Neler Yeni

Yardım HP victus 16 s0046nt düşük fps, fan sesi ve DLSS sorunu

Enesd14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes
7840hs rtx 4060
Henüz 2 gün önce elime geçen yeni laptobumu kurdum herşeyi yaptım güncelledim. Cinebench r23 testi ve 3DMark Soy testi yaptım her ikisinde de olması gerekenden 1,5-2k daha düşük puan aldım. Neyse dedim birde oyunda görelim diye ekran kartını test etmek için Control oyununu denedim. High ayarlarda dlss kapalı rt High da 50 FPS civarı (normalde min 60 olması gerekirdi) dlss açık yine 50 FPS civarı bir değer aldım. Ayrıca %1 lowlar aşırı düşüktü (1 ve 5 arası değişiyor). Dlss açıyorum fps düşüyor, internetteki incelemelerden düşük fpsler alıyorum. Ayrıca dengeli modda oyunda 55-60 DB 5000 rpmlere kadar fan sesi alıyorum. Ne yapayım bir çözümü varmıdır iade mi direkt?

Ekler

• IMG_20250316_020618.jpg
    IMG_20250316_020618.jpg
    4 MB · Hit: 27

Ahmet Kocar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Ahmet Kocar
Laptoplar fişe takılıyken tam güçte çalışır ona dikkat edin. Teste göre güç tasarruf modunda gözüküyor 18 watt ve yüzde 8 tüketimi var bu çok düşük bir değer. Performans moduna alın cihazı fişe takın öyle test edin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

7840 hs canavar gibi işlemcidir yük altında en az 35 watt ntel atom işlemciler alıyor.

Enesd14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptoplar fişe takılıyken tam güçte çalışır ona dikkat edin. Teste göre güç tasarruf modunda gözüküyor 18 watt ve yüzde 8 tüketimi var bu çok düşük bir değer. Performans moduna alın cihazı fişe takın öyle test edin.

7840 hs canavar gibi işlemcidir yük altında en az 35 watt ntel atom işlemciler alıyor.
Performans ve dengeli modda denedim zaten ama aynı değerler hep

Ve %1 low bu kadar düşük olması normal değildir bence

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Performans ve dengeli modda denedim zaten ama aynı değerler hep

Ve %1 low bu kadar düşük olması normal değildir bence
Büyük ihtimalle bazı ayarları yanlış yapıyorsunuz, bilen biriyle beraber laptopu sıfırdan kurmanızı öneririm

jetira

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
oğuzhan aysel
7840hs rtx 4060
Henüz 2 gün önce elime geçen yeni laptobumu kurdum herşeyi yaptım güncelledim. Cinebench r23 testi ve 3DMark Soy testi yaptım her ikisinde de olması gerekenden 1,5-2k daha düşük puan aldım. Neyse dedim birde oyunda görelim diye ekran kartını test etmek için Control oyununu denedim. High ayarlarda dlss kapalı rt High da 50 FPS civarı (normalde min 60 olması gerekirdi) dlss açık yine 50 FPS civarı bir değer aldım. Ayrıca %1 lowlar aşırı düşüktü (1 ve 5 arası değişiyor). Dlss açıyorum fps düşüyor, internetteki incelemelerden düşük fpsler alıyorum. Ayrıca dengeli modda oyunda 55-60 DB 5000 rpmlere kadar fan sesi alıyorum. Ne yapayım bir çözümü varmıdır iade mi direkt?
hoca aldıysan uyarayım hall sensor sorunu olabiliyor bu laptoplarda

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Büyük ihtimalle bazı ayarları yanlış yapıyorsunuz, bilen biriyle beraber laptopu sıfırdan kurmanızı öneririm
bilmiyorsanız yorum yapmayın victus cihazlar limitlidir her modeli böyle victusların boşuna almayın demiyoruz dev gibi konu yaptım hala deli dehşet öneriliyor.

hayır victus cihazlar tamamı ile limitli https://forum.donanimarsivi.com/konu/victus-16-neden-alinmamali-koetue-yanlari-nelerdir.893876/ boşuna cihaztv ye satılık demiyorum.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
bilmiyorsanız yorum yapmayın victus cihazlar limitlidir her modeli böyle victusların boşuna almayın demiyoruz dev gibi konu yaptım hala deli dehşet öneriliyor.

hayır victus cihazlar tamamı ile limitli https://forum.donanimarsivi.com/konu/victus-16-neden-alinmamali-koetue-yanlari-nelerdir.893876/ boşuna cihaztv ye satılık demiyorum.
Elimde 7840hs 4060 lı victus da var, denedim test ettim her şeyini kendim yaptım. Hiç bir eksiği olmadan performansını veriyor.
Önceden de 3060 lı modeli geçti elime, onda da bir sorun yoktu, ama bilmeden yaptım yorumumu :)

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Aldım ama 44e aldım ucuz zaten
pahalıya almışsın https://www.amazon.com.tr/Acer-AN51...48552753730&psc=1&language=tr_TR&gad_source=4

Elimde 7840hs 4060 lı victus da var, denedim test ettim her şeyini kendim yaptım. Hiç bir eksiği olmadan performansını veriyor.
Önceden de 3060 lı modeli geçti elime, onda da bir sorun yoktu, ama bilmeden yaptım yorumumu :)
eksiği olmadan? kendini avutuyorsun şuan.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Fps testlerinde alması gerekeni alıyor hocam, laptop kardeşimde şuan, akşam geldiğinde bi kontrol yapar atarım
fps düşüşlerini kontrol edin zaten dediğimi anlarsınız yazdığım konuyu okursanız daha rahat anlarsınız zaten.

ibo622

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
ibrahim ugur

lımıtı açılsa cıhaz alev topu olucak gayet mantıklı bı ış yapmış hp rakıplerıne göre daha ıyı

7840hs rtx 4060
hp nın uygulamasından modları değıştır bı

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
lımıtı açılsa cıhaz alev topu olucak gayet mantıklı bı ış yapmış hp rakıplerıne göre daha ıyı
rakipleri limitsiz şekilde victusdan daha serin çalışabiliyor hp rakiplerine göre çok aşşağıda.

hp nın uygulamasından modları değıştır bı
verimlilik modunda 20watt falan dengelide 40 wattlarda performansda ise 60 ya da 65 çeker işlemci gene olması gerektiğinden aşşada çünkü R7 7840hs nitrolu modellerde 100 wattı buluyor arada 40 watt fark var.

Top Bottom