps sorunuydu o da ddu ile ekran kartı driver silip yükleyince düzeldi.
başka bir oyun oynuyor musunuz hocam valorant dışında hafif kasma var gibi sanırım videoyla alakalıBu da testi 200-250 arası gidip geliyor. Ekran kaydı alındığında unutmamak lazım ayrıca şu sıralar valorant da da sorun var.VALORANT 2024-05-12 01-12-24.mp4
drive.google.com
Mux switch açınca farketmiyor tabi de kapalı olunca farkediyor bu kadar zaten belirttim mux switch kullanmadan aldığım değeri. Bilgisayarı aldığımdan beri çok az açtım mux switchiKatılmıyorum, zaten çektiği maks 55 watt limite bile girmiyor oyunnlarda.işlemci verimli olduğu için oyunlarda sorun çıkarmıyor. Sentetik testlerde tabi fark oluyor. Ama oyun için gayet yeterli 60w. FPS farkı vs de yaratmıyor. İşin render ise ne kadar watt o kadar performans olacağından dolayı farklı bilgisayarlara yönelinmeli. İşin oyun olsa da aynı fiyata farklı modeller(loq gibi) alınmalı ucuz olmadığı sürece victus alınmanali.
Post automatically merged:
Valorantta şu ana kadar herhangi bir FPS drop olayı yaşamadım. FPS düşüşüde yaşamadım ama şu sıralar valorantin optimizasyonu da bir sorun var herkesin fpsler baya düştü anlamsız yere.
Muz switch açmaz iseniz tam performans zaten alamazsınız. Oyunmux switch açıkken oynanır. Ofis aktiviteleri için kapatirsiniz daha az güç tüketmesi adına. Yoksa daha az performans almanız normal.Mux switch açınca farketmiyor tabi de kapalı olunca farkediyor bu kadar zaten belirttim mux switch kullanmadan aldığım değeri. Bilgisayarı aldığımdan beri çok az açtım mux switchi
Frametime bakarsanız dalgalanmanın çok az olduğunu görebilirsiniz. Drop olmadığı en net oradan anlaşılır.başka bir oyun oynuyor musunuz hocam valorant dışında hafif kasma var gibi sanırım videoyla alakalı
Witcher 3 oynamıştım tam test yok ama herhangi bir kasma donma yoktu. RTX ultra dlss kalite ve fg açık 80-100 FPS arası alıyordum.başka bir oyun oynuyor musunuz hocam valorant dışında hafif kasma var gibi sanırım videoyla alakalı