Neler Yeni

Hristiyan Olmaya karar verdim Araştırma yapıyorum

Swazy_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Buğra Yılmaz
Hristiyan Camiasının kabul ettiği kitaplar Matta, Markos, Luka, Yuhanna şeklinde. Pavlos'un mektuplarıyla beraber bunlar İncil'i meydana getiriyor. Kilise gibi ya da şu tarz sitelerden bedava alman mümkündür muhtemelen:

iyice araştırma yapıyorum videolar izliyorum ondan sonra kilise gidip hristiyan olucağım vaftiz yapıtırıcağım

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Alevi bir aileden dünyaya geldim doğdumdan. Beri hiç cami ve ibadet etmedim çünkü hiç kuran kursuna filan gitmedim 18 yaşında ateist olmuştum .Şuan 20 yaşındayım din arayışına girmeye karar verdim .Hristiyanlığı araştırmaya karar verdim araştırmak için site filan varmı acaba İncil nerden alabilirim.
Kiliselerden temin edebilirsiniz ve bildiğim kadarı ile bazı siteler satıyor .
Kutsal kitap diye bazen incil , tevrat ve zebur'u içerebilir.
He size tavsiyem okuyun ama lütfen bir ricam var havalı olmak için fenan bir din seçmeyin araştırıp kendinizi bulun görüyorum sinir oluyorum o tipleri aynı psikolojik rahatsızlıkların adı dışında bir şeyi bilmeyip ben bipolarım diyen insanlar gibi oluyor bu tipler sinir oluyorum.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Reis cahillere laf atarken “cahillerden” farkın kalmamış ? “Müslo , tanrının alhzeimer hastası olduğunu fark edeceksin” kendin oku, kendin karar ver derken bile bunları söylemen..
Ben okurken aklıma bunlar geldi kendi düşüncemi yazdım müslo dediğim kişiler bütün muslumanlarda değil bunu belirtmek isterim.
En son ne yapması gerektiğini söyledim burada ki insanlara bakmasın(ben dahil) kendisi okusun kendisi karar versin.

Swazy_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Buğra Yılmaz
Kiliselerden temin edebilirsiniz ve bildiğim kadarı ile bazı siteler satıyor .
Kutsal kitap diye bazen incil , tevrat ve zebur'u içerebilir.
He size tavsiyem okuyun ama lütfen bir ricam var havalı olmak için fenan bir din seçmeyin araştırıp kendinizi bulun görüyorum sinir oluyorum o tipleri aynı psikolojik rahatsızlıkların adı dışında bir şeyi bilmeyip ben bipolarım diyen insanlar gibi oluyor bu tipler sinir oluyorum.
Dostum ben öyle birsi değilim ben araştırma yapıyorum hıristiyanlık çok güzel bir ben istermiyim doğdumda istediğim dini seçmem büyüdükçe insan din arayışna gidiyor bende isterim kendi dinimde kalmak ama araştırma yapıyorum hıristiyanlık bana daha çok güzel bi din geliyor araşıtırıyorum

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Dusunemeyenler mi ? Hadislere inanmiyormuş . Kur'an Muslumanlari düşünmüyor mu yani ? Genel olarak normal Muslumandan daha zekiler .
Sadece kuranla o iş olmaz kendini kandırırsın tabi sen böyle inanmak istiyorsan inan

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dostum ben öyle birsi değilim ben araştırma yapıyorum hıristiyanlık çok güzel bir ben istermiyim doğdumda istediğim dini seçmem büyüdükçe insan din arayışna gidiyor bende isterim kendi dinimde kalmak ama araştırma yapıyorum hıristiyanlık bana daha çok güzel bi din geliyor araşıtırıyorum
aaslında dinimiz ne olursa olsun bunu yapmak lazım sizin yolunuz açık olsun

Swazy_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Buğra Yılmaz
aaslında dinimiz ne olursa olsun bunu yapmak lazım sizin yolunuz açık olsun
https://www.youtube.com/@TurkiyedeBirHristiyan şu kanalla bakıyorum hıristiyanlık ilgili videolar çekiyor burdan da izliyorum internet araştırma yapıyorum birgün kiliseye gidip vaftiz yaptırıp hıristiyan olarak hayattımı sürdürmek istiyorum hıristiyanlık araştırdıkça kalbim küt atıyor sanki dinimi buldum sanırım ama araştırmaya devam bilgisayarda

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Ben okurken aklıma bunlar geldi kendi düşüncemi yazdım müslo dediğim kişiler bütün muslumanlarda değil bunu belirtmek isterim.
En son ne yapması gerektiğini söyledim burada ki insanlara bakmasın(ben dahil) kendisi okusun kendisi karar versin.
Hocam haklısınız zaten de o yazdıklarınız pek uymamış oraya.Geriye kalanlar doğru zaten.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
https://www.youtube.com/@TurkiyedeBirHristiyan şu kanalla bakıyorum hıristiyanlık ilgili videolar çekiyor burdan da izliyorum internet araştırma yapıyorum birgün kiliseye gidip vaftiz yaptırıp hıristiyan olarak hayattımı sürdürmek istiyorum hıristiyanlık araştırdıkça kalbim küt atıyor sanki dinimi buldum sanırım ama araştırmaya devam bilgisayarda
Tavsiyem bir haham olur papaz olur imam olur bu insanlara o dinler hakkinda sorularinizi sorun her din icin yapin bunu tavsiyem

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
İslam'ı araştırmanızı öneririm. Alevilik kendi başına bir din gibi. İslam ile pek alakası yok. Ehl-i Sünnet kişileri dinleyebilirsiniz mesela. Kur'an-ı Kerim'i de ayetlerin tefsiriyle birlikte okuyabilirsiniz.

neptün yüksel

80+ Bronze
Reis cahillere laf atarken “cahillerden” farkın kalmamış ? “Müslo , tanrının alhzeimer hastası olduğunu fark edeceksin” kendin oku, kendin karar ver derken bile bunları söylemen..
Hadi oradan. Adam kaosa inanıyor. Her şeyin yapan kaos diyor :D.
O kaos ki sonsuz olasılıkta kompleks mahlukatlar yapıyor ama kompleks mahlukatalara göre karşılaştırılmayacak derecede basitlikte olan bir toplu iğne yapamıyor yada telefon. He he.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.
Ahmed, hamd kökünden ism-i tafdîl olup “herkesten daha çok öven (hamdeden) ve herkesten daha çok övülen” anlamlarına gelir. Bazı İslâm âlimleri, başka hiç kimseye nasip olmayan bir makamda ve sadece kendine mahsus ifadelerle herkesten daha fazla Allah’a hamdettiği, Cenâb-ı Hakk’ın da onu bütün insanlardan daha çok övdüğü için Hz. Peygamber’e Ahmed adının verildiğini söylerler.

Kelime pek çok ayette Kutsal Ruh'u anlatmak üzere kullanılmıştır. Kelime Yeni Ahit'in bazı İngilizce tercümelerinde Tesellici (İngilizce: Comforter) ya da Yardımcı/Tavsiyeci (İngilizce: Advocate) olarak tercüme edilmiştir. Kelime, Antik Yunancada mahkemede yardım eden kişi anlamında da kullanılmıştır. Kumran Yazıtları ya da Ölü Deniz Tomarları olarak bilinen metinlerde kelime Gerçeğin Ruhu olarak geçer. Hristiyan inancında Kutsal Ruh, Tanrı'nın üç unsurundan birini tanımlamak için kullanılır. Türkçeye savunucu, yardımcı anlamında çevrilebilir.

Aynen kanka kesin Ahmed anlamına geliyordur.

Her şeyi geçtim, bozulmuş ve yıpranmış dediğin İncil'den kendin için nasıl mucize çıkarıyorsun? İncil'in her iki dediğinden birini yanlışlayacakken bu konuda ne hikmetse İncil doğru herhalde. Çelişkili mucizeler yaratmaya devam edin siz.

neptün yüksel

80+ Bronze
Her şeyi geçtim, bozulmuş ve yıpranmış dediğin İncil'den kendin için nasıl mucize çıkarıyorsun? İncil'in her iki dediğinden birini yanlışlayacakken bu konuda ne hikmetse İncil doğru herhalde. Çelişkili mucizeler yaratmaya devam edin siz.
Sen ne olduğu belirsiz soyut şeylere inanmaya devam et o zaman :D.

Top Bottom