Teşekkürler yorumunuz için.@Hf4406
Selamlar, bende Ürünün siparişini bugün amazondan verdim. hy300 Pro olanı aldım. Bu ürün araştırdığım kadarıyla noname olarak üretilen markaların üzerine marka bastırıp sattığı bir ürün. Yurtdışı kaynaklı birkaç kanalda bu ürünün plus, pro ve hy300 olarak düz modellerinin kıyaslandığı birkaç video gördüm. Ürünlerin özellikleri birbirinin aynısı ancak benim gördüğüm kadarıyla sadece ansilümen arasında fark var. Baktığım ürünler 120-160-200 ve 260 lümen olarak özellikler alanında yazmaktadır. Karşılaştırmayı yapan kanal elindeki lümen ölçüm cihazıyla kağıt üzerindeki verilere yakın değerler ölçese de hepsini ayrı ayrı gördüğünüzde bir fark algılamıyorsunuz. Işığın gücüne bağlı beyaz dengesindeki renk tonu , genel olarak panelin ürettiği rengi etkilemiş olup benim gördüğüm kadarıyla plus olarak satılan versiyonu 220 lümen parlaklığa ulaşabiliyor( cihaz ölçüm değerlerine göre) ancak bildiğiniz gibi çinli firmalar desteklediği görüntüyü sanki 4K gibi lanse ettiği ve özellikleri kağıt üzerinde olduğu için alıp deneyen kişilerin yönlendirmesiyle almak en iyisi. Ben amazonda 407 kişinin yorum yaptığı 4.3 puan alan firmadan 2107 TL'ye sipariş verdim.Çin sitelerinde , türk sitelerinde sarı sitede ve youtube, telegram gibi yerlerde ki yorumlarda benim yazdıklarım gibi. Yani gerçekten de ürünün iyisini ( lümen anlamında) satan satıcıyı bulamadığım gibi, çin fiyatları TR fiyatlarından daha yüksek ve kargo vergi gibi durumlarla uğraşıyorsunuz. TR'de bazı satıcılar lümeni yüksek olarak 2700-3500 K gibi fiyatlar talep ediyorlar. Bende o kadar araştırmaya bulamadığım için amazondaki uygun fiyat ve müşteri yorumlarına bakarak ordakini satın aldım. İncelemek istersiniz diye linkini aşağıya bırakıyorum.