i5-11600k Undervolt yapmalı mıyım?

AVX-512 yüzünden oldu sanırım. 11. nesilde gelen bir komut seti ve işlemciyi çok ısındırabiliyor. Prime 95 de işlemci destekliyorsa o komut setini de çalıştırıyor 😀

Test ayarlarında Disable 512 varmış altta. İsterseniz onu tikleyip tekrar test etmeyi deneyin farkı görmek için. Büyük ihtimalle o kadar ısınmaz 512 olmadan.
Deniyorum hocam

Hiç ses artmadı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bundan sonra kapanmazsa bence sıkıntı yok hocam. Boşta 35-40 derece calısıyor zaten bilgisayar. Dokunmamkta fayda var diye düşünüyorum :D
-100 ile bile yarım saat sonra sorun çıktıysa -80 ile hiçbir sorun çıkmaz bence. Umarım çıkmaz diyim 😅

-100 ile bile yarım saat sonra sorun çıktıysa -80 ile hiçbir sorun çıkmaz bence. Umarım çıkmaz diyim 😅
Hocam tekrar 100 derece oldu. Dediğin şeyi tikledim

1656101008277.png

Sadece 1 şeye disable demiştim, şimdi 3 şeyi disable yaptıktan sonra sonuç böyle

Hocam tekrar 100 derece oldu. Dediğin şeyi tikledim

Alıntıyı görüntüle
Sadece 1 şeye disable demiştim, şimdi 3 şeyi disable yaptıktan sonra sonuç böyle
Neyse o test cidden çok zorluyor. Benim oyunda 55W çeken işlemcime 140W çektirmeyi başardı kendisi, o yüzden çok şaşırmıyorum 😀

Şuana kadar kapanma olmadıysa sorun yok sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz.

(Bu arada üçünü de devre dışı yapınca işlemciyi yüke sokacak pek bir şey kalmıyor normal 70 derece olması 😀)

Neyse o test cidden çok zorluyor. Benim oyunda 55W çeken işlemcime 140W çektirmeyi başardı kendisi, o yüzden çok şaşırmıyorum 😀

(Bu arada üçünü de devre dışı yapınca işlemciyi yüke sokacak pek bir şey kalmıyor normal 70 derece olması 😀)
Anladım hocam, bi sorun olursa tekrardan başını ağrıtmak için yazarım hakkını helal et :peepokalp:

Hocam içime kurt düştü bir de cinebench r20'den test yapayım dedim.
70-80 derece arası değişti. Normal midir?

Son düzenleme:
Anladım hocam, bi sorun olursa tekrardan başını ağrıtmak için yazarım hakkını helal et :peepokalp:

Hocam içime kurt düştü bir de cinebench r20'den test yapayım dedim.
70-80 derece arası değişti. Normal midir?
Normaldir. Cinebench daha az zorlar işlemciyi ama o da iyi testtir.

Geri