Neler Yeni

İ5 12600K-3080 Vision Beyaz Sistem

Phenoma

80+ Silver
Merhabalar,

Daha önceleri forumdan pek çok arkadaşın da yardımlarıyla toplamaya başladığım sistemi bugün itibariyle 1.5 sene sonra bitirmiş bulunmaktayım. Aşağıdaki parçaların Soğutucu hariç aşağıdaki tüm parçaları da aldım. RAM ler de para biriktirdikçe değişecek. Önerilerini yorumlarınızı bekliyorum. Bir kaç arkadaş merak ediyordu sistemin son halini vb. onları da ekleyeceğim buraya.
-Anakart
-CPU
-GPU
-PSU
-Soğutucu
-Kasa
-RAM
-SSD
-HDD

Herkes için daha iyilerini dilerim. İyi Günler :)

Son düzenleme:

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,292
İsim
Efecan
işlemciye bugün abdullah abinin dünde paylaşmış olabilir msi sıvı soğutma vardı sisteminize çok yakışır bence

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,281
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
işlemciye bugün abdullah abinin dünde paylaşmış olabilir msi sıvı soğutma vardı sisteminize çok yakışır bence
O sıvı soğutma kötü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden o anakartı seçtin?

Soğutucu olarak Cooler Master MasterLiquid ML360P Silver, Fan olarak Corsair Sp120 veya Ql120 Beyaz 3'lü paket. Ayrıca beyaz sistem diziyorsun, psu neden siyah?

Son düzenleme:

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,292
İsim
Efecan
O sıvı soğutma kötü.

Neden o anakartı seçtin?

Soğutucu olarak Cooler Master MasterLiquid ML360P Silver, Fan olarak Corsair Sp120 veya Ql120 Beyaz 3'lü paket. Ayrıca beyaz sistem diziyorsun, psu neden siyah?
neden kötü

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,281
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,110
İsim
Cicikuş
kanka 3k eklesen 3070'li sistem var bence 19k 3070'e vermek mantıklı değil 3k daha verir kasayla alır kasayı satar daha ucuza getirirdim

Phenoma

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanka 3k eklesen 3070'li sistem var bence 19k 3070'e vermek mantıklı değil 3k daha verir kasayla alır kasayı satar daha ucuza getirirdim
Öyle bir imkan maalesef yok hocam. Siz yine de sistemi atarsanız bir bakayım.

27300 bütçe ile i5-12600k mı alıyorsun ilginç.
Siz bir sistem önerebilir misiniz ? Böylece neyin eksik olduğunu görebiliriz. 12700KF butcemi aşıyor çünkü. Ayrıca aralarında çok düşük bir fark var. Onun üstü işlemcileri alacak olursam diğer parçalara para kalmayacaktır.

O sıvı soğutma kötü.

Neden o anakartı seçtin?

Anakartı @RevDeisDou hocam önerdi sanırım. Bi öneriniz varsa bekliyorum.

O sıvı soğutma kötü.

Neden o anakartı seçtin?

Hocam sistem beyaz da PSU görünmüyor, kendim oraya parça yaptım. Ayrıca ne kadar saçma bir üslubunuz var. "Ayrıca beyaz sistem diziyorsun, psu neden siyah?". Ben sizden öneri istemisken hem anakarta "Niye onu seçtiniz?" hem bu şekilde saçma ve kaba üslup hiç yakışmıyor. Eğer anakart öneriniz varsa bekliyorum.

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,281
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Anakartı @RevDeisDou hocam önerdi sanırım.
İşlemci o.c desteği yoksa B660 almanın hiçbir mantığı yok, bellek o.c h610'lar da yapıyor zaten. Bazı 660 anakartlar işlemci o.c desteği sunuyor, bu anakartta da var mı öğren onu, yoksa boşa para vermiş olursun. Ayrıca üslubum da bir sıkıntı yok, sen öyle anlıyorsun ve PSU gayet de görünüyor.

Phenoma

80+ Silver
İşlemci o.c desteği yoksa B660 almanın hiçbir mantığı yok, bellek o.c h610'lar da yapıyor zaten. Bazı 660 anakartlar işlemci o.c desteği sunuyor, bu anakartta da var mı öğren onu, yoksa boşa para vermiş olursun. Ayrıca üslubum da bir sıkıntı yok; sen öyle anlıyorsun ve PSU gayet de görünüyor.
Oraya parça yaptığım yazıyor ama dikkatli okursanız iyi olur. Bu arada önereceğiniz anakarti bekliyorum. OC desteğinden emin değilim ama var sanirim.

Son düzenleme:

Phenoma

80+ Silver
BCLK oc olması lazım bu anakartta. Z690 önermiştim de 29 dolarla bütçesi yetmiyordu beyaz istediğinden.
Teşekkürler hocam. 30$ arttırabilirim belki. Siz atabilir misiniz anakart linkini ? Hocam kusura bakmayın biraz sert yazmışım fakat siz de biraz ters sormuşsunuz sorularınızı. @Furkan²

babapro21

80+ Bronze
Merhabalar,

Bir kaç konu açtığım üzere sistem topluyorum.
Aklımdaki parçalar şu şekilde:

-Anakart
-CPU
-GPU
-PSU
-( CPU SOĞUTUCU ) ÖNERİ
-( KASA İÇİN FAN ) ÖNERİ
Burası toplamda 1759$ tutmakta.
Hali hazırda bende bulunan ve bu sistemde kullanacağım parçalar bu şekilde.

-Kasa
-RAM (XPG 2x16 GB)
-SSD
-HDD
Bunlar nezdinde sistem için önerilerinizi bekliyorum. CPU için soğutucu henüz bulamadım. Ayrıca kasa için de fana ihtiyacım var. Ekstra olarak 1 TB mümkünse bir SSD almak istiyorum fakat bütçemi de aşmaması lazım.
Önerilen parçaların beyaz olması oldukça önemli. Ayrıca her şey için toplam bütçem 2000$. Bütçe kısmında verdiğim bütçe TL bazındadır.
hocam Gpu stok bitmiş??
hocam newegg guvenilir mi?

Top Bottom