Tam 1.5 aydır tablet araştırması yapıyorum. Şunları söyleyebilirim:
Huawei tabletler sunduğu aksesuar imkanı ve donanımsal olarak her ne kadar harika olsa da yazılımsal olarak pek çok sıkıntıya sahip. Herkes google hizmetleri gbox ile indirilebilir diyor ama stabilize konusunda bahsetmiyor. Harmony os arayüz olarak da sıkıntılara sahip. Ipad 9 apple sevicilerinin ve apple'a hayatlarını bile teslim edecek olanların önerdiği bir tablet. Tasarım olarak kötü ayrıca apple pencil fazlasıyla pahalı. Herkes S7 FE 4 gb ram'e sahip bu dönemde yetersiz deyip 3 gb'lık ipad 9'u öneriyor. S7 fe 12.4 inçlik bir tablet oladuğu için taşınma konusunda sıkıntı çıkarabilir. (Ben öyle düşünmüyorum ama neyse...) Tft ekrana sahip renk doğruluğu fazla iyi olmayan bir ekran rahatsız olacağını düşünuyorsan almayabilirsin. Kalem içinde geliyor herhangi bir şarj etme gerektirmiyor. Batarya uzun götürüyor. İnsanların bu tablet hakkında söyledikleri şeyler genelde "uzun ömürlü değil, 2 yılda yavaşlar." oluyor. Bunu kullanıma bağlıyorum ben. Bu söylediklerim okuduğum binlerce yorum izlediğim onlarca yabancı ve türk videolardan ayrıca pek çok forumdan yaptığım çıkarımlar. (Aradaki fikirlerim hariç) Ben S7 FE öneririm. İndirime girerse ben de alacağım. Alırken dikkat etmen gereken bir şey var. Bazı satıcıların sattığı S7 FE tabletlerde kalem yok. Kalem olduğundan emin olduktan sonra alabilirsin.