Neler Yeni

Hristiyan Olmaya karar verdim Araştırma yapıyorum

neptün yüksel

80+ Bronze
Alevi bir aileden dünyaya geldim doğdumdan. Beri hiç cami ve ibadet etmedim çünkü hiç kuran kursuna filan gitmedim 18 yaşında ateist olmuştum .Şuan 20 yaşındayım din arayışına girmeye karar verdim .Hristiyanlığı araştırmaya karar verdim araştırmak için site filan varmı acaba İncil nerden alabilirim.
Kanki bir sürü İncil var hangisi önerem bilmiyorum.
Ama bir İncil'de, Hz. İsa benden sonra bir nebi geleceğini daha belirtiyordu. O da zaten Hz. Muhammed.

Hz. Muhammed ise bir hadiste Hz. İsa hakkında bunları buyurmuştur;
"Nefsimi elinde bulunduran zata yemin ederim ki, Meryem oğlu İsa'nın adil bir hâkim olarak içinize inmesi yakındır. O, haçı kıracak, domuzu öldürecek ve cizyeyi kaldıracaktır! O zamanlar mal o kadar çoğalıp taşacak ki kimse kabul etmez olacaktır!".

Son düzenleme:

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
2,6 Milyar İnsana saygısızlık sizin yaptığınız.
Kardeşim ben bu dine inananların taa'' dememiş ki kendi fikrini söylemiş ben burada bi saygısızlık görmüyorum. Ama şu konuda takdir edeyim bu saygı konusunu sadece islama yapan geri kafalılar gibi değil başka dinler için de bunu yapmanız iyi yani o islamcı insanların gayri müslimlere inanmıyorsanız saygı duyun deyip gayri müslimlere beyinsiz muammelesi yapan bir kitle var tam gerici.

Berkarda

80+ Silver
Bencede mantıksız tanrı insan olamaz yüce bir şey olmalı İsa yani peygamber sadece tanrı olması neredeyse imkansız o zaman şuan tanrı içimizde bile olabilir ama Allah tüm tanrı olmaya uyan tek tanrı veya yaratıcı yani ben hristiyan olsamda Müslaman olcağımı düşünürüm mantık var İsa tanrıda mantık yok

Bura.K

80+ Silver
Kardeşim ben bu dine inananların taa'' dememiş ki kendi fikrini söylemiş ben burada bi saygısızlık görmüyorum. Ama şu konuda takdir edeyim bu saygı konusunu sadece islama yapan geri kafalılar gibi değil başka dinler için de bunu yapmanız iyi yani o islamcı insanların gayri müslimlere inanmıyorsanız saygı duyun deyip gayri müslimlere beyinsiz muammelesi yapan bir kitle var tam gerici.
“En saçma din” demesi hata. Ha “bana göre saçma” deseydi hak verirdim.

Berkarda

80+ Silver
ateistler ne yapacaklar bence düşünsünler çünkü ilk atomun ilk parçalarının nasıl oldu sanki olmadan oluşum var ateistte :ROFLMAO:

Son düzenleme:

Receb İvedik

80+ Bronze
Araştırmadan bilmeden nasıl karar verdin

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ama olsunlar ama benim için öyle herkes için farklı ateistler ama ne yapacaklar bence düşünsünler çünkü ilk atomun ilk parçalarının atomları nasıl oldu sanki olmadan olma var ateistte :ROFLMAO:
Sen git Türkçe öğren. Gözüm kanıyor artık, engellemekte istemiyorum.

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Hakan Keser
Alevi bir aileden dünyaya geldim doğdumdan. Beri hiç cami ve ibadet etmedim çünkü hiç kuran kursuna filan gitmedim 18 yaşında ateist olmuştum .Şuan 20 yaşındayım din arayışına girmeye karar verdim .Hristiyanlığı araştırmaya karar verdim araştırmak için site filan varmı acaba İncil nerden alabilirim.
Seçmek için en yanlış din bence. Kendi aralarında bile bir birlik yok. Sürekli üzerinde oynanmış ve birkaç parçaya ayrılmışlar. Kesinlikle doğru bir din olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir din seçeceksen (semavi dinler arasından) islam > yahudilik > hıristiyanlık. Hemen hemen inceledim hepsini. Mantık ve kurallarını. En mantıklı ve temeli en sağlam olan İslam bana göre. tabii ki Hıristiyan olacağım diyorsun illahaki bilemiyorum.

Top Bottom