Armn Şfrmıdvylr
80+
- Reaksiyon skoru
- 233
Selamlar,
Mevcut sistemimi tamamen değiştirmek gibi bir planım yok. Yeni sistem kuracak kadar bütçem de yok zaten. Amacım sadece artık yeterli gelmeyen parçaları tespit edip, mantıklı bir şekilde yükseltme yapmak. Tek oynadığım oyun Marvel Rivals ama genel olarak da yeni güncel bir oyuna başladığımda yüksek ayarlarda ve akıcı oynamak isterim.
Sistem Bilgilerim:
Mevcut sistemimi tamamen değiştirmek gibi bir planım yok. Yeni sistem kuracak kadar bütçem de yok zaten. Amacım sadece artık yeterli gelmeyen parçaları tespit edip, mantıklı bir şekilde yükseltme yapmak. Tek oynadığım oyun Marvel Rivals ama genel olarak da yeni güncel bir oyuna başladığımda yüksek ayarlarda ve akıcı oynamak isterim.
Sistem Bilgilerim:
- İşlemci (CPU): Intel Core i5-11400F (stok fan)
- Ekran Kartı (GPU): Nvidia RTX 3060 (şu anda serviste – siyah ekran veriyor, Furmark’ta 1.dk’da 90°C'yi gördü)
- Anakart (MBD): Asus B560M-P
- RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 2x8GB
- SSD: WDBLUE 500GB
- HDD: Seagate Barracuda 2TB (2018)
- PSU: ASUS TUF Gaming 650W 80+ Bronze
- Kasa: ASUS TUF Gaming GT301 ATX (stok fanlarla birlikte)
- RAM’i 32GB’a çıkarmak istiyorum (2x16GB). Model öneriniz var mı?
- İşlemciyi yükseltmek mantıklı olur mu?
- Ekran kartım servisten olumsuz dönerse, bu sistemle uyumlu bir ekran kartı önerir misiniz ? (ekran kartını Profix'e verdim.)
- Şu an ekstra soğutucu kullanmıyorum. İşlemci ve kasa için soğutucu belki alabilirim ama kasaya sığmadı oluyormuş.