I3-12100 sistem toplama hakkında görüşler.

ceku1989

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
8500
i3-10100 F, i3-10105 F sistemleri üzerine forum araştırmaları ve sizlerin görüşleri üzerine arada çok az bir fark ile bu sistemi kurmanın daha ileriye dönük ve iyi olacağı kanaatine vardım. 8500 bin TL bütçemi biraz geçmiş olsa da değer diye düşündüm.Ekran kartı fazla bütçem yok.Linkte ki alınır mı? Ekstra hangi fandan ve kaç adet almalıyım? Kasa toplarken ekstra bir parça ihtiyacı var mı? Parçalar arasında uyumsuzluk ya da bios güncelleme gibi durumlar olur mu? Görüşlerinizi belirtirseniz çok yardımcı olacak.Teşekkürler şimdiden.

Intel i-3 12100 F 4 çekirdek 3.30 GHz işlemci;
Team T-Force ;Vulcan TUF Alliance 8*2 DDR 4 3200 Mhz ram;
Asus Prime H610M-K DDR4 anakart;;
Kioxia 500 GB 3,0 ssd;
Dark Raide kasa;
Aerocool 500W VX Plus psu;
Saphhire rx Nitro+8 256 GB ekran kartı;

ekran kartının yorumları

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    37 KB · Hit: 96
i3-10100 F, i3-10105 F sistemleri üzerine forum araştırmaları ve sizlerin görüşleri üzerine arada çok az bir fark ile bu sistemi kurmanın daha ileriye dönük ve iyi olacağı kanaatine vardım. 8500 bin TL bütçemi biraz geçmiş olsa da değer diye düşündüm.Ekran kartı fazla bütçem yok.Linkte ki alınır mı? Ekstra hangi fandan ve kaç adet almalıyım? Kasa toplarken ekstra bir parça ihtiyacı var mı? Parçalar arasında uyumsuzluk ya da bios güncelleme gibi durumlar olur mu? Görüşlerinizi belirtirseniz çok yardımcı olacak.Teşekkürler şimdiden.

Intel i-3 12100 F 4 çekirdek 3.30 GHz işlemci;
Team T-Force ;Vulcan TUF Alliance 8*2 DDR 4 3200 Mhz ram;
Asus Prime H610M-K DDR4 anakart;;
Kioxia 500 GB 3,0 ssd;
Dark Raide kasa;
Aerocool 500W VX Plus psu;
Saphhire rx Nitro+8 256 GB ekran kartı;
Bu fiyata hafta sonu sistem gelebilir özellikle vatanı takip etmelisin. Geçen hafta 8999 rtx 2060 verdiler.

Dostum o sistemi toplamak yerine neredeyse çok yakını hazır olarak daha uyguna geliyor İtopya'da. Ekran kartı fiyatı olmadan senin sistemin zannediyorum 7100 TL yapıyor, İtopya ise 6000 TL'ye benzer parçaları veriyor. Evet Psu değiştirilebilir ama işlemci olarak i3 12100 verdiğinden ilk etapta ekran kartı almak zorunda da değilsin. CS GO, Valorant'ta zannediyorum ki pek problem yaşamadan oynayabilirsin. Ayrıca w11 veriyor bedavaya, 3 aylık gamepass veriyor. Yani aslında 6000 liranın içine yedirilmiş 2000 TL gibi bir meblağ da söz konusu.

Bu sistemle cs go, valorant vb oyunlarla vakit geçirirken en azından 6500xt falan yakalamaya çalışırsın veya 2. el gtx 1660s veya kampanyalı fiyattan yakalarsan gayet iyi bir f/p sistemin olur. Ya da hazır sistem de bekleyebilirsin ama ara ara çıkıyor ve stoklar çok hızlı tükeniyor. Bence tek tek toplamak yerine bu sistemi de bir düşün.

Teşekkür ediyorum.Sanırım dediğiniz gibi hazır sistem kampanyası beklemek daha doğru olacaktır.Zaten çok sistem oyunları oynamıyorum.Knight online,cs,age of empires,frozen throne eski kafalıyım.Sadece oğlum biraz yeni oyunlara düşkün o sebeple birazda gideri olan ileriye dönükte bir sistem düşünmüştüm.Ekran kartsız sistem yakalayıp kampanya beklemek daha mantıklı olacak gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu sistem gerçekten mantıklı geliyor.İstediğim fiyattan uyguna.Zaten oyunlarım ekran kartı gerektirmiyor.İyi bir şey denk getirip ilerde koyarım.Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ediyorum.Sanırım dediğiniz gibi hazır sistem kampanyası beklemek daha doğru olacaktır.Zaten çok sistem oyunları oynamıyorum.Knight online,cs,age of empires,frozen throne eski kafalıyım.Sadece oğlum biraz yeni oyunlara düşkün o sebeple birazda gideri olan ileriye dönükte bir sistem düşünmüştüm.Ekran kartsız sistem yakalayıp kampanya beklemek daha mantıklı olacak gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu sistem gerçekten mantıklı geliyor.İstediğim fiyattan uyguna.Zaten oyunlarım ekran kartı gerektirmiyor.İyi bir şey denk getirip ilerde koyarım.Çok teşekkür ederim.

9 bin liralara ekran kartlı sistemler çıkıyor ara ara özellikle eski ekran kartı stoklarını eritmek için ki onları beklemek tabii ki mantıklı. Benim söylemek istediğim ise tek tek toplayacağınız sistemin neredeyse birebir aynısı ve hatta daha iyisi (işlemcinin üstünde ekran kartı var) daha ucuza geliyor böylece bu apu sistemi alıp atıyorum 1 ay sonra black friday'de gtx 1660s neden yakalanmasın gibi.

Yoksa yukarıda da bahsedildiği gibi i3 12100f + rtx 2060 veya gtx 1660 super'li sistemler bu fiyatları verildi ki bence verilmeye devam edilecek. Çünkü gtx 1660 stokları eritilmek istenecektir. Hatta 2060'lı hazır sistemler de gelebilir ki 2060'ın hala gideri var. Bir 2060 kullanıcısı olarak GoW'u neredeyse ultra ayarlarda 70-80 fps ile oynuyorum ki i3 12100f+ rtx 2060 ikilisiyle.

Şu sistem gayet makul.Muhtemelen bunu alır ekran kartı kampanya beklerim acelesi yok.Çünkü monitörde aldığımda yukarı çıkacağım.Aslında tam bütçemi dengeliyor.Çok sorun olmayacaksa psu da kalır.Belki PSU olaran 80+ kasayı alırım.Psu değişiminde mevcut psu su ile kullanmanın ne gibi sıkıntıları olur bana ?

Şu sistem gayet makul.Muhtemelen bunu alır ekran kartı kampanya beklerim acelesi yok.Çünkü monitörde aldığımda yukarı çıkacağım.Aslında tam bütçemi dengeliyor.Çok sorun olmayacaksa psu da kalır.Belki PSU olaran 80+ kasayı alırım.Psu değişiminde mevcut psu su ile kullanmanın ne gibi sıkıntıları olur bana ?

Valla hocam açıkcası bilmiyorum. Power Boost, Rampage, Gamebooster gibi markalar benim için marka değiller. Güvenilir de değiller. Kasa olarak kullanırım ama bütçem varsa psu'yu sarı sitede satar, ordan aldığım paranın üstüne biraz daha koyarım ve senin attığın marka aerocool gibi, fsp gibi fiyat performans psu'larına yönelirim. Kafam rahat eder. Almışken de 550w, 600w almaya çalışırım ki oldu da ileride ekran kartını rtx 3060'a güncellediğimde bir daha bana maliyet masrafı yaratmasın.

Hafta sonları cuma, cumartesi güzel sistemler çıkabiliyor. Onları takip etmeyi, forumu takip etmeyi unutma. Hazır sistem gelirse daha çok işine gelir baktın gelmiyor bunun gibi bir APU sistem alıp ekran kartı indirimi bekleyebilirsin. Ama ilk önceliğin kesinlikle kampanyalı olarak satılan ekran kartlı hazır sistemler olmalı. Bu fiyat bandında daha iyisi malesef mümkün olmuyor. rtx 2060'ın kendisi 6-7 bin tl iken hazır sistemde her şey içinde 9 bine veriyorlar. Kolay gelsin. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,471
Üyeler
183,294
Son üye
biribanasordu
Geri