I5 11400F sisteme Ekran kartı önerisi

Reaksiyon skoru
233
Selamlar,
Mevcut sistemimi tamamen değiştirmek gibi bir planım yok. Yeni sistem kuracak kadar bütçem de yok zaten. Amacım sadece artık yeterli gelmeyen parçaları tespit edip, mantıklı bir şekilde yükseltme yapmak. Tek oynadığım oyun Marvel Rivals ama genel olarak da yeni güncel bir oyuna başladığımda yüksek ayarlarda ve akıcı oynamak isterim.

Sistem Bilgilerim:
  • İşlemci (CPU): Intel Core i5-11400F (stok fan)
  • Ekran Kartı (GPU): Nvidia RTX 3060 (şu anda serviste – siyah ekran veriyor, Furmark’ta 1.dk’da 90°C'yi gördü)
  • Anakart (MBD): Asus B560M-P
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 2x8GB
  • SSD: WDBLUE 500GB
  • HDD: Seagate Barracuda 2TB (2018)
  • PSU: ASUS TUF Gaming 650W 80+ Bronze
  • Kasa: ASUS TUF Gaming GT301 ATX (stok fanlarla birlikte)
Aklımdaki Sorular ve Planlar:
  • RAM’i 32GB’a çıkarmak istiyorum (2x16GB). Model öneriniz var mı?
  • İşlemciyi yükseltmek mantıklı olur mu?
  • Ekran kartım servisten olumsuz dönerse, bu sistemle uyumlu bir ekran kartı önerir misiniz ? (ekran kartını Profix'e verdim.)
  • Şu an ekstra soğutucu kullanmıyorum. İşlemci ve kasa için soğutucu belki alabilirim ama kasaya sığmadı oluyormuş.

Selamlar,
Mevcut sistemimi tamamen değiştirmek gibi bir planım yok. Yeni sistem kuracak kadar bütçem de yok zaten. Amacım sadece artık yeterli gelmeyen parçaları tespit edip, mantıklı bir şekilde yükseltme yapmak. Tek oynadığım oyun Marvel Rivals ama genel olarak da yeni güncel bir oyuna başladığımda yüksek ayarlarda ve akıcı oynamak isterim.

Sistem Bilgilerim:
  • Ekran Kartı (GPU): Nvidia RTX 3060 (şu anda serviste – siyah ekran veriyor, Furmark’ta 1.dk’da 90°C'yi gördü)
  • Ekran kartım servisten olumsuz dönerse, bu sistemle uyumlu bir ekran kartı önerir misiniz ? (ekran kartını Profix'e verdim.)
  • Şu an ekstra soğutucu kullanmıyorum. İşlemci ve kasa için soğutucu belki alabilirim ama kasaya sığmadı oluyormuş.
bu sisteme yatırım yapılmaz artık komple satıp elden çıkarıp sıfırdan sistem yapmanız gerekiyor

bu sisteme yatırım yapılmaz artık komple satıp elden çıkarıp sıfırdan sistem yapmanız gerekiyor
tahmini bir fiyat verebilir misin peki ? üstüne ekleme yaparak hangi işlemci ve ekran kartı ikilisinden almalıyım günümüz sistemleri için?

tahmini bir fiyat verebilir misin peki ? üstüne ekleme yaparak hangi işlemci ve ekran kartı ikilisinden almalıyım günümüz sistemleri için?
dostum kafadan intel 11.nesil çok eski artık intelde soket destegi olmadıgı için alacagınız ürünler sıfır anakart+işlemci parası olacaktır

2. artık günümüz şartlarında hard disk devri bitti artık tüm oyunlarda ssd zorunlu

3. ram 32 şart oyunlar için güncel oyunlar için

4. ekran kartı bellegi minimum 10-12 gb ve üzeri ürünler şart kas gücü yüksek

yani bu tarz işlemler için

sistem upgrade

i7 11700f

32 gb ddr4 ram

rtx 3080 10 gb

monitörü 2k alarak sistemi upgrade yapabilrisiniz

sıfırdan sistem istiyorsanız 40-45 bandına iyi bir sistem toplayabilrisiniz

dostum kafadan intel 11.nesil çok eski artık intelde soket destegi olmadıgı için alacagınız ürünler sıfır anakart+işlemci parası olacaktır

2. artık günümüz şartlarında hard disk devri bitti artık tüm oyunlarda ssd zorunlu

sistem upgrade

i7 11700f

32 gb ddr4 ram

rtx 3080 10 gb

Niye İntel önerdin amd daha iyi değilmi

konuyu oku adam sistem güncelleyecegim diyor inatla ne yapalım komple satması lazım sistemi artık illa güncellemek istiyorsa bu yapar en baba
Doğru
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konuyu oku adam sistem güncelleyecegim diyor inatla ne yapalım komple satması lazım sistemi artık illa güncellemek istiyorsa bu yapar en baba
Ben olsam amd yapardım

Doğru
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben olsam amd yapardım
iste satsa yaparız amd arkadaşa ama işlemci anakart ram satsa 3 parçaya ödeyecegi rakama komple kasayı satıp sıfır tertemiz garantili sistem almak daha vantajlı

Selamlar,

Sistem Bilgilerim:
7500F-Biostar B650-16X2 ram ekran kartını 9060XT alabilirsiniz

sistem upgrade

i7 11700f

32 gb ddr4 ram

rtx 3080 10 gb

Arkadaş en iyi açıklamayı yapmış zaten

Yükseltme yapmaya kapalı sistem, verilen paraya değmez. Sadece SSD alıp devam edin. Sistemi komple satıp AM5 e geçmek de mantıklı

Yükseltme yapmaya kapalı sistem, verilen paraya değmez. Sadece SSD alıp devam edin. Sistemi komple satıp AM5 e geçmek de mantıklı
ekran kartı chipset arızalı dendi. tamir edilemeyecek. ekran kartı olmadan satsam tahmini bir fiyat verebilir misin ?

Değer biçmek bayağı bir zor. Çünkü bu sistem yerine am4 ler çok daha avantajlı oluyor. Baştan söyleyeyim intel piyasasınından tam emin değilim ve bilsem de büyük ihtimalle fiyatı şişik olduğundan tavsiye etmem. İşlemci aşağı yukarı r5 3600 gücünde ona 1.7k desek, anakart 1.5k max, 800 ram, 800 ssd, 1.8k hdd, 700 psu, 1k da kasa diyebiliriz aşağı yukarı. Bu şekilde de satmak biraz zor çünkü 2tb hdd ve intel olması işi bozuyor. Dediğim gibi am4 almak ilerde upgrade açısından çok daha uygun olduğundan eski intellere alıcı bulmak biraz daha zor. Kaldı ki hdd de neredeyse kimse istemez, o parayı 2tb hdd ye vereceğime 1tb ssd alırım der insanlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,633
Üyeler
183,864
Son üye
Shimijda
Geri