Neden kiHit alıp yukarı çıkmasın arkadaşlar, cevap yazmayın
Neden kiHit alıp yukarı çıkmasın arkadaşlar, cevap yazmayın
Bilim kabul etmez evet. Ama 1400 yıl önce inen Kurandaki bir cok şeyi dogrular.Çok basit bir cevabı var. İnanışına bağlı. Hiç bı bilimsel kaynak Muhammed'in peygamber olduğunu belirtmez kanıtlamaz. İnanca bağlı bu. İnanırsın ya da inanmazsin sana kalmış bir şey. Zaten inananların çoğu (hepsi değil çoğu) nerden biliyorsun var olduğuna diyince var işte knk diyolar.
tarihi kaynaklar var hadis ilimcileri bile yaptığı savaşları falan yazmış ispatlanabilir bir gerçek. inanmak ayrı meseledir kişi ota da tapabilir moka da o ayrı mesele tabi. peygamber olmadığı ayetleri okuyarak bile anlaşılabilen bir şey aslındaÇok basit bir cevabı var. İnanışına bağlı. Hiç bı bilimsel kaynak Muhammed'in peygamber olduğunu belirtmez kanıtlamaz. İnanca bağlı bu. İnanırsın ya da inanmazsin sana kalmış bir şey. Zaten inananların çoğu (hepsi değil çoğu) nerden biliyorsun var olduğuna diyince var işte knk diyolar.
2 cahil bir aradaTürkün dini Göktengri gerisi beni alakadar etmez. Kadınları sizi dinlemezse dövün diyen, inanmayanı cehenneme atmakla tehdit eden bir dini ne kadar sevebilirim ki?
+ 1 milyoninanmamakta özgürsün proveke etmekte değil. Ayrıca burası dini bir platform değil. Bu yüzden gereksiz gerginlik çıkarmak için konunun açıldığı çok net. Bana göre de ateizm, deizm vs saçmalık ama gidipte konu açmam. Aynısını yapmayı dene.
Argüman olmadığı için.Cahil diyenler neden dogrusunu anlatmiyorlarda sadece hakaret ediyorlar anlamadim
yada putperestlik. ben niye yaptığım taşa tapayım ki.inanmamakta özgürsün proveke etmekte değil. Ayrıca burası dini bir platform değil. Bu yüzden gereksiz gerginlik çıkarmak için konunun açıldığı çok net. Bana göre de ateizm, deizm vs saçmalık ama gidipte konu açmam. Aynısını yapmayı dene.
kişi iyi biriyse evet iyi davranmalı , kaynak ayet + hadislerdir tarafsız bakınca insan yazması olduğu gayet belli. hz muhammed cinsel ilişki yapanları zina olarak sayıp taşlıyarak öldürtüyor hadiste vardır oku istersen ama bir köyü basıyor erkekleri öldürüp kızı caiye alıp sex yapıyor bu kuranda geçiyor. zina edenler suçlu ama bir yere işgale gidip karıları alıp sex yapmak suç değil ?İnkar edenleri cezalandırdığından bahsediyor o ayetlerde, bu nasıl bilgiyi yanlış yorumlama şekli? Peygamberi ile dini yeryüzüne göndermiş ve inanmayanlar cezalandırılıyor. Sence de doğru olması gereken bu değil midir? Allah kafire de mi iyi davranmalı bu nasıl bir mantık? Bir de o saçma sapan uydurma yok putmuş bilmem neymiş bilgilere de fazla inanma ya da sen direk bu tür ciddi konularda sağlam bir kaynak bulamadığın hiçbir bilgiye uyanma yoksa yanarsın
mantikliymis la niye etmemis"Peki ya Allah neden afrikadaki açlara yardım etmemiş" diyen biri gibi cahil bir konu