İ5-14400f Valo FPS Düşüklüğü

ysuff1903

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar foruma da toplamak istediğimi söylediğim sistemimi dün teslim aldım.
Sistemim
İ5-14400f
Ram 16GB DDR5 6400Mhz
Anakart H610M-H V2 DDR5 5400Mhz
Ekran kartı eski sistemimden taktığım RX 580 8GB
Monitör SAMSUNG ODYSEEY 24" 144HZ 1ms

Valorant işlemciye dayalı bir oyun olmasına rağmen 250-300 bantlarında FPS alıyorum.

DDR5 XMP Açık
Ekran Kartı Güncel
AMD Programından Radeon Boost vs Açtım Girdim Kapadım Girdim Sonuç Aynı

Biraz Araştırdım, Ekran Kartının Max Verebileceği FPS Değeri Buymuş.

Peki Valo Madem İşlemciye Dayalı Bir Oyun, Neden İ5-4570 Gibi Bir Sistemle Valo'da Rahat Bir Şekilde 300 FPS Alabiliyordum?

Çözünürlük Vs. Hepsini Denedim.

Bilgisi Olan Var Mı?

işlemcinin önbelleğine bakıyor bu durum 7500f 32mb önbellek var 500 ve üstü alıyorum

Arkadaşlar foruma da toplamak istediğimi söylediğim sistemimi dün teslim aldım.
Sistemim
İ5-14400f
Ram 16GB DDR5 6400Mhz
Anakart H610M-H V2 DDR5 5400Mhz
Ekran kartı eski sistemimden taktığım RX 580 8GB
Monitör SAMSUNG ODYSEEY 24" 144HZ 1ms

Valorant işlemciye dayalı bir oyun olmasına rağmen 250-300 bantlarında FPS alıyorum.

DDR5 XMP Açık
Ekran Kartı Güncel
AMD Programından Radeon Boost vs Açtım Girdim Kapadım Girdim Sonuç Aynı

Biraz Araştırdım, Ekran Kartının Max Verebileceği FPS Değeri Buymuş.

Peki Valo Madem İşlemciye Dayalı Bir Oyun, Neden İ5-4570 Gibi Bir Sistemle Valo'da Rahat Bir Şekilde 300 FPS Alabiliyordum?

Çözünürlük Vs. Hepsini Denedim.

Bilgisi Olan Var Mı?
Aldığınız fps son derce normal i5 14400 f zanettiğiniz kadar güçlü bir işlemci değil

Aldığınız fps son derce normal i5 14400 f zanettiğiniz kadar güçlü bir işlemci değil
Hocam sandığım kadar güçlü değilse neden aynı işlemcileri kullanıp performans testi çeken arkadaşlarda 500 FPS üstü görüyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemcinin önbelleğine bakıyor bu durum 7500f 32mb önbellek var 500 ve üstü alıyorum
Hocam sizinle aynı işlemciye sahip olan başka bir kullanıcı da bu forumda aynı konuyu açmış önbellekten kaynaklandığını sanmıyorum. Bilgisayarcı bir tanıdığım sordum. İşlemcin ekran kartına göre güçlü olduğu için ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor diye iletti bana.

Hocam l3 önbellek miktarı yüzünden oluyor valorant vs oynuyorsan amd ye geçsen daha iyi olur

Hocam l3 önbellek miktarı yüzünden oluyor valorant vs oynuyorsan amd ye geçsen daha iyi olur
Hocam eski sistemim İ5-4570 DDR3 sistemdi onda bile 300FPS alıyordum yani önbellekten kaynaklı olsaydı oyun eski sistemde çalışmazdı bile.

Hocam eski sistemim İ5-4570 DDR3 sistemdi onda bile 300FPS alıyordum yani önbellekten kaynaklı olsaydı oyun eski sistemde çalışmazdı bile.
Bu sistemle anca poligonda 300 alırsınız
İzlediğin testler büyük ihtimalle eski şu an güncel olarak volarant unarel engnine 5 geçti herkezde bir fps düşüklülüğü söz konusu

Geri