Neler Yeni

Hristiyan Olmaya karar verdim Araştırma yapıyorum

Sir Cem T-oker

80+ Gold
1 kere Kuran kursuna gitmeyip İslamiyeti bırakmışsın. Ardından ateist olmuşsun ama niye olduğunun farkında değilsin..
Önce İslamiyetten başla, kaynak bulma açısından daha mantıklı bir karar olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet. Çünkü bir sürü zamanda bir sürü peygamber var olmuş. Allah'ta hepsinine aynı temeller vahiy göndermiş. Biraz aklın olsa zaten benzemelerini mucize olarak karşılardın.
ateistlik akla mantığa sığmıyor zaten. Bu kadar saçma bi inanış görmedim.

1 kere Kuran kursuna gitmeyip İslamiyeti bırakmışsın. Ardından ateist olmuşsun ama niye olduğunun farkında değilsin..

İnanmamaya inanmak gibi saçma bir şey..

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Hakan Keser

İnanmamaya inanmak gibi saçma bir şey..
Kanka ben şahsen müslümanım ama "ateistlik akla mantığa sığmıyor" biraz şahsi bir görüş. Onlara göre de dinler tanrılar mantıksız. Mesela çıkıyor diyorki " Bir insanın denizi ikiye yarması bilimsel olarak imkansız." Haklı mı haklı evet gerçekten imkansız bilimsel olarak ancak bizim inancıma göre zaten bu Allahın verdiği bir güç. Bu tarz şeylere inanmayan o dönemi bugüne göre yorumlayan birine ateistliğin saçmalığını ya da tanrının varlığını kabul ettiremeyiz.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Yuhanna,matta,markos ve luka incillerine okuman lazım.
Sana tavsiyem sırayla kuran,incilleri,Tevrat ve enok kitabını oku bunlar arasına mantıklı olanı seçersin.
Kurani anlamak için hadis kaynaklarına oku bazı düşünemeyen müslolar hadisleri inkar ediyor onlara bakma.

Kuran mealini Elmalılı Hamdi yazırdan oku.

Sırayla okuman gereken ilk kitabı okurken
Tanrının alhzeimer hastası olduğunu fark edeceksin.

Konuda islam övücü cahilleri bakma sorsan daha kitabı açıp 1 sayfa okumamıştır.

Kısacası Kendin oku,kendin karar ver.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Kanka ben şahsen müslümanım ama "ateistlik akla mantığa sığmıyor" biraz şahsi bir görüş. Onlara göre de dinler tanrılar mantıksız. Mesela çıkıyor diyorki " Bir insanın denizi ikiye yarması bilimsel olarak imkansız." Haklı mı haklı evet gerçekten imkansız bilimsel olarak ancak bizim inancıma göre zaten bu Allahın verdiği bir güç. Bu tarz şeylere inanmayan o dönemi bugüne göre yorumlayan birine ateistliğin saçmalığını ya da tanrının varlığını kabul ettiremeyiz.
Benim mantığama göre zaten. Kabul etmesini de beklemiyorum. Ne desem boş onlar için..

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,177
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Alevi bir aileden dünyaya geldim doğdumdan. Beri hiç cami ve ibadet etmedim çünkü hiç kuran kursuna filan gitmedim 18 yaşında ateist olmuştum .Şuan 20 yaşındayım din arayışına girmeye karar verdim .Hristiyanlığı araştırmaya karar verdim araştırmak için site filan varmı acaba İncil nerden alabilirim.
Buradan alabilirsin, İncil dahil 3-4 tane daha bilgilendirici kitap veya kitapçığı da gönderiyorlar, tamamen ücretsiz. Hatta seninle iletişim kurup herhangi bir konuda bilgi almanı da sağlıyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Sana tavsiyem sırayla kuran,incilleri,Tevrat ve enok kitabını oku bunlar arasına mantıklı olanı seçersin.
Kurani anlamak için hadis kaynaklarına oku bazı düşünemeyen müslolar hadisleri inkar ediyor onlara bakma.

Dusunemeyenler mi ? Hadislere inanmiyormuş . Kur'an Muslumanlari düşünmüyor mu yani ? Genel olarak normal Muslumandan daha zekiler .

Sir Cem T-oker

80+ Gold

Reis cahillere laf atarken “cahillerden” farkın kalmamış ? “Müslo , tanrının alhzeimer hastası olduğunu fark edeceksin” kendin oku, kendin karar ver derken bile bunları söylemen..

Swazy_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Buğra Yılmaz

Teşekkür ederim doğru yolu bulmak için araştırma yapıyorum internetti şeyler doğrumu yoksa incil alıp okumak mı acaba kilise gidince vaftiz yaptırıcam

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Kanki bir sürü İncil var hangisi önerem bilmiyorum.
Ama bir İncil'de, Hz. İsa benden sonra bir nebi geleceğini daha belirtiyordu. O da zaten Hz. Muhammed.
Bahsettiğin İncil Barnabas İncili ancak bu kitap İncil falan değil. 15-16. yüzyılda sahtekar bir müslümanın İslamı yüceltmek adına yazdığı kolpa bir kitap. Müslümanlar sık sık bu kitabı Hristiyanlığa karşı argüman olarak kullanırlar ancak Hristiyan camiası için geçerli bir kitap değil bu. Detaylarını Wiki yazmış zaten:

Swazy_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Buğra Yılmaz
Bahsettiğin İncil Barnabas İncili ancak bu kitap İncil falan değil. 15-16. yüzyılda sahtekar bir müslümanın İslamı yüceltmek adına yazdığı kolpa bir kitap. Müslümanlar sık sık bu kitabı Hristiyanlığa karşı argüman olarak kullanırlar ancak Hristiyan camiası için geçerli bir kitap değil bu. Detaylarını Wiki yazmış zaten:

gerçek kitaplar kilisede bedava veriyormuş

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
gerçek kitaplar kilisede bedava veriyormuş
Hristiyan Camiasının kabul ettiği kitaplar Matta, Markos, Luka, Yuhanna şeklinde. Pavlos'un mektuplarıyla beraber bunlar İncil'i meydana getiriyor. Kilise gibi ya da şu tarz sitelerden bedava alman mümkündür muhtemelen:

neptün yüksel

80+ Bronze

1. Hz. İsa dedi; “Eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutun. Ben de Rab’den dileyeceğim ve O size başka bir Faraklit verecektir; ta ki, daima sizinle beraber olsun.” (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 15-16)

2. Hz. İsa dedi;“Benim adımla Rabbin göndereceği Faraklit size her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir.” (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 26)

3. Hz. İsa dedi; Faraklit geldiği zaman iman edesiniz diye, gelmeden önce size şimdi söyledim.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 29)

4. Hz. İsa dedi; “Rab’den size göndereceğim Faraklit geldiği zaman, O benim hakkımda tanıklık edecektir...”(Yuhanna, Bâb 15, Âyet: 26)

5. Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez... Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)

6. Hz. İsa dedi; “...Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)

7. Hz. İsa dedi; “...O Faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 14)

İncil’in yukarıdaki ifadelerinde Hz. İsa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve Faraklitolarak geçen kelimenin aslı; Süryanice’de “Münhamenna“ Yunanca’da “Piriklitos”tur. Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.

Hristiyan Camiasının kabul ettiği kitaplar Matta, Markos, Luka, Yuhanna şeklinde. Pavlos'un mektuplarıyla beraber bunlar İncil'i meydana getiriyor. Kilise gibi ya da şu tarz sitelerden bedava alman mümkündür muhtemelen:

Son düzenleme:
Top Bottom